Hemma igen

Inatt omkring 02.00 var vi hemma igen. Det var bara i säng för idag har jag behövt fixa med mat och grejer för mitt familje-kalas. Inte vad jag hade tänkt, men det är väl inte mer än rätt.
 
Vad sysselsatte vi oss med de sista dagarna i Malta? Visst måste det bli i Malta och inte på Malta? Det är ju ett land!
 
Fredagen den 5 augusti började med en frukost på Mason's innan det blev poolhäng med bok och ljudbok.
Lite bevis på att jag var i poolen.
 
Sedan blev det en sista fest-kväll. Acke hade blivit betagen av Valletta och ville börja kvällen där, så så fick det bli. Vi började med en drink där båten till Valletta från Sliema anländer innan vi fortsatte till Sicilia Bar & Restaurant för middag. Jag tror alla beställde pasta som var rejält al dente. Tror inte det föll alla i smaken, men det är så jag vill ha det ialf :-). Det blev sedan en Irish coffee på ett annat ställe där personalen kände igen oss eftersom vi varit där ett par dagar tidigare. Innan vi åkte tillbaka hann vi med ytterligare en öl nere vid båten innan vi åkte tillbaka till Sliema.
 
Tillbaka i Sliema gick de andra till hotellet medan jag tog ett kort eget äventyr innan jag mötte upp dem igen på hotellrummet. Tanken var sedan att prova några barer innan vi skulle avsluta i Paceville. Nya bekantskaper hade dock rekommenderat att vi skulle prova shisha (vattenpipa) på Haze Cafe. Det gjorde vi också, och stället låg precis nere vid havet där vi blev placerade på några kuddar. Riktigt mysigt, och därför blev vi kvar där under flera timmar.
Shisha, och det verkar finnas på var och varannan bar i Malta.
 
När vi kände oss klara med shishan var dock klockan runt 03.30 och jag tyckte det var lite sent för att dra iväg till Paceville, så vi splittade upp. Vid 5-6 på morgonen var vi dock tillbaka på hotell-rummet för några timmars sömn innan utcheckning vid 12.00 dagen efter.
 
Igår så gick planet från Malta 19.30 på kvällen. Trots att det var så sent är det svårt att få ut något vettigt av en sådan dag när väskan är packad och det blir mer komplicerat med dusch-möjligheter osv. Efter en frukost nere på Mint satt vi främst i hotellets lobby och läste osv innan vi rätt tidigt åkte till flygplatsen så att Acke kunde lugna sina nerver i lugn och ro.
 
Planet var sedan 20 minuter försenat av någon anledning. Jag tror att det kan ha berott på att det inte fanns någon personal som hjälpte till att taxa ut planet, men till slut kom det en snubbe springande med sådana där pinnar i händerna och planet började åka iväg mot startbanan. Efter en ovanligt skakig resa kom vi dock hem. Robert körde sedan bilen från Skavsta till Örebro tryggt och säkert.
 
Summering av Malta då?
 
Positivt överraskad! Det är inte mysigt som på västkusten i Sverige med små byar, utan Malta är mer eller mindre som en stor utsträckt stad. Pittoreskheten infinner sig således inte, men däremot är mycket väldigt gammalt och det känns lite som en befinner sig mitt i Game of Thrones. Väldigt mycket historia således. Turister och svenskar finns det gott om, men det är inte ett resmål dit endast charter- och party-turister åker, utan det går lika bra att åka hit som ett par eller som pensionär. Det är mycket språkrese-folk dock, vilket gör att det är rätt mycket tonåringar överallt. Det kände jag var lite negativt. Inget som direkt märks på restauranger, men överallt går det runt grupper med utländska tonåringar och det hårdare partylivet känns ungt. Prisnivån billigare på mat och klart billigare gällande alkohol. Den lokala ölen Cisk är inte god (http://www.ofiltrerat.se/2012/01/cisk-lager.html, http://gyllenbock.blogspot.se/2009/03/warsteiner-och-cisk-lager.html), men det finns även importerade bra alternativ i Malta. Av de som arbetar på restauranger med mera är många utlänningar och alla pratar engelska. Svårt att veta vilka som är malteser och inte, därav svårt att veta om malteserna är trevliga. Tyckte det var varierat och på vissa ställen var personal riktigt tråkiga.
 
En varning är att inte åka med företaget Supremes båtresor. Det var det absolut mest värdelösa vi gjorde på resan. Är billigt men värdeslöst.
 
Även bra och enkelt resesällskap gör att resan når upp till 4 på en 5-gradig skala. Det som saknades var väl typ någon riktigt introduktion av lokalbefolkningen för att det skulle bli perfekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0