Så där, frisk igen

Jag var så pass seg på jobbet igår att ialf en kollega frågade hur jag mådde!? Det var svårt att svara på eftersom jag bara kände mig seg men inte hade några symptom på sjukdom. Annars tycker jag nog att arbetsveckan var en av de bättre på hela året.
 
Det var tydligen ingen rasist som brände ned moskén i Vivalla, utan en snubbe från El Salvador, om det nu är han, men det är det nog. Han kan förvisso vara rasist trots att han är från El Salvador, men med tanke på att han försökte bränna ned en kiosk i Markbacken något tidigare så handlar det nog om andra orsaker än hat mot muslimer. Jag är inte väldigt förvånad att, eller om, branden inte hade rasistiska förtecken. Jag kan dock tycka att uppståndelsen varit en aning överdriven.
 
Nu har väl NMR demonstrerat klart i Göteborg, och det verkar väl ha gått hyggligt efter att polisen spärrat av halva staden. Jag har väldigt lågt överseende för NMR men får de inte lite vääl mycket uppmärksamhet? ...och blir någonting bättre av att det samlas flera 1000 motdemonstranter? Även om rasfrågan är särskiljande gällande NMR:s tankar så är det väl ändå rätt många andra mer acceptarade idéologier som gjort större skada?
 
Idag såg jag då den för länge sedan uppmärksammade dokumentären om tiggeri i Bergen i Norge, och att det är organiserat osv. Det känns mest fånigt för att det är så uppenbart att det ofta är på det viset, men skrämmande att så många vill få det till att det sällan är så. Det är ju horribelt att människor kan utnyttjas för att vi inte vill se bakomliggande problem. Jag vet inte om ett tiggeri-förbud är optimalt, men att låta människor utnyttjas för andras vinning har jag svårt att acceptera.
 
Jag såg även idag åter dokumentären "Så Skapades IS" och den var nog ännu mer intressant nu när jag har lite bättre kunskap om dem.

Seeeeg!

Jag känner mig omotiverad och går runt och nyser, fast näsan varken rinner eller är täppt. Ingen träning igår och ingen idag, mest för att jag inte har någon lust eller motivation att träna. 
 
Fick Salman Rushdies "Satansverserna" på posten idag. Det blev ju en aning hallå gällande den boken när det begav sig. 
 
Jag har inte funderat mycket på jobbet nu senaste dagarna, säkert främst på grund av lite "nya" arbetsuppgifter. Mycket skönt!

Seg dag

Igår var allt frid och fröjd men idag känner jag mig seg av någon anledning. Jag fick dock ihop bordet och även några vinylskivor på posten :-). Så under monterandet av bordet lyssnades det på New Orders "Technique".
 
Jag kikade även på dokumentären "Raskortet", som jag måste ha sett förut någon gång, men som för mig var svår att känna igen mig i, vilket givetvis beror på många saker. Jag blir även alltid fundersam när liknande saker kommer på tal, vilka lär rasisterna att bli rasister, är det andra rasister eller antirasister som ständigt upplyser folk om vad som är rasistiskt?
 
Edit - Såg precis dokumentären "Brev till en seriemördare" om ett av Peter Mangs offer, väl värd att se.

Bra dag!

En alltigenom bra dag idag. Det var trevligt på jobbet med ett oväntat elavbrott bland annat. Sedan fick jag mitt nya bord till min vinylspelare. Förvisso har jag inte lyckats få ihop bordet eftersom beskrivningen är under all kritik, och jag brukar vara hygglig på att läsa beskrivningar :-).
 
Kul med ÖSK-seger igår också, men det är en del som måste göras i ÖSK om det ska bli någon bättre placering nästa år. 
 
Nu är det snart dags för Liverpools andra Champions League-match för säsongen. Hoppas innerligt att det braiga med denna dag fortsätter så att Liverpool ser till att vinna.
 
Ett till synes meningslöst inlägg detta, men åter denna blogg är inte till för att hitta läsare, utan för att hjälpa mina framtida minnen.

Blandad kompott

Det blev en alldeles utmärkt helg på Västkusten. Jag blev bland annat lite nostalgisk när jag fick återse campingen i Ramsvik efter 25 år, och det hade faktiskt hänt en del där. Flera nya hus osv. Vädret var förvisso inte toppen under helgen med lite regn, men det var ialf ganska varmt. Vi spenderade gårdagskvällen med mat på Hjalmars i Hamburgsund. Bra mat men lite rörigt i beställningen där Nisse fick fel mat och det missades med bröd, men annars var det bra. Idag blev det en sväng till Hamburgö, vilket gav fina utsikter och viktiga samtal, innan vi åkte hem till Närke igen. Tack Nils, Bias och Valentina!
 
Jag känner mig lite som Camilla Läckberg sa i en Värvet-intervju som jag lyssnade på i veckan, att jag försöker ta igen en himla massa historia som jag missat genom åren. Jag har ju alltid inbillat mig att jag varit påläst i ämnet vilket säkert går tillbaka till att jag var ganska duktig i mellanstadiet, vilket säkerligen berodde på att jag då och då kollade på nyheterna. I högstadiet och på gymnasiet var jag väl hygglig, men inte direkt framstående. Jag tror jag hade MVG i historia A på gymnasiet, men det var även sista gången jag läste en kurs i historia. Sedan gick det sisådär 15 år innan jag nu på senare år har försökt att ta igen en del... Det gäller inte bara historia heller, utan samhälls- och statskunskap också. Jag har ju varit rätt bedrövlig om jag ska vara ärlig. Att läsa psykologi under fyra år på universitetet gjorde mig knappast allmänbildad.

På Västkusten

Befinner mig för tillfället på Västkusten och har idag besökt Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Ramsvik och Hamburgsund. En hinner med mycket ibland :-).

Tisdag!

Rätt ofta har jag tankar om vad jag ska skriva, men sedan när jag väl sätter mig ned för att skriva har jag glömt bort vad det var jag tänkte på och så blir det bara en lista över vad jag gjort för att i framtiden kunna hjälpa mitt minne. Det är inte väldigt ofta jag går tillbaka i bloggen för att läsa gamla inlägg men det händer då och då. Nu senast under förra helgen var jag Nisse och Bias lite fundersamma över en händelse som skedde våren 2010, och genom ett blogginlägg från tiden för händelsen kunde jag någorlunda reda ut hur det låg till.
 
Jobbet tar för tillfället inte upp lika mycket av mitt själsliv som tidigare i år vilket är oerhört skönt, även om det varje vecka åtminstone är något som jag gjort fel, någon annan tycker jag gjort fel eller något annat som stör mig, men så länge det stannar på jobbet är det bra. Det kan dock vända snabbt!
 
Folkomröstningar i både Katalonien och Kurdiska Irak snart. Spännande, speciellt i en sådan globaliserad värld. Är det inte märkligt att folk med hygglig ekonomi vill bli självständiga...? Vore förvisso trevligt med ett stabilt land i Mellanöstern, men vad händer med resten av Spanien och Irak om dessa delar bryter sig fria kan en undra?
 
Annars då? Sett en dokumentär om Hasse Alfredsson, och frågan är om Hasse och Tage egentligen var så roliga? Filmen Den Enfaldige Mördaren som Hasse skrev och regisserade är ju dock magisk. Såg även någon dokumentär om en sekt vid namn "The Family" i Australien. Tyckte dock att det var lite svårt att få grepp om sekten genom dokumentären.
 
Så får vi hoppas att Liverpool vinner mot Leicester ikväll.
 
Jo, nu kom jag på vad jag egentligen hade tänkt att skriva om, att jag känner mig rätt bekväm med livet just nu. Jag är inte så sugen på att göra så mycket egentligen. Får utveckla det en annan gång.

Aha och va fan...

Jag har alltid tyckt att Erik Haag och Kalle Zackari Wahlström varit väldigt lika i sina sätt och tänkt att Kalle härmat Erik, men idag genom en Värvet-intervju med Kalle så fick jag reda på att de är halvbröder :-). 
 
Jag är ju en aning flygrädd och brukar därför ha hygglig koll på haverier. Nu idag såg jag en dokumentär om Linjeflygs Flight 277 som havererade utanför Ängelholm och där 31 personer dog, och jag tror att jag varit ovetande om detta haveri tidigare, vilket är märkligt.
 
Jag såg om filmen Gladiator nyss. Jag tyckte mig minnas rätt mycket av början och själva temat i filmen, men jag hade helt glömt hur Commodus dog bland annat. Jag tror att jag sett filmen en gång innan, och om jag inte minns helt fel så var det hos Sajje :-(.
 
Min granne kom ner förut och tog ett snack och luktade alkohol, fräscht. Jag trodde det skulle vara tyst nu på grund av det, men icke.
 
En bra helg! 

Lugn lördag

Efter en pigg dag på jobbet med ett något märkligt samtal gick jag till gymmet för att avsluta kvällen med Valentina och mat på Ingeborgs här i Örebro. Jag hade hört från diverse folk att Ingeborgs är ett mysigt ställe och det kan jag verkligen hålla med om efter att nu ha varit där. En ganska smal meny också vilket i mitt tycke ger ett proffsigt intryck. I övrigt bra bemötande och bra försök av servitören att göra ett proffsigt intryck vilket dock kanske inte gick helt bra :-). Jag tog chèvre chaud till förrätt och en vegetarisk huvudrätt. Förrätten var mycket god medan förrätten på vegetariskt vis var god utan att imponera. Som en slutkläm så rekommenderar jag Ingeborgs starkt.
 
Liverpool utan Mané är ett annat lag. 1-1 idag mot Burnley hemma. Liverpool var givetvis det bättre laget, och borde ha vunnit, men det saknas spets, speciellt när inte Sturridge och Coutinho är helt i form. Det kommer inte bli lika dåligt utan Mané som förra året på grund av Salah, men det blir ändå även i år en stor skillnad. Det är fortfarande ett alldeles för dåligt mittförsvar i Liverpool och ett gäng spelare som Firmino, Can, Milner, Henderson osv som saknar det lilla extra.
 
Sett filmen Eat, Pray, Love också. Har inte läst boken, men filmen måste väl vara oerhört mer glättig än boken?

Trött och road

Natten till idag var lite jobbig. Grannen över mig var vaken hela natten och hade någon form av lågmäld fest. Det tappades saker i parkettgolvet osv, vilket är sjukt störigt när det sker hela natten... Jag ringde inte störningsjouren denna gång, men lade en lapp i hennes brevlåda innan jag stack till jobbet om att jag kommer kontakta ÖBO. Jag försökte sedan under dagen få tag i bovärden med dåligt resultat. Jag skulle bli uppringd vilket jag inte blev.
 
Jag fick ny lön idag också, betydligt mer än vad jag hade förväntat mig. Nu skulle lönen ökas lite extra på beslutsfattarsidan, så det var kanske delvis därför, men jag är nöjd med min nya lön ändå, och jag tror att jobbet kommer bli bättre för mig i höst också.
 
Annars har dagen också inneburit lite information som gjort mig road, irriterad och lite "hur orkar en" på samma gång.
 
...och till sist, hur lyckades Liverpool inte vinna mot Sevilla igår?

En bok

Jag läste klart Jespers Söders bok igår som bland annat handlar om hans deltagande i YPG och Peshmerga. Han skadade sig iofs rätt omgående och hade därefter rätt svårt att vara med vid fronten. Det är dock sak samma för boken är ändå intressant på det sätt att det är en ganska naiv skildring av kurdernas krig mot IS. Med naiv menar jag att boken inte försöker vinna några politiska poänger eller att Jesper Söder ens försöker framstå som väldigt kunnig gällande bakgrunden till konflikten. Boken är snarare en skildring av Jespers liv, både i Sverige och i Syrien/Irak. Väl värd att lägga några timmar på.
 
Nu ska jag istället hugga in i boken "Landsplågan islam".

Hemma från Sthlm

Nu är jag hemma från den senaste resan till Sthlm. När jag kom hem försökte jag sätta igång min nya vinylspelare igen och som ett under fungerade den nu, utan att jag hade gjort någonting. Har lite minnen av att det där har hänt förut när det gäller min förstärkare. Att allt inte fungerar på en gång, men sedan bara hoppar igång. Nu spelas Erasures "Wonderland" här hemma och jag är glad :-D.
 
Sista heldagen i huvudstaden blev även den lyckad. Vi började med en promenad till Abbamuseet och efter det ganska saftiga inträdet på 270 kronor med audioguide kom vi snabbt in. Vi använde dock aldrig audioguiden eftersom hela museumet var väldigt bra skyltat. Så här i efterhand tycker jag dock att det var värt pengarna att gå in. Museumet innehåller en mängd prylar från Abba och även en hel del interaktiva saker som en kan roa sig med. Vi sjöng, dansade och spelade quiz där inne bland annat. Allt sparas sedan ned på en hemsida som en kan nå genom en kod på sin biljett.
Den här parkbänken hade något med Abba att göra men jag kommer inte ihåg vad det var explicit.
Helikoptern från Arrival-skivan som jag tror att Juliana har på vinyl om jag minns rätt.
Abborna, grymt välgjorda dockor för övrigt.
 
När vi kände oss nöjda blev det en lunch på den intilliggande restaurangen. Nu märkte vi att vi hade flera timmar att nyttja innan konserten senare på kvällen, så vi bestämde oss för att gå på bio eftersom det är något en sällan hinner med här hemma i Örebro. Vi valde filmen Borg på biografen Grand. Vi funderade på om det var där Palme hade varit innan han blev skjuten inte långt därifrån? Vi tog dock inte reda på om det var så eller inte, men men...
 
Filmen var bra förutom lite för många tennis-scener. Shia Labeouf var lysande som John McEnroe. På väg till bion tyckte sig Bias se en Birro-broder, och nog fan mötte vi Peter Birro senare på kvällen på Odenplan.
 
På kvällen var det så dags för bandet The Black Angels på Debaser Strand med förbandet A Place To Bury Strangers. Förbandet var något av det sämsta jag hört live tror jag men The Black Angels var bra, och även för en sådan som mig som knappt hört något av dem tidigare var det väl värt att se dem. Inte så mycket show som The Hives, men det var nog lika bra :-).
The Black Angels.
 
Sedan var det tillbaka till pensionatet och idag tog vi ett tåg tillbaka till Örebro vid 09.25. 
 
Riktigt skön liten resa detta. Bra pensionat och kul att turista på hemmaplan, och sist men inte minst är det skönt att slippa jobba för en stund och bara få njuta av livet :-).

Stockholmssemester

Nu ligger jag i sängen här på det väldigt mysiga Pensionat Odengatan 38 i Stockholm för att snart spendera den tredje av totalt fyra nätter här.
 
Jag och Bias åkte till Stockholm i fredags och innan jag gick på tåget i Örebro träffade jag Evertsson som jag även träffade på Hornsgatan igår, så Stockholm är inte heller så stort.
 
Efter att vi hade checkat in i fredags tog vi bussen till Gröna Lund för att kika på The Hives vilka jag inte sett ordentligt sedan de slog igenom. På den tiden såg jag dem som förband till The Hellacopters, vilket är en kul sak att ta upp att en varit med om :-).
 
Väl på Gröna Lund började det regna, så vi fick se The Hives i regn. Dessbättre lyckades vi hitta en plats under tak som ändå inte var allt för långt ifrån scenen. Spelningen var bra och Howling Pelle var på ett bra humör, vilket nog blev lite för mycket i längden. Han pladdrade på lite väl mycket, vilket gjorde att spelningen drog ut på tiden. Han presenterade bandet i en evighet och var även ute en lång period i publiken och knallade runt. I huvudsak var dock spelningen väldigt bra och under ett par låtar kom även den före detta basisten upp på scenen, vilket säkert var trevligt för hardcore-fansen.
The Hives på ett regnigt Gröna Lund.
 
Sedan blev det en taxi tillbaka till pensionatet och en relativt tidig sänggång.
 
Igår började vi dagen med en förvånansvärt bra frukost här på pensionatet. Sedan tog vi en promenad bort till Fotografiska som börjar bli ett ställe där jag varit många gånger nu. Denna gång var det utställningar av Irving Penn, Paul Hansen och Viviane Sassen. Hansens utställning var bra för den innehöll foton från olika konflikter i världen. De andra gav dock inga större intryck. Vi fick dock på slutet stressa igenom utställningarna lite grand för att hinna gå och se Man City - Liverpool.
 
Matchen såg vi på Retro Sofo och dessvärre utvecklades matchen väldigt illa efter att Mané helt rätt blivit utvisad efter en oturlig kollision med Man Citys målvakt. Matchen slutade sedan 5-0 till Man City, och mer behöver vi inte säga om det. Efter matchen gick vi och såg ytterligare en match på Pitcher's vid Hornsgatan där Tobbe Ström arbetade innan vi fortsatte för att ta en öl på Häktet. Middag blev det sedan på den italienska restaurangen Om Nostrano vilket visade sig vara ett bra val.
 
När vi ätit klart så regnade det så vi tog en taxi till Soap Bar där vi sedan stannade under hela kvällen och där vi av en slump bland annat träffade Danne och hans polare, och de var inte de enda jag kände igen där. Det var även en bra kväll med härligt varierad musik, så mycket dans blev det.
 
Eftersom vi inte riktigt visste vad vi skulle göra idag så köpte vi igår biljetter till Anna Karenina på Dramaten idag.
 
Vi var lite slitna idag så vi hängde kvar i våra sängar så pass länge att vi missade frukosten här på pensionatet och därför fick vi gå och käka brunch på ett café här i närheten. Sedan var det dags för teaterföreställningen. Det var första besöket för mig på Dramaten och det var nästan lite nervöst :-). Publiken bestod främst av pensionärer men vi var inte helt ensamma som yngre även om vi var i minoritet.
 
Själva föreställningen pågick i dryga tre timmar med paus och var helt ok. Det var väl i ärlighetens namn inte väldigt underhållande men kul att uppleva och lite kul att bara besöka Dramaten. Vi såg även Marie Göranzon i publikhavet.
På Dramatens balkong.
När föreställningen precis tagit slut.
 
Sedan blev det middag på den libanesiska restaurangen Taboulli innan vi kom tillbaka hit till pensionatet. Nu är det dags att sova, och kul att Örebro slog Malmö.
 
Imorgon blir det nog Abba-museumet och en konsert med Black Angels.

Inte 100 %

Idag fick jag min nya LP-spelare, men dessvärre lyckas jag inte få något ljud ur den. Något blir fel i kopplingen mellan LP-spelaren och förstärkaren. Det är mycket störigt när jag inte lyckas lösa problemet.  Jag har ju nämligen längtat efter den här spelaren, och jag blir så besviken när jag inte får allt att fungera.
 
Det är nog delvis beroende på denna problematik jag inte känner mig helt hundra. Många är och har varit sjuka på jobbet i veckan, så jag har kanske fått mig en släng av det, men de verkar främst ha varit magsjuka och hemma med sjuka barn, så jag vet inte.
 
Imorgon bär det av till Sthlm med Bias för att se några konserter, och sedan är jag ledig fram till onsdag nästa vecka, vilket är skönt. Det blir dock lite stressigt imorgon med tanke på att jag måste gå lite tidigare från jobbet.
 
Jag hade tänkt att träna nu också, men den förhoppningsvis inbillade risigheten gjorde att det inte blev så.

Office Space

Det har kanske blivit lite av en måndags-tradition nu att se en modern klassisk film varje måndag. Den här gången blev det Office Space som jag nog såg delar av tillsammans med en numera dessvärre bortgången bekant när den var ny. Det är ju en film som gärna kommenteras och som jag som sagt inte riktigt hade sett i sin helhet förut. Riktigt jävla bra för övrigt :-). Passade bra i mitt liv också, nu när jag är rätt trött på jobbet och ibland funderar på var livet tar vägen för tillfället. Jag mår ju inte fem gånger bättre bara för att jag har fem gånger mer pengar än vad jag hade när jag pluggade exempelvis. Pengar är ju trevligt, men det är nog ännu bättre att bara få vara fri i huvudet när en inte arbetar.
 
Jag ska till Arlanda imorgon och lyssna på lite föreläsningar om länder i Afrika. Kul antar jag, men tåget går 06.02!

Söndags-uppdateringen

Det blev ett par öl hos Acke igår innan vi mötte upp Grens och Rob på Konserthuset för att titta lite på ett par av Live At Heart-konserterna. De som uppträdde när vi kom var The Magnettes som gav ett livligt uttryck. Sedan var det något mer band efter dem som inte gav något större intryck. En kort sväng till Frimis sedan innan jag vandrade hem vid 01.00. 
 
Idag har vi firat Eriks 45-årsdag vilket var trevligt. Bra umgänge och god mat.
 
Jag har även idag fortsatt kika på några äldre Uppdrag Granskning-avsnitt. Jag kikade nu senast på de två avsnitten Pojkarna från Fittja. Det visar väl ungefär hur en som jag, som inte har någon koll, tror att livet är i förorten. Ett exempel på baksidan av den politik som Sverige bedriver, men det är må hända värt det? Förutom att det gått åt helvete för de flesta som är med i avsnitten så är det, som alltid, väldigt intressant att få förortsperspektivet från dem som bor/bott där och inte har någon politisk agenda med vad de säger. Rakt och ärligt med summeringen att det är skit i förorten, och att det verkligen inte blir bättre.
 
I övrigt såg jag den nya Ghostbusters-filmen i fredags och den var ju så där... Den första filmen i serien är ju magisk, men det var inte den här.
 
Som sista sak kan en ju undra vad som kommer att hända med Nordkorea?

Laktos-bluffen

Såg precis ett avsnitt av Uppdrag Granskning som handlade om laktosintolerans. I avsnittet hävdades att under tre procent, av vad som får förstås som den svenska etniska befolkningen, är laktosintoleranta. De testade även 12 gymnasieelever som påstod sig vara laktosintoleranta där resultaten blev att endast två av dessa 12 antagligen var laktosintoleranta. När jag växte upp fanns det ingen som var laktosintolerant. Det är ganska tydligt att de flesta laktosintoleranta ljuger, eller bara tror att de är laktosintoleranta. Sedan finns det ju de som inte äter eller dricker mjölkprodukter för att de är vegetarianer eller tycker det är rasistiskt, varav det första kan förstås, men inte det andra...

Bara cynisk?

Är det inte märkligt att inte en enda person lämnat exempelvis Irak eller Afghanistan på grund av den generella situationen i länderna? De flesta har nämligen hamnat i diverse hedersproblematiska kärleksaffärer, råkat bytt religion eller på något sätt blivit så personligt utsatta att de inte kan bo någonstans i hemlandet. Förutom några syrier har jag inte läst en enda utredning där någon lämnat sitt hemland endast av den anledning att det är en jävla skitsituation i hemlandet. Är inte det märkligt? 
 
Är det inte mer eller mindre terrorism med alla dessa attacker mot svenska poliser, sjukhus och blåljus-personal? Jag har väl knappt blivit personligt hotad på jobbet, men bombhot, hot om självmord och annat är inte ovanligt. På något sätt blir det ändå nästan alltid förövaren det är synd om i dessa fall. 
 
Jag vet inte om jag har något bättre förslag men Flyktingkonventionen tror jag mest gör världen ännu lite mer orättvis.

RSS 2.0