Tiden rullar på!

Förutom restaurang-besöket och ölen i fredags har det inte blivit så mycket mer under helgen. En del av det beror på att jag installerade Windows 10 vilket visade sig vara en dålig idé. När installationen var klar visade det sig att ett av mina grafikkort började krångla, så det var bara att gå tillbaka till Windows 7. Det tog givetvis en del tid med tanke på att jag försökte lösa problemet i Windwos 10 innan jag gav upp.
 
I övrigt ska ju jag stå för kvällsunderhållningen på planeringsdagarna vi har på torsdag och fredag. Billigt för enheten och en hel del obetald tid för mig... Jag ska stå för ett musik-quiz, och jag har ett rejält quiz som jag har kört ett par gånger. Nu bytte jag dock ut nästan alla låtar så det tog en hel del tid att göra klart det. Det har alltså också tagit mycket av tiden i helgen.
 
Annars har jag letat boende i Paris under EM och sett Liverpool förlora Ligacup-finalen mot City på straffar. En rätt jämn match, men City känns lite bättre så länge Sturridge inte är tillbaka på allvar.
 
Nu funderar jag på att se Palme-dokumentären igen. Var ju trots allt 30 år sedan han mördades nu.

Al Forno Italiano

Det blev middag på Al Forno Italiano igår och det är en italiensk restaurang precis som det låter :-). Jag hade aldrig ätit där förut även om tanken slagit mig flera gånger, och någon gång har det varit fullt när jag försökt boka. Att det blev ett restaurangbesök berodde främst denna gång på att diskutera en eventuell resa till Kiev. Det var jag, Bias, Yuriy och George som käkade och diskuterade lite resa. Angående resan kom vi väl inte fram till så mycket förutom att det eventuellt kan bli något i maj. 
 
Så till maten. Jag och Bias delade på en förrätt med lite olika italienska charkuterier vilket var riktigt gott, men inte så avancerat. Till huvudrätt beställde jag vedungsbakad sjötunga vilket var mycket gott. Till efterrätt blev det sedan kaffe och lite grappa för min del. Så maten var alldeles utmärkt, däremot var servicen inte helt tillfredsställande, och det berodde på att en servitris missade en beställning av tiramisu från Yuriy och sedan inte ville erkänna att hon missuppfattat det hela. Blev lite konstigt, och berodde säkert på oerfarenhet, och något en kan leva med, men som ändå ger ett amatörmässigt intryck. Det var även flera servitriser som tog beställningar osv vilket jag också upplever som lite rörigt.
 
Angående atmosfären så är restaurangen väldigt öppen och inte direkt mysig, och det kan bli lite störande om det är högljudda människor på plats vilket det var igår. Priserna var klart överkomliga och jag betalade 559 kr för förrätt, huvudrätt, 2 cl grappa, två glas vin och kaffe vilket jag tycker är klart överkomligt.
 
Tack vare maten och den hyggliga prisbilden får Al Forno Italiano en stark trea av fem.
 
Sedan blev det en öl på Stora Örebro och en på Makeriet, men det verkade vara en lugn kväll i Örebro igår, för det var inte så mycket folk ute.
 
Idag har det städats lite osv.

Efter kul baksmälla

Segt nu! Efter en mycket bra helg vill en ju att det ska vara lika bra i veckan, men så är det ju inte. Imorgon får jag dock in en massa pengar så då blir det säkert lite roligare igen. Förhoppningsvis blir det restaurang-besök på fredag bland annat.
 
Jag har sett dokumentären "Sockerfilmen", och det var lite som efter att jag såg "Cowspiracy" att jag undrar om folk är så korkade så att de inte har koll på vad som framkommer i dokumentärerna? "Sockerfilmen" var dock bra mycket mindre propagandisk än "Cowspiracy". En sak var dock intressant, och det var att "Sockerfilmen" hävdade att vissa kalorier gör att en går upp i vikt, men andra inte, även om det är samma mängd kalorier. Underligt...

Inte alla ägg i samma korg i Düsseldorf

Åter hemma efter en sömnlös helg i Düsseldorf.
 
18 februari 2016
 
Efter att ha fått förlika mig med ödet att åka buss 03.50 för att komma till Arlanda kom vi några timmar senare fram till Arlanda varav en och annan lätt igång. Vid incheckningen hängde tydligen Backyard Babies, men det var inget jag märkte av. Ett mer eller mindre tomt gammalt SAS-plan utan winglets tog oss sedan ner till Tysklands tredje största flygplats i utkanten av Düsseldorf. Hårdare landning har jag inte varit med om, kändes som att det skulle bli en buklandning, men det gick tydlligen bra.
 
Vi åkte sedan helt i onödan lite skytrain och satte oss sedan på "fel" tåg in till Düsseldorf, men vi kom fram ialf så det löste sig bra. Några minuter senare var vi framme på hotellet Stadt München som visade sig ligga väldigt nära där jag och Lundmark bodde för några år sedan.
 
Sedan blev det mat på den italienska restaurangen "Con Amici" och den första Warsteinern för resan slank ned. Warsteiner var det överlägset mest populära ölet i Düsseldorf. Vi bekantade oss sedan lite mer med staden och tog ett pit-stop för en öl till på "Picasso" innan vi gick hem för att sova. Vi hann även med ett inköp av diverse alkohol för hotell-ändamål. Nu sov inte alla, men jag fick mig ett par timmars välbehövlig sömn.
 
En altbier gick ned på hotellet, men det blev även Bitburger, Veltins och Becks mm på sina håll. Nu var det hungrigt igen så vi traskade iväg till Altstadt, Düsseldorfs nöjeskvarter. Vi hamnade av en slump på en av de bättre tyska restaurangerna i Düsseldorf, "Schweine Janes". Nu är ju inte tysk mat särskilt god så alla var inte väldigt nöjda, men mätta blev vi :-).
Skål!
 
Det blev sedan enorma drinkar på "Sweetheart" och lite Augsburg - Liverpool innan jag och Gurra gav upp och gick hem.
 
19 februari 2016
 
Jag och Gurra delade rum och vi hade ju kommit hem rätt tidigt natten innan, så vi var uppe i någorlunda tid och stack iväg till ett café för frukost. Där upptäckte jag att det fanns en munk som hette "berliner", och då förstod jag äntligen det roande med Kennedys tal i Berlin :-). Skönt när den där polletten till slut faller ned :-). 
En berliner och en halvt utspilld kaffe.
 
Innan vi gick därifrån fick vi arga tyska ord och arga ögon eftersom vi inte förstått att vi skulle ställa bort porslinet efter det att vi var klara.
 
Nu blev det lite mer sightseeing och vi vandrade ner längs Köningsallee som är paradgatan i Düsseldorf. Här finns bland annat en himla massa lyxbutiker vilket är en aning överraskande när Düsseldorf är långt ifrån någon metropol. Rimligtvis finns det väl då en himla massa kapital i krokarna, men det syntes inte på människorna.
Köningsallee i ett grått, regnigt och oerhört fult Düsseldorf. Gråare och tråkigare stad är nog svår att hitta.
 
Det blev ett stopp på H&M innan vi passerade ett pariserhjul på vår promenad ned mot floden Rhen. Inte heller nere vid Rhen såg det speciellt trevligt ut. Floden var brun och allt såg mest industriellt ut.
Torget i Altstadt med Rhen till vänster.
Ja vädret hjälpte inte till att göra det hela mer färgglatt...
 
Sedan var det lite hungrigt igen och åter hamnade vi på en italiensk restaurang, "Arlecchino". Efter maten splittade vi upp lite och jag och några gick för att undersöka en konstutställning medan några andra gick till hotellet för att vila. Vid konstutställningen bestämde vi oss dock för att ta det senare och gick tillbaka till hotellet. På vägen gick vi igenom en park där det fanns papegojor! Väl tillbaka på hotellet blev det en power-nap.
 
Nu var det partaj igen och den här gången åkte även vodkan fram. Vår tanke var att gå på en "kattutställning" där konstutställningen även var, men när vi kom fram visade det sig att det var fullt, så vi och en massa andra kom inte in :-(. Det kanske var lika bra vad vet jag? Istället blev det mat och öl nere vid Rhen.
Skål igen!
 
Senare hamnade vi på "Meetingraum" där drinkarna kostade fem euro, vilket är överkomligt. Vi fortsatte sedan vidare för att åter prova de enorma drinkarna på "Sweetheart" innan vi hamnade på någon tysk schlager-klubb.
Drinkar med lysande armband på "Sweetheart". Vissa gillade armbanden mer än andra.
 
Kvällen avslutades sedan på "Kuhstall" med dans, dans, dans. Jag var även inne en sväng på "Engel" och något annat ställe innan kvällen började avslutas omkring 07.00 på morgonen.
 
20 februari 2016
 
Den här dagen fick jag inte mycket gjort av olika anledningar. Vi hade sedan en tanke på att åka till Köln för att se något annat, men de planerna rann ut i sanden när vi upptäckte att det var förhållandevis dyrt att åka dit. Istället hamnade vi på kina-krogen "Chuan Wei Chuan" i närheten av vårt hotell. Det är en autentisk kina-krog som inte endast serverar friterat skit, utan riktig kina-mat. Vi fick ett eget rum på restaurangen och efter hand var det bara vi kvar på hela stället :-). Så vi satt och kikade på klipp från Varan-TV på en tv-skärm och hade det alldeles förträfflligt. Vissa hade det lite tufft med den starka maten, och inte blev det bättre när försöket till att beställa en mildrande yoghurt ledde till att ytterligare stark sås kom in :-).
Vi hade det alldeles utmärkt på restaurangen :-).
 
Det blev sedan åter en kväll nere i Altstadt, men ialf för mig lugnare än kvällen innan. Förutom vissa ställen vi besökte igen så hamnade vi ett tag på "Hühnerstall" där det måste ha varit någon slags privat fest för det var bara gamla människor där och de som arbetade i baren hade inte koll på någonting, men det var väldigt charmigt :-).
Många huvuden!
 
Vid 03.00 gav jag upp och gick efter att ha beställt lite holländska pommes hem för att sova.
 
21 februari 2016 
 
Frukost på Mcdonalds och utcheckning vid 12. Vi gick sedan förbi något som skulle vara Kraftwerks gamla studio, det fanns dock inget som visade att så var fallet :-). Sedan var det mat på den tyska kött-kedjan "Maredo" innan vi tog tåget tll flygplatsen.
 
Germanwings tog oss sedan tillbaka till Sverige, och de lyckades landa mjukt. Jag var sedan hemma rejält trött och sliten vid 23.15.
 
Summa summarum har det varit en resa som slagit alla förväntningar med fantastiskt sällskap. Det är helt otroligt att sju personer kan lyckas komma så bra överens. Det har inte ens varit några sura miner vid val av restauranger osv, utan allt har gått enormt smidigt. Tack för en mycket bra resa grabbar!!!

Ordnade upp sig

Jag fick byta datum på min Swebus-biljett efter boknings-debaclet i helgen :-).
 
Jag roade mig med dokumentärer på SVT Play igår och såg: Lasermannen, Bragden (om pingis-landslaget) och Skuldmaskinen (om all belåning). Bragden var riktigt bra och Lasermannen bra med tanke på att det var lite intervjuer med John Ausonius medan Skuldmaskinen mest var rörig.

Lugnt

Det har varit en väldigt lugn helg utan några som helst utsvävningar, och det beror främst på att jag satte halva månadslönen i börsen samt fick några oförutsedda utgifter. Med andra ord har jag sparat pengar i helgen genom att mest vara hemma.
 
Jag har sett tre väldigt pretentiösa och ganska meningslösa filmer av Ingmar Bergman: Såsom i en spegel, Nattvardsgästerna och Tystnaden. Den sista hade iofs lite underhållningsvärde tack vare några överraskande sensuella scener, men de andra två var sömnpiller. Jag hoppas att jag inte förstod de första två filmerna eller att de fått så mycket beröm för att de kom i en annan tid, men något så pretentiöst och tråkigt var länge sedan jag såg. Däremot såg jag precis The Big Lebowski och där har vi en bra film. Jag hade sett delar av den för länge sedan och kände att jag behövde se den helt och hållet denna gång vilket var ett bra infall.
 
Liverpool vann med 6-0 idag också, yey!!!

Reseröra!

På torsdag ska jag och en massa andra till Düsseldorf och bo på hotell och dricka altbier i några dagar. Att det blev Düsseldorf av alla ställen i Europa kan en fråga sig, men det blir säkert väldigt bra till slut. Vi flyger från Arlanda och tanken var att vi skulle åka bil dit eftersom nästan alla inblandade har bil. Av någon anledning fick någon, eller några, idén att vi istället borde åka kollektivt till Arlanda. Saken är bara den att då måste vi åka innan 4 på morgonen istället för typ halv 6. Detta riskerar att innebära trötta, sura och på hotellet hängande grabbar, vilket är lite synd. Valet innebar även att vi kommer hem till Örebro avsevärt mycket senare än tänkt. Men, men sak samma! Min tanke blev då att försöka lösa en sovplats i Sthlm eller få skjuts till Arlanda, men det "sket" sig, så jag försökte boka samma buss som de andra, men jag lyckades boka en vecka senare... Det roliga är att jag bokade en ej ombokningsbar biljett trots att jag hade möjligheten att få en ombokningsbar biljett gratis. Inte så smart. Jag har mailat Swebus nu och beklagat mig över detta faktum, men jag antar att "bokat är bokat". Summa summarum blir nog att min irritation på dåliga beslut kommer kosta mig några hundralappar extra...
 
Det lite mer glädjande är att jag och Tobias har bokat en resa till Hamburg under påsk, och där tror jag allt har blivit rätt :-).

Tisdag

Natten mot måndag var det svårt att sova på grund av grannen. Jag lyckades dock få tag i fastighetsvärden på måndagen och det verkar ialf som problemet diskuteras.
 
Jag hade ett utvecklingssamtal med chefen på nya jobbet och det gick väl som förväntat. Jag fick en fråga om hur det stod till med de juridiska kunskaperna :-). De är väl egentligen inte så avsevärt höga. Frågan förvånade mig inte så mycket heller, men det är rätt roligt att någon måste tagit upp det som inte själv har en aning om hur det ligger till. Rimligt men samtidigt patetiskt. Jag fick inget svar på om jag blir kvar efter september heller, vilket berodde på lite olika anledningar, men inte på mig.
 
I övrigt har det blivit dokumentärer om det totalt meningslösa Falklandskriget. En militärdiktatur på dekis får för sig att ockupera några brittiska öar för att bli mer populära... Det gjorde dock bara Thatcher populär och kanske att Blair blev mer pro krigen i Afghanistan och Irak.
 
Jag har även sett ett par dokumentärer om morden på skolan Columbine. Det strök med 15 stycken inklusive mördarna, vilket kanske inte låter så väldigt mycket. Tanken var dock att 500 personer som var i matsalen skulle stryka med av ett par bomber, men bomberna detonerade inte, och det var något jag hade missat.

Sthlm och propaganda

Jag och Bias var som jag tidigare nämnt i Sthlm igår och idag. Jag tog tåget dit direkt efter jobbet. I Bålsta blev vi dock ståendes ett tag för att det åtminstone hävdades att det var folk på spåret i Kungsängen. Det mer troliga är väl att någon begått självmord. Hursomhelst så blev tåget en knapp timme försenat.
 
Rummet på Hilton Slussen var rätt coolt och låg rakt över Söderledstunneln.
Utsikten när en inte har dragit upp persiennen :-).
 
Efter ett par öl på rummet gick vi till Akkurat för lite mat och dryck. Akkurat har ett stort öl-utbud, men är även rätt kända för sina musslor. Bias beställde musslor medan jag tog en veggie-burgare, men vi frotterade inte så värst i ölen utan det blev några öl från bryggeriet i Nynäshamn samt att jag beställde en jul-öl som var på rea :-). Är det ens lagligt att rea ut alkohol?
 
Eftersom tåget blev försenat och lite allmän fredags-seghet så var klockan rätt mycket när vi ätit klart och vi begav oss därför direkt mot Östermalm. Vi kikade förbi Soap bar och stod i kö några minuter, men det hände inte så mycket med kön. Vi gav således upp och hamnade till slut på det något beryktade Golden Hits. Det var en äldre publik där och tre dansgolv. Dansgolvet på andra våningen gillade jag starkt, för där spelades inte så söndertjatade 80-tals hits från Kenny Loggins, Bruce Springsteen, Ulf Lundell osv. Dessvärre var det inte så mycket folk på stället, men annars hade det säkert blivit ännu roligare.
 
Idag blev det hotellfrukost och buss hem till Örebro.
 
Jag såg även klart den omtalade "dokumentären" Cowspiracy idag. Den handlar om att köttproduktion är dåligt för miljön och försöker påtala att detta är något som mörkas. Det kanske är så i USA, men i min värld var det inget nytt att köttproduktion är dåligt för miljön. Däremot störde jag mig mycket på att den så kallade dokumentären verkar göra allt för att styrka sin tes, och antagligen överdriver siffror osv. Det är synd att något så viktigt ska ge intrycket av ren propaganda. Om ni råkar se Cowspiracy så bör ni exempelvis läsa den här artikeln efteråt för att få lite balans: http://www.etc.se/klimat/antikott-filmen-cowspiracy-far-kritik-felaktiga-siffror

Lyxproblem!

Jag har fått en biljett till Sverige - Irland den 13 juni 2016. Saken är att jag vet inte om någon annan jag känner har fått någon biljett samt att jag ska vara i Barcelona fram till den 6 juni 2016. Det känns lite ovärt att åka hem däremellan :-). Jag får väl hänga några dagar på den Franska rivieran. Åka till Monaco kanske, säkert billigt... 
 
Imorgon blir det en natt på Hilton Stockholm Slussen med havsutsikt och frukost på lördag morgon. Säkert inte alls dumt, och att det blev så beror på en gratis natt från Hotels.com.
 
Veckan har annars inneburit rätt mycket gamla Uppdrag Granskning-avsnitt. Jag har sett "Fallet Ulf". En serie program av Hannes Råstam om en pappa som efter taskig terapi blev anklagad av sin dotter för sexuella övergrepp. Att jag såg det här just nu var att jag blev inspirerad av ett annat liknande fall från P3-dokumentär. Mycket är inspirerat av boken "Spökflickan" som jag tror att jag lånat någon gång men inte läst för att jag ansåg den för skruvad.

Bra att bli påmind, eller?

Idag när jag kom hem från gymmet och hade satt mig i soffan för att äta ringde det på dörren. Jag gick och öppnande och där utanför stod det en okänd människa och undrade om jag tvättade? ...och det hade jag ju gjort, men glömt att hämta tvätten. En aning pinsamt måste jag säga, och två aningar hur kunde jag glömma det? 

RSS 2.0