Söndag igen

Igår var det inflyttningsfest hos Gustav och Johanna i Ekeby-Almby. De har flyttat in i ett nybyggt trevligt kedjehus i utkanten av Ekeby-Almby. Ekeby-Almby är dock ett märkligt ställe på många sätt utan butiker eller service trots att det lär bo rätt mycket människor där. Det hela blir Amerika-likt och att äga en bil eller två är nog mer eller mindre ett måste om en ska bo där, även om vi faktiskt åkte buss fram och tillbaka igår. Jag har givetvis full förståelse för önskan om att få bo med en liten trädgård osv, vilket är svårt i en stad, men jag har ändå någon slags aversion emot dessa bilbaserade villa-förstäder.
 
Själva festen var, som vanligt när det arrangeras av Gustav och Johanna, väldigt trevlig och välordnad. Gustav hade gjort egna hamburgare som han grillade och vilka smakade väldigt bra. Det bjöds även på någon form av tjockare "pepparkakor" till efterrätt som jag åt upp majoriteten av :-). Magiskt goda!
 
Stora delar av helgen har jag annars ägnat åt dokumentärer och information om Afghanistan, Gaza och norra Irak. Sorans Krig som finns i två korta delar på SVT Play nu är intressanta, speciellt gällande att Soran där funderar på huruvida han skulle kunna strida för Peshmerga för att skydda kurderna!? Min åsikt är att Soran Ismail är en klok person och det skulle vara intressant att se hur han skulle argumentera med en "SD-anhängare" gällande vad en invasion och skydd av land och folkgrupper innebär...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0