Malta levererar, förutom öl

Nu har vi snart varit 24 timmar här i Malta. Bias hittade sitt hotell och vi honom rätt snart. Det är bara 5-10 minuters promenad mellan hotellen.
 
Efter att ha tagit ute lite pengar siktade vi in oss på att äta middag. Efter lite velande satte vi oss sedan på ett ställe nära vattnet. Det är för övrigt ingen strand här i Sliema där vi bor utan mer klippliknande. Vi hade lite problem att beställa eftersom servitören aldrig kom, men det berodde på att vi inte förstått att vi behövde trycka på en mackapär som låg på bordet. När jag tänkte att vi skulle gå därifrån upplyste dock en bordsgranne oss och då blev det bättre fart. Vi beställde in den lokala lager-ölen Sisk som dryck och den visade sig vara allt annat än god. Maten var dock riktigt bra.
"Stranden" i Sliema.
 
Restaurangpersonalen ringde sedan en taxi åt oss så att vi kunde ta oss till Paceville som är ett bar- och klubbområde här i Malta. Där var det minst sagt drag! Det var klubbar, barer och gentlemana-klubbar högt och lågt och folk till förbannelse. Ändå ganska trevligt, även om medelåldern var låg. Vi var runt på lite olika ställen och upptäckte att alkoholen var överraskande billig :-). Vi avslutade kvällen på något ställe som kallas för Nordic och hade en hygglig kväll trots att misstankar om snart uppkommande terror-dåd uppstod hos vissa :-). Vi andra var inte lika övertygande.
 
Vid 05.00 var det sedan läggdags.
Grabbarna bad och utsikten från poolen.
 
Idag har vi mest hängt vid hotellets pool på taket. Jag som brukligt i skuggan :-). Ikväll blir det nog rätt lugnt med lite längre middag och imorgon ska vi förhoppningsvis kunna åka på en båttur.

Framme på Malta

Nu är vi framme på Malta och resan har gått utan problem. Flygresan var till och med helt fri från turbulens :-). Vi har precis checkat in på vårt hotell som verkar riktigt bra. Nu ska bara Bias hitta sitt hotell och checka in så att vi kan möta upp honom för middag.

Malta imorgon

En veckas semester firas nu in med att jag precis tvättat klart, tar en Jim Beam och börjat packa väskan för morgondagens resa till Malta med grabbarna. Det är jag, Robert, Acke och Bias som ska dra iväg. Bias är iofs bara kvar till torsdag men vi andra är kvar till på lördag. Kul och ovanligt med en sådan här resa för mig, men jag tror att det blir riktigt bra :-).
 
Jag började kika på en dokumentär-serie igår om Vilda västern i USA. Mycket intressant, och kul att få ett bättre grepp om Jesse James, Custer och grabbarna. Jag är även snart klar med alla P3-dokumentär och idag lyssnade jag bland annat på en om Joy Rahman som friades från ett livstids straff efter att ha fått resning. Det var mycket i media om det när det begav sig och nog verkar det som att han dömdes på indicier, men det verkar som att han släpptes på indicier också. Om han var oskyldig hade han nog väldigt mycket otur, sådan otur som knappt är möjlig.

Onsdag

Igår lämnade jag blod. Jag var inte alls sugen på att lämna blod och ängslig. Gillar inte att bli testad, speciellt inte när järndepåerna var dåliga förra gången. Nu bör väl resultaten rimligen säga att järndepåerna är bättre än sist, men jag kan ju inte vara säker. Ialf... Jag kände mig nervös när jag lämnade blodet och fick lätta panikkänslor. Var väl på sätt och vis bra, då rullade väl blodet in i påsen fortare :-). Efteråt fick jag inte reda på någonting dock, och tanten som är ansvarig för testerna hade semester, så jag får gå runt i ovisshet ett tag till.
 
Idag blev det middag med Bias på ett nyöppnat ställe på Köpmangatan. En blandning av delikatesser och restaurang. Vi käkade sallad och ost och drack ett glas vin. Både smakade och såg fräscht ut. Kan rekommenderas!

Tog inte lång tid...

Det går nog att dskutera huruvida det var ett terrordåd i München eller inte, men att det var inspirerat av de senaste årens massmord verkar stå utom allt rimligt tvivel. Det tog inte särskilt lång tid tills två ytterligare dåd skedde i Tyskland, ungefär som förutspått. 
 
Helgen var i övrigt, ialf för min del, mycket bra. I lördags bjöd Acke på tur i Vingåker :-). Det blev bland annat nybakat kaffebröd hemma hos Ackes pappa :-). Jag gillar hela idén med att någon visar runt en på ett ställe dit en inte direkt hade åkt annars.
 
Sedan blev det att kika på ÖSK:s seger mot Falkenberg med några öl. Kvällen avslutades sedan med Taco Bar, Makeriet (där det hade blivit riktigt trevligt) och Harrys. En bra kväll utan större äventyr dock. Fischer hjälpte dock mig att hitta en geocach på vägen hem.
Ren glädje :-).
 
Under söndagen letade jag på några fler geocashs och såg ett par dokumentärer om låtarna "Viva la vida" och "Take my breath away" där den senare var magisk :-).
 
Igår kväll såg jag sedan skräckfilmen "It follows" som var riktigt bra. Kul med nya idéer i skräckfilms-världen.
 
Imorgon ska jag lämna blod och det gör mig ängslig.

Terrordåden fortsätter

Terrordåden går som på ett löpande band. Nu är det Münchens tur. Är inte helt klarlagt än, men sannolikt är det ett terrordåd igen, och fler lär det bli...
 
Nee låt oss gå över till roligare ämnen. I onsdags var jag och Bias och kikade på Måns Möller på Strömpis, och det var skoj, till och med riktigt roligt :-).
 
Imorgon blir det en tur med Acke och Robert till Vingåker bland annat :-).

Ska ge blod igen..

Idag ringde de från Blodcentralen och ville att jag skulle lämna blod igen. Jag kände mig rätt tveksam, men samtidigt ska de ta ett nytt ferritin-test efteråt, så då får jag ju reda på om det har blivit bättre efter järntabletterna, och det skulle ju vara ritkigt skönt att veta att allt är normalt. 
 
Idag hittade jag ytterligare en geocach utanför mitt jobb :-).
Geocaching :-).
 
Annars har det blivit lite träning och lite dokumentär om Treblinka och Donald Trump.

Måndag den 18 juli

Nu har mer än halva sommaren gått och det blir mörkare och mörkare för var dag. Var tar dagarna och livet vägen egentligen? När jag ibland sitter och kikar på mina gamla bilder ut mitt bild-bibliotek märker jag dock att jag ändå gjort ett och annat under alla dessa dagar som bara verkar ha försvunnit. Jag lånade lite bilder av Bias igår för att komplettera ytterligare :-).
 
Helgen var annars ganska lugn. Jag och Robert blev hembjudna till Johanna och Peter i lördags för middag igen. De är riktigt frikostiga de där två och god mat får de till också :-). Det blev ett par öl men inte mer än så. På vägen dit passade jag på att leta reda på två geocach. Lite småkul att leta "skatter" på vanliga platser i verkligheten, men även ganska pinsamt när det finns folk i närheten.
 
Mycket folk som spelar Pokémon Go också. Överallt springer människor runt med sina mobiler i högsta hugg för att fånga monster. Det känns verkligen som framtiden med spel som använder verkligheten som spelplan.
 
Jag har även hunnit med att se ÖSK spela 0-0 mot Häcken och se en dokumentär om Johnny Cash.

Vad händer?

Ett terrordåd till sent igår kväll i Nice i Frankrike. Det förvånar väl dessvärre ganska få, och de flesta verkar ha blivit mättade av terror-dåd nu, och jag har svårt att se att Facebook osv kommer översvämmas av franska flaggor den här gången.
 
Nu är det stadskupp i Turkiet också. Där är det ialf för mig en rejäl "sätta kaffet i halsen"-upplevelse!!! Nog att det varit oroligt i Turkiet och att Erdogan knappast är populär överallt, men detta? 
 
I övrigt blev det ett par öl med några jobbarkompisar och sedan en sväng till en kompis till Robert för ett glas vin. Där blev det att kika på Beyoncé-videos bland annat och diskuterade någon känd mäklare vid namn Eklund. Jag tyckte musiken var bedrövlig och hade aldrig hört talas om mäklaren vilket verkade vara underligt i de andras ögon. Vad har hänt med folk? ...fast egentligen är det nog mest jag som är passé :-).

Torsdag

En rätt hygglig vecka med lite besök, någon öl med polarna och idag fick jag mina nya sneakers och en ny ryggsäck på posten.
 
Annars har det blivit en del inscanning av bilder från storasyster.

Helg med första badet

I fredags kikade jag på "En man som heter Ove", och det var första gången på länge som jag tittade på film. Bra film för övrigt. Bra blandning av humor och sorg. Det var även så pass länge sedan jag läste boken så att jag inte satt och störde mig på saker som inte fanns med i filmen osv :-).
 
Jag fick också reda på att en uppmärksammad händelse i veckan kanske inte riktigt gått till på det sätt som det framstått. Jag ska se om jag kan ta reda på mer om det imorgon.
 
Sedan såg jag fram emot en god natts sömn. Jag hörde att grannen hade fest, men med rejäla öronproppar brukar det inte vara så jobbigt, och jag brukar ha överseende på helgerna. Jag somnade även och sov några timmar innan jag vaknade vid 04.00 av ett orytmiskt dunkande i golvet. Jag har hört det från och till förut också, men inte så här illa. Jag ringde dock inte störningsjouren på grund av helg-överseendet, men jag lyckades inte somna om förrän 06.00, så jag var rätt trött i lördags.
 
Tvätt och lite städning blev det på lördagen innan jag gick till Robert för lite öl. Jag kände mig dock inte på något väldigt bra humör på grund av den störda natten, men vi hade trevligt. Det blev sedan en sväng till Strömpis där det faktiskt var en rätt bra blandning av ålder på folk. Jag var lite rädd att det skulle vara väldigt ungt, men det var det inte.
 
När jag kom hem tog jag tag i något jag tänkt göra länge... Det lyckades dock inte så bra eftersom jag stötte på en fräsande katt och därav avbröt :-).
 
Idag har jag firat Saga som fyllt tonåring och tagit årets första utomhusbad i deras pool. Det bjöds även på god mat. Jag gick även igenom gamla fotoalbum för att komplettera min lätt Asperger-aktiga samling av bilder från mitt liv :-). Några guldkorn hittade jag också.
Första badet i år!

Svar från Air Berlin...

...men vad säger det egentligen? Jag fattar liksom inte, och det beror inte på språket...
 
"Dear MR Oxelgren, 

Thank you for your correspondence dated 21.06.2016.

Thank you for sharing this matter with us. Your comments are well received. We assure you that we take the feedback of our customers seriously and integrate it in our service optimization with due diligence. 

It is our aim to offer you safe and punctual transport and that you feel cared for at all times of your flight with airberlin.

We promise you to do our utmost to remain a reliable and attentive travel partner in the future. 

Yours sincerely

Your Guest Relation Team"

 

Det spelar liksom ingen roll att de tar det jag säger seriöst och att de siktar på att göra det bra när de nu har misslyckats... Mycket underligt svar från Air Berlin.


Två aha-upplevelser

Jag har börjat kika på dokumentärer nu igen. Oftast tycker jag väl inte att jag blir så överraskad av dem men igår och idag har jag blivit det.
 
Först har jag kikat igenom en serie dokumentärer om Björn Borg. Jag visste inte mycket om honom innan, men han gav ungefär som Ingmar Bergman ett ganska psykopatiskt intryck.
 
Såg även en dokumentär om Gates och Jobs där det framgick att Gaters snott det grafiska operativsystemet från Jobs. Det visste inte jag. Jag har ju alltid trott att Gates var en hyvens kille :-).
 
Ett par uppvaknanden så att säga. Borde inte bära Björn Borg-fillingar och kanske köpa Apple-produkter istället, men en ska väl inte tro på allt som visas i dokumentärerna heller :-).

Alkohol och Inner Circle

I torsdags såg jag en brittisk dokumentär där de undersökte om det är "bäst" att dricka lite varje dag eller att ha en ordentlig fylla i veckan. Det var två enäggstvillingar varav den ena drack lite varje dag och den andra hade en fylla i veckan. I England är det tydligen så att det är ok att dricka 4 enheter för män varje dag utan att det ska vara allt för riskabelt. I Sverige är det dock två som gäller, så det varierar runt i världen. En enhet är en 33 cl starköl eller en 4 cl shot sprit. De började testet med att inte dricka något på en månad och testade sedan sina levervärden, vilka gav samma resultat. Sedan började experimentet, där den ena brodern drack tre enheter per dag och den andra 21 under en dag under en månad, varav det sista är mycket på en kväll... Han blev bra packad :-). När de sedan testade sina levervärden igen hade de försämrats en del, men lika mycket för båda. När de sedan testade cancermarkörer i blodet var det dock klart värre för den som hade en rejäl fylla i veckan än den som drack lite varje dag, så resultatet blev väl att det är dåligt med alkohol men sämst med rejäla fyllor. Inte väldigt överraskande. Det togs dock upp en hel del olika dåliga saker som alkoholen gör med kroppen, vilket var lite jobbigt att titta på :-).
 
I början av dokumentären när bröderna varit nyktra en månad sa de att de kände sig pigga men att de samtidigt haft en rätt tråkig månad och längtade efter att få dricka :-). Det känner en ju igen, så hur ska en göra egentligen? Jag kommer till det...
 
Igår så jobbade jag trots att det var lördag. På kvällen blev jag sedan bjuden tillsammans med några andra till Peter och Johanna för lite mat och dryck. Mycket god mat dessutom, grillad fläskfilé bland annat. De hade även nästan fått ordning på köket, så deras lägenhet börjar bli jättefin nu. Tanken var att vi sedan skulle gå och se Inner Circle på Satin, så det var inget fylleslag. Jag drack fyra stycken 33 cl öl, en 4 cl whisky, en 4 cl gin och tonic och typ en halv flaska vin, vilket borde bli ungefär åtta enheter. Då var jag påverkad men absolut inte full, helt perfekt för en konsert. Konserten var sedan helt fantastisk :-). Vi tänkte att det kunde bli rätt pajigt innan, men det var duktiga musiker och pigga gubbar i bandet som bjöd på show. Till och med de låtar jag inte kände igen var bra.
Inner Circle. Det är nästan så att jag vill säga - en av de bästa konserterna någonsin i Örebro. Det var det ju givetvis inte, men det var överraskande bra.
 
Sedan blev det dans på ett indiepop-golv och förutom lite väl många överförfriskade människor på dansgolvet som inte var där för musiken var det fantastiskt kul. Jag kunde även önska "Disco 2000" med Pulp av DJ'n. Det krävs så lite för att ett dansgolv ska bli helt underbart :-).
 
Tillbaka till alkoholen. Är det då värt att dricka alkohol trots "riskerna"? Personligen tycker jag att en lagom mängd alkohol gör världen rätt mycket roligare och med rätt omgivning och bra musik blir det sagolikt. Så oavsett riskerna så bör en nog dricka en lagom mängd alkohol lite då och då för att få ett lite roligare liv, även om det kanske bli något kortare :-).

RSS 2.0