Torsdag

Jag har börjat läsa min Hans Rosling-bok. Något jag påpekat några gånger förut men som också boken tar upp är följande. En miljard människor lever på mindre än 2 USD om dagen. Tre miljarder till lever på mindre än 8 USD om dagen. Tänk lite på det. Det är en helt sjuk orättvisa. Tänk även på vad som skulle kunna hända om alla människor i världen fick möjlighet att ansöka om asyl på våra ambassader i världen? Nu kommer långt ifrån alla kunna ta sig till en ambassad, men borde inte rättvisan vara att alla som vill borde få chansen? Hade det fungerat? 
 
Googla även hur mycket koldioxid vi släpper ut per person i Sverige jämfört med andra länder. Ha dock med i beräkningen att vissa av de länder som släpper ut mer än oss släpper ut mycket som tillverkas i det landet och som vi sedan köper. Oavsett detta tror jag ni kommer förstå att det vi gör för miljön i Sverige är en stor jävla piss i havet. Subvention på elcyklar... Vem gynnar det?
 
Valle har fått jobb i Sthlm. Spännande värre! Hur ska jag nu göra? En del att fundera på...
 
I övrigt har jag bekantat mig med Frida Kahlo och Harriet Tubman, som var ganska okända för mig innan. Men nog hade jag hört namnen innan?
 
Jag vill även citera Navid Modiri "Vad kallas den där härskartekniken när man ropar : HÄRSKARTEKNIK! så fort man känner sig intellektuellt trängd?" Hur ofta har jag inte irriterat mig på folk som tror att andra använder "härskartekniker" när de känner sig underlägsna!?
 
Till sist, bilbränderna. Så många tankekollapser från diverse ledarskribenter med flera. Jag säger istället att det måste varit miljöpartister som startade alla skogsbränder. Nee inte ens det är troligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0