Sågad!

Jag har varit två dagar i Uppsala på lite utbildning med de andra beslutsfattarna från vår enhet. Vi gick igenom metod, beslut och utredningar, och jag blev rejält sågad... Det främst på grund av ett beslut där vi inte lyckats få till ett bra underlag men där jag forcerat fram ett beslut ialf. Det är även jag som delvis är responsibel för underlaget ska tilläggas. Det var riktigt jobbigt när vi gick igenom utredningen, ren pina, men delvis nyttigt så klart. Det kändes dock bättre när vi gick igenom beslutet och där tyckte jag, med ett par undantag, främst kommentarerna var märkliga. Så nu kommer jag behöva lägga om mitt arbete, och det kommer dröja längre med besluten.
 
Det jag dock också tar med mig är en ilska över fokuset på "detaljer" och "sammanhang" i berättelserna, det stöds liksom inte av forskningen...

What a relieve

Ett beslut jag gått runt och ojat mig över verkar ha varit någorlunda i sin ordning, så det känns bra :-D.
 
Jag ska till Uppsala imorgon med jobbet. Vi ska se hur de arbetar och försöka lära oss någonting. Bra i sig, och säkert lärorikt, men jag hade hellre varit kvar här och jobbat eftersom jag ligger efter med mycket.
 
På grund av att vi ska till Uppsala så var jag och hämtade en hyrbil idag, en stor Ford Mondeo. När jag fickparkerade här utanför på gatan stod det en tant och tittade på. Jag trodde hon väntade på någon, men när jag hoppade ut fick jag massa beröm över hur bra jag är på att fickparkera :-D. Jag är inte så bra, utan hade lite flyt, men jag tog tacksamt emot hehe, och det gjorde min dag :-D.

Macron

Jag hoppas att Macron går vidare i franska presidentvalet. Vi kan inte ha kommunister och högerextrema vid makten. Kan iofs tycka att det är bra att många röstar på Le Pen för att visa för resten av etablissemanget att folket förstår att migrationen inte fungerar i Europa, men de får inte komma till makten. ...och nu är jag kanske ute och cyklar men har kommunism fungerat någon gång förutom när det varit småskaligt?
 
Liverpool är så uddlösa utan Mané. Att det inte gått sämre de senaste matcherna är bara ren flyt. ...och Can, skeppa iväg honom.
 
Bra helg dock, och jag har sett en del dokumentärer. Först och främst de två om PG Gyllenhammar. Jag påmindes om att jag måste ha sett mycket på nyheter när jag var ung, och jag minns det som att jag tyckte det var intressant. Hursomhelst så tog de upp Volvo/Renault-affären i dokumentärerna och när den var aktuell var jag 11 år gammal, och som jag minns det var jag emot affären eftersom Volvo inte längre skulle vara svenskt om affären gått igenom :-). Om jag fortsatt att titta på nyheter under mina tonår, istället för att träna varje kväll, hade jag nog varit en mycket mer kunnig människa nu.
 
Det har även blivit dokumentärer om Le Pen, påsken och avsnitt från Korrespondenterna.
Är det Gud eller evolutionen som varit i farten med nytt recept på valnötter?
 
Nu ska jag försöka läsa klart Richard Dawkins "Kampen mot illusionerna" som är så hiiimla tråkig, men jag kan inte avsluta en bok innan jag läst ut den. Jag vill nämligen istället börja läsa min enorma bok som handlar om allt i Bibeln.

Lördag

Skönt med en ledig dag på hemmaplan, var ett tag sedan nu.
 
Något som var intressant med Tel Aviv var att väldigt många använde elcyklar. Det har jag inte sett någon annanstans i världen. De gick också väldigt fort. Det cyklades även en del med mer traditionella cyklar, men det fanns ingen ordning på var folk skulle cykla. Det cyklades på vägen, eller på trottoaren, och när det cyklades på vägen respekterades inte trafikreglerna. Bra med elcyklar, om det är istället för bilar och mopeder det vill säga.
 
Måste även ge lite kredd till mitt resesällskap Bias, alltid så otroligt lätt att ha att göra med.
 
Mycket på jobbet nu, men det verkar som att "ledningen" förstått att det är svårjobbat. Pratade lite med regionchefen igår och hon verkar ha förståelse för att det segar med besluten, och att det inte bara gäller vår enhet.
 
Jag har även upptäckt at Google Maps övervakar mig. Genom min tidslinje där kan jag nästan dag för dag se var jag befunnit mig flera år tillbaka i tiden. Upptäckte det nu när jag var i Israel. Lite otäckt, men samtidigt rätt bra. Så skulle jag försvinna någon gång, och jag råkar fått med mig telefonen, så bör Google kunna lokalisera mig :-).

Fel man på fel plats...

17 april 2017
 
Åter en tidig morgon således, men vad gör en inte för att få åka till Jerusalem och Betlehem. Jerusalem har jag väl ansett vara på riktigt rätt länge men Betlehem har alltid känts som något taget från Tusen och en natt eller något...
 
Till skillnad från turen ett par dagar innan så var vi endast en liten buss denna gång vilket alltid är mycket trevligare, och det blir även lättare att lära känna nytt folk om en vill.
 
Turen började med att vi stannade på en vägkrog som hette Elvis. Oklart varför vi stannade där, speciellt när det skedde typ en knapp timme efter att vi lämnat Tel Aviv. Det verkade även som alla turister som var på någon tur någonstans stannade där. Rimligtvis så får bolagen som ordnar turerna provision på försäljningen eller något. Jag köpte en bulle och en kaffe och fick en "snygg" kopp "på köpet" :-).
 
Sedan var vi snart framme i Jerusalem och vi började med att stanna uppe på Olivberget för att få en bra överblick av gamla staden i Jerusalem.
Nästan lite overkligt med Klippdomen i mitten och al-Aqsamoskén bakom trädet till vänster.
 
Sedan tog vi bussen ned till gamla staden i Jerusalem och parkerade i ett parkeringshus. Sedan började vi knalla runt i gamla staden i Jerusalem. Vi började med att besöka Heliga gravens kyrka som ska ligga på den plats där Jesus blev korsfäst. Här var det otroligt mycket folk som tog det här väldigt seriöst. De var helt tokiga för att få ta på den plats där Jesus skulle ha blivit korsfäst och sedan insvept efter att han dött. Jag var väl inte lika inspirerad som dem, utan jag ser väl snarare kristendomen som ett väldigt lyckat PR-jippo.
Precis här ska Jesus ha blivit korsfäst och oavsett om det nu är så eller inte, så är det absolut en historisk plats.
...och där nere ska Jesus blivit insvept efter sin död vilket även syns på den något kända målningen till höger i bild.
 
Vi besökte även en tom gravkammare som ska vara någon slags symbol för Jesus uppståndelse. Han lär väl knappast ha begravts just där dock eftersom det ska ha varit i en grotta. Iofs kan väl gravkammaren stå på samma ställe.
Utanför Heliga gravens kyrka fanns det en del människor som tog det här lite seriösare än jag...
 
Sedan blev det att knalla ned längs Via Dolorosa, vägen där Jesus ska ha burit sitt kors upp till Golgata för att bli korsfäst.
Via Dolorosa.
 
Sedan var det dags för Klagomuren eller Västra Muren som är en bättre benämning och vilken är en plats som är oerhört viktig för judarna. Jag fick ta på mig en kippa för att få komma fram och känna på muren. Jag kände mig inte helt bekväm, men det är samma där, det är en plats med en oerhört intressant historia. Jag vet inte om det alltid är så, men när vi var där fick vi inte ta några foton vid själva muren.
Här uppifrån var det dock inga problem att ta foton, så det är Västra Muren som är där nere vid allt folk.
 
Efter en kort lunchpaus var det sedan dags att lämna Jerusalem för att åka till Betlehem istället. I bussen dit somnade jag till lite och när jag vaknade såg jag ett gäng israeliska soldater utanför bussen som stod och siktade på något med sina vapen. När bussen sedan fortsatte köra åkte vi förbi massa unga gossar med palestinska flaggor och stenar i händerna. Tydligen hade det precis varit lite upplopp på platsen med stenkastning, däckbränning och tårgas. Nästan lite väl spännande! Det var dock inget som drabbade oss.
 
Vi åkte sedan till Födelsekyrkan, den kyrka som ska anses ligga på den plats där Jesus föddes. Här var det också väldigt mycket folk. Vi fick även en annan guide i Betlehem. Den vi hade i Jerusalem och på resten av turen var riktigt bra, men här i Betlehem var det bara rörigt. Vi föstes runt som djur. Antagligen för att det var så mycket folk och att allt inte var så värst organiserat från början, men det kändes inte speciellt trevligt. Vi fick dock lite snabbt gå runt i kyrkan och se den plats där Jesus ska ha fötts.
Precis här kan Jesus ha fötts och alla skulle givetvis ta på platsen.
 
Sedan fick vi vara nöjda med den här dagen i Bibelns fotspår och jag somnade i bussen tillbaka till Tel Aviv.
 
När vi var tillbaka i Tel Aviv gick vi ut för den sista middagen under denna resa. Vi valde restaurangen La Repubbica di Ronimotti som låg i närheten av vårt hotell. När vi beställde så började servitrisen prata svenska. Lite förvånande för så mycket svenskar verkade inte befinna sig i Tel Aviv. Hon var dock svensk/israel och dotter till den rätt kända journalisten Nathan Shachar. Antagligen beroende på att vi var svenskar så bjöd hon sedan på en tiramisu, vilket blev ett väldigt fint avslut på en fantastisk resa.
 
Några tankar om Tel Aviv. Vilken partystad! Förvånande dyrt! En stad där det både finns stad och strand. Det hände, att vad som såg ut som civila människor, gick runt med automatvapen. Jaha där sitter en snubbe med ett automatvapen och äter middag... Tel Aviv kändes dock väldigt säkert och trevligt. 
 
Vi åkte sedan till flygplatsen 03.00 på natten eftersom planet till Kiev gick 05.30 på morgonen. I säkerhetskontrollen på Ben Gurion-flygplatsen blev vi extra kontrollerade av någon anledning. Resan hem gick dock bra.

16 april 2017

Det här var kanske inte heller den intressantaste dagen på resan, men det är skönt att få sova ordentligt någon morgon när en är ledig :-). 
 
Vi började dagen med att knalla bort till the Carmel Market som bara låg ett par minuters promenad från vårt hotell. Det är en marknad som är lite som vilken marknad som helst i Sverige, typ Hallsbergs marken. Alltså att det säljs lite av varje. Huruvida en kunde göra några fynd vet jag dock inte, men det var mycket folk.
The Carmel Market.
 
Vi käkade sedan lite frukost på Yonita innan vi tog en taxi för att besöka Palmach-museumet, men det var dessvärre stängt på grund av Pesach. Vi hade dock tur, för bredvid ligger Yitzhak Rabin Center och det var öppet och dessutom gratis för dagen.
 
Yitzhak Rabin Center är ett alldeles utmärkt museum om Yitzhak Rabins liv och Israels historia. Väldigt informativt och lättförståeligt. När vi var där fanns även en väldigt bra utställning om kapardramat i Entebbe i Uganda. Ett museum jag verkligen kan rekommendera för den som besöker Tel Aviv.
Yitzhak Rabin Center. En börjar en trappa upp och går sedan nedåt i en cirkel samtidigt som en följer Yitzhaks Rabins liv.
 
Vi kände oss klara med museumet ungefär samtidigt som det stängde. Det blev sedan en taxi till Sarona Market, vilket är mer av en galleria med mer typiska butiker. Det var även där det senaste terrordådet skedde i Tel Aviv i somras och där fyra dog. Ni som är lite morbida kan ju även googla på det, finns en del övervakningsfilmer från dådet på nätet. Det hela gav väl inga större rubriker eller tysta minuter i Sverige dock... Hursomhelst så ville jag besöka platsen och således blev det lite mat på Max Brenner där det skedde. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här... Men Tel Aviv är som Barcelona eller valfri stad med strand i södra Europa, men ändå blev det här dådet, något överdrivet, bara en "notis" i svensk press. Israel är ingen krigszon, och nog att landet ligger i Asien, men det känns mer europeiskt än många delar av Europa. Jag får lite känslan av att folk inte bryr sig för att det är Israel...
...
 
Sedan fick det vara slut på tråkigheter och hat av terrorister för att istället titta på fotboll på hotellrummet :-). Vi såg Liverpool vinna över West Bromwich borta, vilket inte hör till vanligheterna.
 
På kvällen sedan blev det mat på Bicicletta som är en härligt charmig liten restaurang på en bakgård i närheten av hotellet där vi bodde.
Bicicletta var den absolut mysigaste restaurangen vi besökte under vår tid i Tel Aviv.
 
Sedan blev det inte så mycket mer av denna dag, för dagen efter var det dags för en heldagstur till Jerusalem och Betlehem, och den avgick 07.15 dagen efter. Det är sällan rast och vila när jag reser :-).

Åter hemma

Om det intresserar någon så är jag åter tillbaka i Örebro. Jag återkommer med de sista dagarna av Israel-resan imorgon.

Den sega dagen i Tel Aviv

15 april 2017
 
Eftersom vi kommit hem tidigt på morgonen denna dag och druckit en och annan enhet dygnet innan så blev denna dag inte så produktiv :-). Vi vaknade nog efter 13 någon gång.
 
För att få ut något av dagen så bokade vi dock en walking tour i Tel Aviv. Tanken var att vi skulle äta något innan turen började, men det hann vi inte... Så förutom att vi var bakis var vi även hungriga under turen, och dessutom var det rätt varmt denna dag.
 
Turen tog oss ialf runt i Tel Aviv under typ tre timmar och vi fick diverse information om staden. Jag kan dock inte säga att så väldigt mycket fastnade i minnet. Vi gick dock igenom tysk/amerikanska kvarter och fick lära oss lite om eklektisk och bauhaus arkitektur.
Ett typsikt bauhaus-hus i Tel Aviv, och Tel Aviv kallas "den vita staden" på grund av all bauhaus-arkitektur.
 
När turen var över blev det äntligen lite mat på Vong Ajii på Rotchild Boulevard, men så himla mycket mer blev det inte denna dag. Vi gick sedan tillbaka till hotellet och kikade lite film innan vi åter gick ut för att äta på Rotchild Boulevard, men denna gång på restaurangen Moses.

Döda havet, Palestina, Masada och partaj

14 april 2017
 
När jag var liten så läste jag om, eller såg på TV, jag minns inte riktigt, en mängd olika platser i världen som jag blev faschinerad av. Några av dem var Mount Rushmore, Old Faithful i Yellowstone, Tjernobyl och Döda havet. Det är säkert fler, men de ligger nära till hands i minnet. Alla dessa har jag numera besökt, och nu senast var det Döda havet.
 
Vi hade hoppats på att få i oss lite frukost innan turen började, men alla butiker visade sig vara stängda denna morgon. Jag vet inte om det berodde på att Pesach firas här nu, eller om det bara var tidigt. Hursomhelst så fick vi börja vår tur på tomma magar, men förutom det så rullade allting på. Efter att ha blivit upphämtade av en minibuss fortskred sedan turen efter ett bussbyte med en större buss.
 
Bussen tog oss först igenom Jerusalem för att sedan puttra vidare genom Västbanken emot fästningen Masada. Detta att resa genom Västbanken är säkert inte så märkligt, men vi blev lite förvånade. Vi behövde dock inte visa några pass för det (vi hade inte heller med oss några pass) och bussens registreringsskyltar var det enda som kontrollerades när vi passerade "gränsen" till Staten Palestina.
 
Det första stoppet skedde på den plats där dödahavsrullarna har hittats genom åren. Vi fick dock inte gå ut ur bussen där, men kunde ialf ta lite bilder på platsen från bussen.
Qumran, och här i krokarna har dödahavsrullarna hittats. Exakt var vet jag dock inte.
 
Det andra stoppet blev på Ahavas fabrik på Västbanken. Det är en israelisk bosättning på Västbanken där det tillverkas diverse skönhetsprodukter som är baserade på mineralerna från Döda havet. Jag köpte dock bara lite frukost för att mildra hungern :-). När vi åkte därifrån fick vi efter att ha åkt någon mil vända eftersom vi glömt ett äldre par vilka under resten av tiden var väldigt rädda för att bli bortglömda igen :-).
 
Vi åkte sedan igenom En-Gedi lite snabbt innan det var dags för fästningen Masada.
 
För att komma upp till fästningen Masada kan en antingen gå eller åka linbana, och vi åkte linbana :-).
Linbanan till fästningen Masada.
 
Förutom att Masada är en ruin och ett bra ställe för utsikt över Döda havet är den även känd för att dess invånare en gång i tiden utförde ett kollektivt självmord efter att de belägrats av romare. Även om det nu är sant eller inte så har det ändå blivit en viktig sak för israelerna.
Lite av Masada på klippbranten. Jag blir alltid imponerad över hur de lyckas bygga sådana här fästningar med mera på så ogästvänliga platser. Det måste vara ett jävla jobb, speciellt när det här ofta även är väldigt varmt.
Utsikt över Döda havet från fästningen Masada.
 
När vi kände oss klara med Masada tog vi linbanan tillbaka ned till bussen för att äntligen åka till Döda havet.
 
Döda havet ligger dryga 420 meter under havsytan och är därmed den lägsta platsen på jordens yta och vattnet i sjön består dessutom av mer än 30 procent salt. Det är därmed inte rekommenderat att dricka eller få vattnet i ögonen :-). 
Öl gick bland annat att köpa i den här låga baren :-).
 
Eftersom det är så väldigt salt i Döda havet flyter en utan problem. Trots att det var varmt i vattnet så badade vi inte så väldigt mycket för så himla kul är det inte att bada enligt min uppfattning. Hursomhelst var vi i vattnet ett par gånger och att flyta var verkligen inte något problem. Det var däremot lite svårt att gå i vattnet eftersom bottnen består av lera och sten vilket leder till att en med ena benet sjunker ned en halvmeter för att med andra beten komma emot en sten och inte sjunka ned något alls. Det faktumet ledde till att det blev knöligt att gå och att det var lätt att ramla. Med anledning av att det inte var rekommenderat att ha huvudet under vattenytan så blev det lite lurigt. Jag trillade också en gång och började blöda lite på foten :-(. 
Stranden vid Kalia beach vid Döda havet.
Jag som flyter. Jag borde dock ha köpt en tidning så att jag hade kunnat ta den klassiska bilden där en läser tidning flytande :-).
 
När vi sedan badat klart var det dags för återresa till Tel Aviv.
I Jerusalem ser det delvis ut så här med mur. Det är palestinier som bor bakom den här muren, och att husen är byggda så nära muren berodde enligt guiden på att de ville ha nära till Israel där de ofta arbetar. Jag har inte riktigt förstått hur enkelt eller svårt det är för israeler och palestinier att åka in och ut från Västbanken, men för de som arbetar verkar det inte vara några problem, och som turist var det verkligen inga problem.
 
Vi var tillbaka på hotellet vid 19.00 tiden, men det blev inte mycket rast och vila... Vi hade nämligen bestämt oss för att partaja lite denna långa fredag och så blev det. 
 
Först behövde vi dock äta och det blev middag på Little Prague. En inte helt förvånande tjeckisk restaurang och pub som serverade tjeckisk mat. Jag beställde någon slags fågel-klubba (minns inte vilken fågel det var) och Bias fick en enorm portion innehållandes någon fläskrätt. Det var gott, men dagen efter blev jag riktigt dålig i magen. Jag kan dock inte vara säker på att det var på grund av maten, men det ligger nära till hands att misstänka.
 
Eftersom vi inte känner till Tel Aviv så bra så hade vi undersökt om det fanns några "pub-crawls" att joina och vi hittade en som verkade bra. Den startade på Beachfront Hostel men när vi stod där utanför blev vi lite villrådiga, men till slut gick vi in på hostelet och hängde på. Det var ett ganska stort gäng som var med varav många från Tyskland och några från bland annat Spanien, Sverige, Slovakien och Holland. Det var kul och vi besökte tre olika barer innan vi avslutade på nattklubben Bootleg där det spelades elektromusik. Det blev sent och vi var tillbaka på hotellet kring 05.00 på morgonen. Lång dag således...

Jaffa

Det har gått i ett här i Israel så jag har inte hunnit skriva något, men jag ska försöka ta igen lite nu.
 
13 april 2017
 
För att starta vårt Israel-äventyr valde vi första dagan att ta oss till Jaffa för att gå en av Sandemans dricksbaserade turer. Jaffa är en egen stad men sitter ihop med Tel Aviv, så det känns mer som en stadsdel. I övrigt är Jaffa en 5000 år gammal hamnstad som har varit viktig för området och som även nämns i Bibeln.
 
För att stärka oss innan turen blev det italiensk mat på Beccafico i ett av Tel Avivs finare områden, Neve Tzedek.
 
Det var ett knappt 50-tal personer som gick turen genom det mysiga Jaffa. Förutom det jag redan nämnt så har Jaffa även en rätt stor arabisk befolkning.
Jaffa med klocktornet som brukar få ge bild åt staden i bakgrunden.
Nere vid vattnet i Jaffa med Tel Aviv i bakgrunden.
 
När turen var klar tog vi en kaffe i Jaffa innan vi gick tillbaka till vårt ganska trevliga Hotel 75 på Allenby Street mitt i centrala Tel Aviv.
 
Till middag blev det israelisk mat på House of Hummus med en israelisk Goldstar-öl till. Väldigt gott måste jag säga, och det fanns flera blandningar av hummus att välja på.
 
Sedan gjorde vi inte så mycket mer denna dag, för dagen efter var det dags för en heldagstur till Döda havet och fästningen Masada. Bussen för denna tur gick nämligen 07.15 på morgonen.

Framme i Tel Aviv

Nu är vi framme i och har sovit en natt i Tel Aviv. Klockan är en timme mer här en hemma och valutan shekel får en gångra med 2.5 för att förstå vad något kostar i svenska kronor.
 
Det var mycket folk på Arlanda, och trots att vi var i rätt god tid var det raka spåret från incheckning till flyget. Vi hann inte med något annat än att köa i diverse säkerhets- och passkontroller. Ingen tid för en öl innan flyget således.
 
Det var åter Ukrainian International Airlines (UIA) vi flög med, så vi bytte i Kiev. Planet till Kiev var väldigt trångt och de hade endast en matvagn. Detta ledde till att det tog väldigt lång tid tills de kom för att erbjuda mat och dryck. Det var även gjort så att endast toaletterna längst bak i planet fick användas av oss vanliga resenärer, detta gjorde att flygvärdinnorna ständigt fick köra matvagnen till mitten eller utkanterna av flygplanskroppen för att släppa förbi nödiga passagerare. Det tog långt tid och föreföll märkligt.
 
När vi gick ned för landning bland molnen började lätt turbulens, men ingen varning utfärdades, så folk stod upp i planet osv, då ryckte det till ordentligt i planet, det värsta jag någonsin varit med om, så folk trillade nästan omkull och en mängd dryck spilldes ut. Det blev lätt panik bland flygvärdinnorna när de försökte få folk att sätta sig och spänna fast sig. Jag fick lugna en tant bredvid mig med att vi nu kommit igenom molnen och att det därmed kommer vara lugnare till landning, vilket det även var. 
 
På flygplatsen i Kiev (Boryspil) käkade jag på Spirito di Itiliano, vilket bör vara tänkt som en ok restaurang, men det var så där :-). Servitrisen rekommenderade att en pizza var speciellt bra och ville även sälja någon slags stor muffin :-). Oerhört märkligt!
 
Vi flög även med UIA ned till Tel Aviv, och på den resan var det samma problem med matvagnen, men det var mycket bekvämare och jag och Bias hade turen att ha en ledig plats mellan oss trots att planet i övrigt var fullt. Jag flirtade även med en vad jag gissar ettårig palestinsk flicka som satt framför mig :-). Otroligt gullig :-).
 
Framme på Ben Gurion i Tel Aviv gick allt väldigt smidigt. Vid passkontrollen fick jag bara lite frågor om vad jag skulle göra i Israel, vem jag reste med och om jag kände någon i landet osv. Eftersom Bias var bakom mig fick han bara frågan om han reste med mig. Ingen längre intervju så att säga. Sedan hittade vi snabbt en taxi för att ta oss till hotellet, Hotel 75, som verkar bra! Taxiresan var dock förhållandevis dyr.

Det var på håret...

Jag ska till Israel imorgon med Tobias, och nu när jag hade packat väskan hittade jag inte passet... Efter någon timmes letande hittade jag det till slut i datorväskan!!!
 
I övrigt lämnade jag blod idag igen, så nu väntar väl en månads ångest :-).

Älskade terrorist

I dessa terror-tider läste jag igår Anna Sundbergs biografi "Älskade terrorist" som handlar om hennes liv som fru till diverse muslimer. Lättläst och ganska intressant, även om jag hade velat ha lite mer tankegångar och reflektioner.
 
Det var en tyst minut idag för offren för det senaste terrorattentatet i Sthlm. Jag blir dock lite tudelad till det, speciellt när det dog många fler i Egypten ett par dagar senare.
 
Surheter på jobbet idag. Det märks att folk är stressade. Småsaker blir stora.
 
Jag fick mina nya tavlor om humanism och utilitarism idag. Kostade 300 kr att hämta ut dem eftersom de var beställda från USA. Nu har jag nog tavlor för hela min moral.

Illa illa...

Efter att jag någorlunda lyckats genomföra en typ heldags utbildningsinsats på jobbet i fredags blev eftermiddagen inte så trevlig... Nytt terrordåd i Sverige med flera döda och många skadade, men det överskuggas redan idag av ett par ännu blodigare terrordåd i Egypten. Det kan även ha varit något på gång i Oslo, men är kanske tveksamt...
 
Förutom detta har jag dock haft en alldeles fantastisk helg.

Känner mig typ bipolär

Idag har jag varit trött och sur efter Liverpools sena poängtapp mot Bournemouth sent igår kväll. Svårt att sova efteråt, och hur idiotiskt är inte det? Känns fullständigt meningslöst att bli känslomässigt engagerad över en sport!?
 
Det och den ständiga beslutshetsen på jobbet gjorde att jag var sur hela morgonen och demonstrativt surade och gick iväg från fikarasten, ungefär som på en treårings nivå.
 
Jag köpte en flygbiljett till Barcelona den 6 juni. Ingen aning var jag ska ta vägen sedan.
 
Jag fick mina Oxelgren-skor idag :-D.
Jag känner mig lite fuck-normerna som en 14-åring. 
 
Men annars tycker jag mitt humör går upp och ned. Glad och trevlig ena dagen, sur och irriterad andra dagen, men nej jag är inte bipolär.

Motstridigheter

Alternativa fakta blev på tapeten med Trump, och nog att det finns mycket som är rent påhitt hela tiden, men vad är sant egentligen? Genom mitt arbete har jag dessvärre fått hela min världsbild förändrad och min tillit till makthavare helt förstörd. När förnuft och känsla blandas ihop med svårtolkad, eller till och med brist på, fakta blir det i slutändan väldigt svårt att veta vad som faktiskt är sant, eller bara alternativ fakta...
 
Till skillnad från i Sorans krig så pratade en snubbe i Korrespondenterna om att alla kurder ville åka till Europa, USA osv... Det är således inte så enkelt. ...och apropå Egypten som jag tog upp häromdagen, en statligt anställd kirurg verkar tjäna 750 kr i månaden i landet...

...

En lugn helg med mycket födelsedagasfiranden. Johanna i lördags och Lisa i söndags. Trevliga tillställningar.
 
Jag hann inte med så mycket mer. Såg en halvdålig film: The Vatican Tapes.
 
Jag är frisk igen och det är ju bra :-).
 
Kom nu nyss hem från Behrn Arena där jag såg premiären mellan ÖSK och J Södra. En inte övertygande 2-1 seger för ÖSK, men alltid bra med seger.

RSS 2.0