Alkohol och Inner Circle

I torsdags såg jag en brittisk dokumentär där de undersökte om det är "bäst" att dricka lite varje dag eller att ha en ordentlig fylla i veckan. Det var två enäggstvillingar varav den ena drack lite varje dag och den andra hade en fylla i veckan. I England är det tydligen så att det är ok att dricka 4 enheter för män varje dag utan att det ska vara allt för riskabelt. I Sverige är det dock två som gäller, så det varierar runt i världen. En enhet är en 33 cl starköl eller en 4 cl shot sprit. De började testet med att inte dricka något på en månad och testade sedan sina levervärden, vilka gav samma resultat. Sedan började experimentet, där den ena brodern drack tre enheter per dag och den andra 21 under en dag under en månad, varav det sista är mycket på en kväll... Han blev bra packad :-). När de sedan testade sina levervärden igen hade de försämrats en del, men lika mycket för båda. När de sedan testade cancermarkörer i blodet var det dock klart värre för den som hade en rejäl fylla i veckan än den som drack lite varje dag, så resultatet blev väl att det är dåligt med alkohol men sämst med rejäla fyllor. Inte väldigt överraskande. Det togs dock upp en hel del olika dåliga saker som alkoholen gör med kroppen, vilket var lite jobbigt att titta på :-).
 
I början av dokumentären när bröderna varit nyktra en månad sa de att de kände sig pigga men att de samtidigt haft en rätt tråkig månad och längtade efter att få dricka :-). Det känner en ju igen, så hur ska en göra egentligen? Jag kommer till det...
 
Igår så jobbade jag trots att det var lördag. På kvällen blev jag sedan bjuden tillsammans med några andra till Peter och Johanna för lite mat och dryck. Mycket god mat dessutom, grillad fläskfilé bland annat. De hade även nästan fått ordning på köket, så deras lägenhet börjar bli jättefin nu. Tanken var att vi sedan skulle gå och se Inner Circle på Satin, så det var inget fylleslag. Jag drack fyra stycken 33 cl öl, en 4 cl whisky, en 4 cl gin och tonic och typ en halv flaska vin, vilket borde bli ungefär åtta enheter. Då var jag påverkad men absolut inte full, helt perfekt för en konsert. Konserten var sedan helt fantastisk :-). Vi tänkte att det kunde bli rätt pajigt innan, men det var duktiga musiker och pigga gubbar i bandet som bjöd på show. Till och med de låtar jag inte kände igen var bra.
Inner Circle. Det är nästan så att jag vill säga - en av de bästa konserterna någonsin i Örebro. Det var det ju givetvis inte, men det var överraskande bra.
 
Sedan blev det dans på ett indiepop-golv och förutom lite väl många överförfriskade människor på dansgolvet som inte var där för musiken var det fantastiskt kul. Jag kunde även önska "Disco 2000" med Pulp av DJ'n. Det krävs så lite för att ett dansgolv ska bli helt underbart :-).
 
Tillbaka till alkoholen. Är det då värt att dricka alkohol trots "riskerna"? Personligen tycker jag att en lagom mängd alkohol gör världen rätt mycket roligare och med rätt omgivning och bra musik blir det sagolikt. Så oavsett riskerna så bör en nog dricka en lagom mängd alkohol lite då och då för att få ett lite roligare liv, även om det kanske bli något kortare :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0