Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen måste vara de värsta som finns av de som kommer och ringer på ens dörr. De ger sig aldrig. Idag fick jag stänga dörren i ansiktet på snubben därifrån efter att ha sagt nej tre gånger. De gör säkert något bra, men de bör kunna respektera ett trevligt men bestämt nej.
 
Det granskas ännu mer gällande Egor Putilov. Nu har det kommit fram att han förutom att fuskat sig in i Sverige genom anknytning även försökt att komma in i Sverige genom att säga att han är homosexuell. De tidningar som skriver om honom, gör det utifrån att han är invandrarkritisk, och att det är dåligt, men borde de inte granska huruvida Egor är ensam om att fuska? 
 
I övrigt fortsatt förkyld.
 
Jag hade även utvecklingssamtal på jobbet idag. Inga direkta konstigheter. En del rimliga påpekanden och en del, ja vad ska en säga, som jag snarast roas av, fast att det inte är tanken.

Windsor, Stonehenge och Bath

Vädret idag är på ett vis likadant som vädret var när vi var i England, altlså att det ser himla härligt ut men att det är kallt och blåser. Det var därmed ett mindre helvete att cykla hem från jobbet idag.
 
I söndags var det dags för själva anledningen till varför jag ville åka till England den här gången, och det var främst för att besöka Stonehenge. Vad Stonehenge är, eller har varit under alla år, är väl inte helt klarlagt, men att det varit en viktig plats för många är dock solklart. Även att det varit en gravplats och har haft något med sommar- och vintersolstånden att göra verkar sannolikt.
 
Eftersom de som bör veta något om Stonehenge inte verkar vara helt på det klara med vad det är, så vet givetvis inte jag heller så mycket om det. Varför och när jag började känna till Stonehenge vet jag inte heller, men jag tror att det kommer från mellanstadiet när jag läste mycket böcker om mysterier och dylikt. Jag var bland annat intresserad av Loch Ness, och vetskapen om Stonehenge uppstod säkert ungefär samtidigt.
 
För att ta oss till Stonehenge hade vi köpt en rundresa som även innehöll besök till Windsor Castle och staden Bath. Ganska mycket på en dag, och det tog verkligen hela dagen. Jag tror vi åkte 09.00 på morgonen och var hemma runt 20.00 på kvällen. Att det tog så lång tid beror på att både Stonehenge och Bath ligger långt västerut i England.
 
Turen började vid Victoria Coach Station och att ta sig dit visade sig vara något svårare än förväntat. Först var hela Circle Line avstängd under söndagen och sedan stannade inte tunnelbanan på Oxford Circus heller. Vi hade dock gått om tid så trots dessa mindre problem kom vi fram i tid. Dessutom hade vi lite svårt att hitta busstationen när vi kom fram till Victoria Station, men det löste sig även det.
 
Första stoppet var Windsor Castle och tydligen var Elizabeth II på plats, men henne såg vi dessvärre inte något av.
Inne på WIndsor Castle.
 
Under besöket fick vi bland annat se ett enormt dockhus och besöka flera av slottets rum. Vi hade dock inte så mycket tid på oss så jag hann inte direkt sätta mig in i någonting. Som mycket annat, trevligt att ha varit där, men gav kanske inte så där väldigt mycket.
 
Sedan var det så dags för Stonehenge. Stonehenge ligger mitt ute på en åker mitt i ingenstans. En fick inte gå in bland stenarna, vilket är logiskt, utan en fick hålla sig på behörigt avstånd. Eftersom Stonehenge ligger där det ligger och för att vädret var ovanligt ogästvänligt så var det inte ett perfekt utgångsläge för ett besök, men jag är nöjd ändå. En kunde gå runt hela Stonehenge och det ingick öven en audioguide.
Jag och Stonehenge :-).
 
Sista besöket var till staden Bath. Bath är en stad där det finns naturliga varma källor som romarna byggde bad omkring, och det var bland annat ett sådant bad vi besökte. Förutom badet gav staden ett trevligt och vackert intryck. Även här hade vi dock inte så mycket tid på oss så vi vandrade inte runt så mycket i staden. Att vi inte vandrade runt så mycket berodde förutom sparsamt med tid även på det kalla och blåsiga vädret.
En av poolerna i det badhus vi besökte.
 
Sedan väntade en tretimmars bussresa tillbaka till London. Jag kan verkligen rekommendera en sådan här tur för den som vill se mycket på en dag. Vi betalade drygt 1000 kr var för en heldag med alla inträden. Genom hela turen var det även med en mycket bra guide som berättade om mycket av det vi åkte förbi med bussen.
 
Väl tillbaka i London blev det middag på ett ställe som var specialiserat på fish & chips, så mamma fick till slut den mat hon ville ha :-).
 
Summa summarum så tycker jag att resan var väldigt lyckad. Vi hann med väldigt mycket på ganska kort tid. Boendet blev lite knasigt till en början, men värre saker kan hända. Det gick även alldeles utmärkt att resa med mina föräldrar :-). Lite gnäll om onda fötter och halvdåligt handhavande av kameror, men annars inga problem :-).
 
Jag har dock dragit med mig någon lindrigare sjukdom hem, för nu har jag ont i halsen och känner mig lite däven :-(.

Tillbaka från England

Nu är jag nyss hemkommen från en alldeles utmärkt resa till England och främst London.
 
Förutom boendet som jag tidigare gnällt över har allt varit över förväntan.
 
Vi hade vårt boende i närheten av Paddington Station, så det fanns mycket restauranger i området. Vi började lördagen med en rejäl engelsk frukost på Mimo's Café, och vilket enligt mig var den bästa matupplevelsen på hela resan.
 
Sedan knallade vi ned till Marble Arch för att hoppa på en sightseeing-buss utan tak på övervåningen. Det var en något dyr men lärorik sak att göra. På den bussen vi åkte med så var det en livs levande guide som pratade i mikrofon och inte någon audioguide. Riktigt bra dessutom. Dessvärre var det riktigt kallt och blåsigt under hela resan, så det var riktigt kallt att sitta på bussens öppna övervåning för att få en bra utsikt över London. Men ialf, vi fick se det mesta som måste ses i London under turen.
 
Vid Leicester Square fick vi dock nog av kylan och vinden och gick av bussen för att till fots ta oss till Madame Taussauds. Vi stannade dock på några ställen på vägen för at köpa kaffe och öl.
 
Framme vid Madame Taussauds var det mycket folk och rätt långa köer. Vi hade dock köpt biljetter i förhand och kunde mer eller mindre gå rakt in, så det kan jag rekommendera att göra. Alltså köpa biljetter på förhand, inte bara gå rakt in :-).
 
Väl där inne blev jag väldigt positivt överraskad. Jag trodde att dockorna skulle stå i montrar eller bakom rep, men de stod för sig själva, så det var väldigt lätt att ta roliga bilder för den som ville det. Förutom dockorna ingick det även en 4D film och en liten tur genom London i en taxibil. 
Så här kul kunde en ha det :-).
 
Så även om besöket till Madame Taussauds främst bokades för att jag aldrig hade varit där innan, så är jag väldigt nöjd. Det var som sagt bättre och roligare än jag trodde.
 
Vi promenerade sedan hem till boendet för att sedan gå ut och leta efter något ställe där de serverade fish and chips eftersom mamma ville ha det. Vi gick runt lite men hittade inget ställe som föll i smaken, så till slut hamnade vi på ett helt ok grekiskt ställe.
 
Det blev dock inte så sent för dagen efter var det dags för ännu mer spännande upplevelser... Men det kommer imorgon!

Tragikomiskt boende

Resan till London har gått bra. Vi kom som jag misstänkte att vi skulle göra väldigt tidigt till den lilla flygplatsen i Västerås. Det var ett plan som kom och ett som gick under dagen av vad jag kunde se :-). Det kan ha kommit och gått något plan tidigare under dagen, men det är ovanligt att skärmarna bara visar en ankomst och en avgång.
 
Flyget var sedan något försenat iväg men det var en lugn och rätt bekväm flygning till Stansted. På Stansted var det automatiserad passkontroll, vilket jag inte tror jag varit med om förut. Mamma lyckades väl så där och fick kalla på hjälp, men efter hand kom vi alla igenom.
 
Sedan blev det tåg in till Liverpool Street Station, och där var det kaos. Galet mycket folk i fredagsrusningen. Jag lyckades dock efter hand leda vårt lilla sällskap ned i tunnelbanan så att vi i ett fullpackat tåg kunde ta oss till Paddington Station. Det skiljer sig något mellan rusningen i Hallsberg och i London :-).
 
Men det var egentligen efter detta problemen började. När vi efter lite letande hittade vårt boende kom vi inte in i lägenheten. Det är ett hus med lägenheter utan reception. Jag ringde de ansvariga och de berättade att vi under eftermiddagen samma dag fått meddelande om att vi fått ett annat rum, vilket jag missat... När vi väl tog oss in i det nya rummet så var det väskor och grejer där, men som tur var inga människor. Hursomhelst fick jag ringa upp igen och berätta att den nya lägenheten redan var upptagen. Då fick vi åter tillgång till den lägenhet vi skulle ha haft från början. Det var väl ok tills vi upptäckte att den inte var städad. Någon hade legat på den bäddade sängen, det var inte tömt i papperskorgen, det fanns inga lakan i bäddsoffan och inte heller något schampo... Så just nu är det här utan konkurrens det sämsta boendet jag någonsin bokat.
 
Jaja, nu kan det väl bara bli bättre. Jag har meddelat de ansvariga om problemen och det ska fixas idag, men jag ser ändå fram emot att skriva några riktigt dåliga recensioner :-D. 
 
Igår kväll käkade vi lite indisk mat på en rätt trevlig restaurang. 
 
Idag blir det kanske sightseeing-buss under dagen, men det blir absolut ett besök till Madame Tausssds.

Mot London

I eftermiddag går flyget från Västerås till Stansted. Jag och mina föräldrar ska till London och bland annat besöka Stonehenge och Madame Taussaud. Det kommer bli intensivt, men jag tror ändå att det kommer bli riktigt bra.
 
Elisabeth Massi Fritz verkar vara ungefär lika ohärlig som en uppfattar henne, men det är alltid något ambivalent med skadeglädje. Att biträden saltar kostnadsräkningar är dock något som Massi Fritz inte är ensam om.
 
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6nXOaQ/matkravaller-i-rwanda--flera-flyktingar-doda - Det här är något jag har påpekat många gånger men som aldrig verkar ta fyr i debatten. Nu är jag inte naiv och tror att bara för att exempevis Sverige skulle få ett billigare asylmottagande skulle landet lägga allt som blir över hos UNHCR, men en bör ändå veta att Sverige mer eller mindre ensamt skulle kunna finansiera UNHCR:s hela budget för den summa det kostar med asylmottagande i Sverige. Väldigt ofta tycker jag rättivsetänket försvinner hos människor.

Fotboll för slavarbete

Kikade nyss på denna dokumentär:
 
https://www.svtplay.se/video/16937242/damm-svett-och-match-fotboll-for-slavarbetare
 
Se den! Men se den inte för att det är roligt att se arbetare spela fotbolk i Qatar eller för att ni på grund av mediarapportering ogillar förhållandena för arbetarna i Qatar, även om de är dåliga. Se den och förstå hur väldigt många människor har det i världen. Se den för att förstå hur fattiga även "vanliga" människor kan vara i världen. Se den för att förstå hur mycket människor kan göra för ett bättre liv. Tänk sedan en stund på hur extremt orättvis världen är och vilka incitament det finns för människor att ta del av vår orättvisa del av världens välstånd. Tror ni att människorna i dokumentären hade haft råd att betala smugglare till Sverige?

...

En något rörig helg känslomässigt, men nu tror jag att det kommer bli alldeles utmärkt ett tag framöver.
 
Annars innebar helgen mycket restaurang-mat: Fujisan, Khana Kazana och Paolo's. Även en hel del Vänner-avsnitt hanns med och några dokumentärer om journalister i Ryssland och om staden Rom.
 
Intressant att bekantingen Egor Putilov hamnade i rampljuset ordentligt under helgen också. Han är enligt hörsägen en legend på Migrationsverket. Själv har jag dock aldrig träffat honom. Jag antar att alla som läser detta även har läst artiklarna om Mr Putilov, så jag går inte in på det, men jag har dock ett par tankar som inte riktigt varit i fokus i media. Om han nu fuskade sig till uppehållstillstånd, hur vanligt är då det sätt han gjorde det på? Kanske jättevanligt...? En annan tanke är att den som själv fuskar borde väl vara den som är bäst lämpad för att sedan rapportera om fusk? Jag tänker att det är ett klassiskt tankesätt ialf.
 
En annan sak som jag tror att jag tagit upp här är att jag sannolikt haft ganska fel gällande "ensamkommande" och självmord. Enligt den här artikeln: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-fall-av-sjalvmord-bland-ensamkommande-barn är självmorden bland "ensamkommande" väldigt mycket högre än hos andra i samma ålderskategori. Nog att åldern hos "ensamkommande" är svår att jämföra med en kontrollgrupp, eftersom de "ensamkommandes" ålder mycket sällan är styrkt, så är ändå skillnaden väldigt stor mot kontrollgruppen här. Jag trodde nog att det skulle finnas en skillnad men inte så stor som artikeln visar.

Mosley och Huxley

Den senaste serien på SVT med Michael Mosley var inte lika intressant som flera andra. Jag kommer knappt ihåg vad den handlade om...
 
Igår blev kvällen något annorlunda än planerat, så därför passade jag på att läsa klart "Brave New World" av Aldous Huxley. Den är som "1984" en framtids-dystopi, men ändå rätt olik. Om "1984" främst handlar om att begränsa människors tänkande så handlar "Brave New World" snarare om lättja. Klart svårare att greppa. Så för min del är "1984" mycket bättre.
 
Jag kände mig en aning seg igår, men bättre idag.

Wroclaw

En flygresa är nu bokad till Wroclaw i Polen i april. Märkligt ställe att åka till kan tyckas, men grabbarna ville dit, och jag tror att det kan bli bra. Resor till mer udda platser tenderar att bli extra bra, exempelvis hade vid det riktigt bra i Düsseldorf.
 
5-0 seger igår mot Porto, härligt. 
 
Ja det var väl det.

Reaktion från HP

Idag fick jag tag i någon från HP som ialf försökte hjälpa mig med min dator. Får se vad som händer men det verkar som att de kommer skicka hem en fraktsedel så att jag kan skicka datorn någonstans för översyn. De pratade också om att de skulle höra av sig till mig senare för mer information. Spännande...
 
Intressant dokumentär om Nordkorea på Dokument Utifrån. USA tänkte invadera Nordkorea under 1992, om jag minns rätt. Då hade det kanske inte blivit några kärnvapen i Nordkorea, men sannolikt väldigt många döda. Clinton verkade dock ha varit rätt sugen på en invasion.
 
Double jeopardy och Fagottgatan har studerats och roats av idag.
 
Jag har varit ganska road under de senaste dagarna när jag läst gamla blogginlägg här, mycket har förändrats.
 
Spännande med Liverpool ikväll!!!

Fettisdag

Idag var det semla på jobbet, och jag fick en semla med chokladgrädde :-). Jag hade beställt den på skoj, men det förstod inte Andres som fixade semlorna, så jag fick en sådan :-D.
 
Ibland känns det som att jag levt ett parallelt liv från verkligheten. Jag lyssnade precis klart på en P3-dokumentär om tvångssteriliseringar av transpersoner. Tydlligen avskaffades det först 2013, vilket jag helt missat. Ok, jag kanske trodde att en person som bytte kön rent fysiskt inte kunde få barn längre, men så enkelt är det ju inte. Det är sak samma, men helt galet att de som ville byta kön tvingades att sterilisera sig fram till 2013.
 
En av gruppvåldtäkterna i Malmö har tydligen visat sig vara påhittad. Jag är inte så fövånad. Jag har påpekat det tidigare i bloggen att det inte är helt ovanligt. Det är ett välkänt fenomen att uppmärksammade händelser tenderar att smitta av sig. Här finns det även politiska anledningar.
 
Intressant serie på SVT Play om böcker som skakade folkhemmet. Sex minuter långa och väldigt intressanta.
 
Det går så där också gällande att få tag i någon på HP för att försöka fixa min dator. Jag blir hänvisad runt hela tiden, och idag blev jag hänvisad tll ARN, vilket det kan bli, men då måste jag först ha ett underlag på att HP inte vill undersöka datorn.

Evangelium

Det är segt att bara ha en ledig dag från jobbet innan det är dags att jobba igen, men det blir bra när lönen kommer. 
 
Jag kikade precis klart på en dokumentär om Jesus frus evangelium. Jag kan ha sett den förut för jag tyckte jag kände igen en del, men inte helt säker. Även om evangeliet är falskt så har jag lite svårt att förstå vad problemet är om Jesus nu hade en fru? Jag är irriterande okunnig gällande religion ibland, och måste väl googla det här när jag får ork...
 
Samtidigt blir jag irriterad på att jag genom åren inte velat studera religion eftersom det är "hittepå". Bara för att det är "hittepå" är det ju inte ointressant, vilket jag numera insett, och tidigare påpekat här.
 
Jag såg även dokumentärer om New York och London. Slogs av att jag trots tre besök i New York inte fattat att bagels och ostron är mat som en bör äta där.
 
Gårdagskvällen spenderades främst med att kika på Vänner-avsnitt. Jag kikar med Valentina och vi är än så länge bara inne på första säsongen. Den säsongen sändes under 1994-1995, och innan jag började kika på serien med Valentina hade jag inte sett ett enda avsnitt men givetvis hört talas om den. Jag var alltså 12-13 år när Vänner började sändas och eventuellt lite för liten för att uppskatta den då, men jag såg varken på Vänner, Seinfeld eller någon annan amerikansk sit-com senare under mina tonår heller. Jag var alltså mer eller mindre opåverkad av amerikansk TV-kultur under mina tonår. Varför jag inte tittade är jag inte helt säker på, men jag har ett minne av att jag ansåg att dessa serier var dåliga, men det berodde säkert på att jag inte gav dem chansen. Jag hade inte heller tid att se dem eftersom jag tränade mer eller mindre varje kväll, dock minns jag att jag såg en del svenska serier som Rederiet och Tre Kronor. Var vill jag komma med detta? Jo, jag kan inte minnas att jag var särskilt lockad av att komma ifrån Hallsberg som tonåring, och kan det delvis ha berott på att jag inte sett att något annat skulle kunna vara mer intressant? Jag såg givetvis en del film osv, men jag kan inte minnas att jag inspirerats av någon utländsk serie under mina tonår så att säga. När jag ser Vänner nu så fascineras jag lite av kläderna, hur de bor, vad de gör, osv och blir lite sugen på att åka till New York igen. Detta blev jag även när jag såg igenom Seinfeld för några år sedan. Vad hade jag varit för människa om jag gett serierna chansen och inte tränat så mycket som tonåring utan istället "frotterat" i modern popkultur?

HalvB(r)atra...

I förrgår fick jag jätteroliga nyheter och hoppas verkligen att allt kommer att gå bra, kan bli supercoolt!
 
Igår var jag, Nisse och Bias på David Batra på Konserthuset. 90 minuter stand-up! Jag hade bara sett honom live en gång tidigare, och då var det på Strömpis och utan något speciellt tema. Den här gången var det showen "Elefanten i rummet" som anspelar på att han är tillsammans med Anna Kindberg Batra. När jag går tillbaka i bloggen och läser vad jag tyckte om Batras uppträdande på Strömpis så märker jag att känslan är likvärdig även nu. Bra, professionellt, men inget utöver det vanliga. Det positiva med gårdagens show var att den inte var speciellt politiserande (om jag nu använder ordet rätt). Det var alltså inte en show där mycket handlade om hur illa något är i jämförelse med något annat, utan Batra skojade rätt friskt om det mesta. Tyvärr blev en sällan överraskad och när han började skoja om ett ämne så förstod en oftast var det skulle sluta. Det slutade allt som oftast i ett litet leende snarare än ett gapskratt. Nu minns jag inte vad biljetterna kostade, men det var sannolikt flera hundra kronor, och så bra var inte showen. För det priset blir slutbetyget någonstans mellan 2-3 plus på en skala mellan 1 och 5.
 
Träffade Oscar efteråt vilket var lite överraskande och trevligt. Förvisso alltid lite stelt när en träffar en person bara så där som en inte pratat med på flera år :-).
 
Idag har det arbetats. Kul med OS-guld för Kalla!

Katastrof på katastrof...

Igår efter jobbet satte jag igång och tränade igen och i lurarna hade jag P3-dokumentär om black metal-morden i Norge i början av 90-talet. Det fick mig att tänka på delar av min uppväxt, men kanske främst kring varför unga män så gärna vill övertrumfa varandra i ren idioti. Sedan läste jag på lite och kikade på Youtube-klipp från Challenger och Columbia-tragedierna. En intressant men kanske inte helt uppmuntrade start på kvällen. Sedan var jag en katastrof själv... Ingen bra kväll.

Lat

Ingen träning idag heller, men jag uppdaterade mitt gymkort ialf. Inte heller har jag fått tummen ur och ringa till HP för att försöka få någon ordning på min trasiga dator.
 
Idag låg det en utskriven platsannons för ett arbete på Amnesty lite här och var på jobbet. Mycket märkligt!? Är det någon som vill att anställda ska söka andra jobb, eller bara en slump? 
 
Förslag om burkaförbud i Danmark. Jag gillar inte burka, men inte förbud heller, så tror att jag är emot förslaget. 
 
Svår balansgång för mig i det jag skriver nu. Jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig för att inte skriva fel, men jag använder ordet svart. Alltså, en svart man fick inte ett arbete i en reklam, av vad jag förstår det som, för att de inte ville ha en svart man i reklamen. Den svarta mannen får därför information om att han har fel hudfärg för att vara med i reklamen. Det blir rabalder! Jag är ju absolut för att den som gör reklamen ska få bestämma vilket kön, art, ålder, färg osv. det är på de/den som deltar, och väldigt för att det ärligt kommuniceras varför vissa inte passar för just den reklamen. Den här reklamen skulle vara i Grekland, och jag kan ju tänka mig att en grek då passar bäst, vilket kanske var tanken, men hade det funkat med en rödhårig irländare eller blond svensk och inte med en svart person så blir jag mer irriterad och fundersam.
 
Det var väl det förutom den usla börsen idag då.

Lärdomar och tankar

Ibland tror jag att jag kan reglerna i fotboll, men det visar sig tid efter annan att jag har fel. Igår fick Tottenham en straff efter att det inte blivit offside eftersom passningen till spelaren som stod offside först tog på en Liverpool-spelare. Jag trodde endast att det inte blev offside om en spelare inte påverkade spelet. Det är förvisso alltid kul att lära sig något nytt, om det en lär sig inte råkar vara fel...
 
Sossarna i Danmark vill avskaffa möjligheten att få stanna i Danmark under väntan på beslut gällande asyl. Ungefär som Australien har eller hade. Om tanken är att vi ska ha en reglerad invandring är nog det en av få bra lösningar. En politik gällande omfördelning av resurser vore på sin plats också. Såg en dokumentär igår om att EU överproducerar mjölk för att bland annat kunna sälja till Afrika så att deras egen produktion slås ut. Mycket illa! Tror även att jag ska gå över till havremjölk, bättre för miljön.
 
För övrigt har jag blivit slö, har inte varit på gymmet på veckor.
 
Igår såg jag en dokumentär om alkohol. Den var ungefär likadan som en tidigare jag tror jag har tagit upp här. Att alkohol ger cancer och att vi inte borde dricka så mycket. Enligt dokumentären var det dock någorlunda ok att dricka fem stora stark i veckan, men helst inte alla på samma gång. Nuförtiden ligger jag nog under det, men det var annat förr.
 
Såg nyss en dokumentär om abortmotståndare i USA. Jag är ju för abort, men förstår ju problematiken. Tänker dock att ju färre människor vi är på jorden desto bättre för de allra flesta.

Helgen rullar på...

Helgerna går som vanligt fort. I fredags var det AW med jobbet på Bulls Eye Saloon. Det var tydligen sista kvällen de hade öppet eftersom de ska stänga. Som jag förstår bland annat beroende på problem med hyresvärden. Jag hade aldrig varit där förut men blev glatt överraskad av stället, synd att de ska stänga, men de letar tydligen ny lokal så det kanske öppnar någon annanstans.
 
Valentina gillar att äta frukost utanför hemmet, och det är inget jag har något emot heller. Så lördagens frukost blev på Reiduns Café. Det är typ ett sådant café som det råder brist på i Örebro och som jag gnällde över i ett inlägg från Helsingfors. Alltså ett mer avslappnat café utan modern look. Jag tyckte det var riktigt trevligt.
 
Senare på dagen kikade jag på en dokumentär om Ingvar Kamprad som har varit på tapeten nu under veckan på grund av hans bortgång. Jag fick uppfattningen av att han inte var helt olik Julianas pappa som jag jobbade för under knappt ett år, och ibland ångrar jag mig att jag slutade, men men, det är som det är. Bo i byar i Västergötland passade inte mig.
 
Under kvällen blev det lite samkväm hos Lundmark med bland annat quiz. Jag störde mig på att jag missade Ghanas flagga, så idag har jag pluggat på lite flaggor igen. Det förvånade mig en aning att jag hade glömt bort en rad flaggor. Jag har i princip kunnat alla förut. 
 
Efteråt var vi några stycken som gick till Klubb Mono, fantastisk klubb för övrigt, för att se Love Antell och Loney Dear, varav jag inte lyssnat något alls på den senare. Love var som vanligt charmig och trevlig på scen men fastnade lite väl mycket i politiska mellansnack. Det blev lite väl infantilt och populistiskt. Han uttryckte bland annat att Ingvar Kamprad skulle vrida sig i sin grav eftersom det pratades ryska på IKEA... Det var nästan lite tragiskt uttryckt. Det kom även en snubbe och gav honom en t-shirt med SD=rasister, och det blir, ja jag vet inte vad... Okunnigt! Skulle en kunna ha en t-shirt där det stod MP=gör människor till rasister? Jag tror ialf inte det är så långt ifrån sanningen. Loney Dear var nog till och med bättre än Love, men som sagt ingenting jag hade lyssnat på förut, så jag såg inte klart riktigt hela konserten. Under Loney Dear-konserten köpte jag även en LP-skiva av Love som jag fick signerad, och tackade för en trevlig konsert. Han gav även där ett trevligt intryck. Som DJ under kvällen var Fredrik Strage, och han var grym.
 
Resa till Stonehenge, WIndsor och Bath är bokad samt hotell i Bilbao.
 
Nu håller jag tummarna för att Liverpool kan slå Tottenham senare i eftermiddag, och det borde vara långt ifrån omöjligt.

Datorkrasch

Min "nya" dator har gått sönder. Det enda som händer när jag trycker på "powerknappen" är att knappen börjar lysa, men inget annat händer. Det är som att datorn har låst sig i energisparläge, men jag tror att det är bra mycket värre än så. Jag borde kunna få det fixat bara jag förstår var jag kan lämna in datorn eftersom jag köpt den på nätet... Men det löser sig. Nu har jag ialf fått igång min gamla dator efter lite uppdateringar, så då borde jag snart kunna leta reda på hur jag ska göra.
 
Eftersom jag inte haft någon dator att sitta framför de senaste kvällarna så har jag istället fått läsa. Jag har läst ut en bok om det amerikanska inbördeskriget som jag började läsa under resan till Helsingfors. Tidigare har det känts som detta krig utspelade sig för otroligt länge sedan, men det slutade ju först 1865. Något har hänt med mig de senaste åren, och jag tror det har med åldern att göra, att sådant som tidigare kändes som otroligt länge sedan nu känns mer nära. Antar att det har med att göra att ju äldre en blir ju mer ändras perspektiven. Typ att för en 10 åring är något som hände för 100 år sedan livscykeln gånger 10, men för mig endast gånger 3. Jag tror ialf att det hänger ihop.
 
Jag har även läst ut Satansverserna och det är svårt att förstå hur den boken kunde, och kanske fortfarande skapar, sådant otroligt rabalder. Översättare och andra har mördats och skjutits och Salman Rushdie fick en fatwa utfärdat emot sig. Helt galet! Det är inte klokt hur människor kan ta hittepå på sådant stort allvar!?
 
Annars en helt ok vecka hittills med hotell bokat i Minsk bland annat och Dan Eliasson fick till slut lämna polisen, men hamnade på MSB istället, vilket gör att det blir ännu svårare att få förtroende för den sittande regeringen.

RSS 2.0