2017 review

...men först en liten beskrivning av gårdagskvällen, dvs nyårsafton. Kvällen började med ett quiz gällande musik och saker som hänt under 2017 hos Maria och Lundmark. Det gick rätt bra för mitt lag, men vi missade nog den delade förstaplatsen på grund av att jag lyssnat för lite på Laaksos låt Västerbron. Lite surt, men det är väl deltagandet som är det roliga... :-).
 
Vid 21.00 var det dags för middag på Lilla Örebro. Robert hade bokat och för ca 800 kr fick vi trärätters middag och dryckespaket. Huvudrätten var oxfilé som sig bör, för visst var det oxfilé? Gös var det ialf till förrätt och en kanelbulle med glass till efterrätt. Magiskt gott om jag får överdriva en aning. Helt klart en mycket trevlig middag. Sedan kikade vi på fyrverkerierna vid Slottet innan vi gick tillbaka till Maria och Lundmark för lite musikintro-tävling, vilket som jag som alltid finner väldigt roande. Jag brukar nämligen upptäcka nya låtar och låtar som jag glömt bort vilket alltid är kul.
 
Jag var väl hemma framåt 03.00 och då mådde jag av någon anledning lite dåligt. Jag spydde till och med lite grand. Jag tror inte det hade med alkoholen att göra, utan snarare tror jag att jag fick en nickokick. Men det får väl ses lite som ut med det gamla...
 
Idag mår jag alldeles utmärkt och känner mig skärpt och har mycket energi, så får väl anta att det är ett tecken på hur 2018 kommer bli.
 
När jag läste igenom mitt inlägg gällande 2016 läste jag bland annat att jag var sjuk vid det förra nyåret, så 2018 har redan börjat bättre.
 
2017 har varit ett blandat år. Det började väldigt trevligt med att jag träffade Valentina, en nedtrappning på jobbet och en resa till Dubai. Sedan framåt februari/mars blev det riktigt dåligt, och det hade bara med jobbet att göra, och det har jag ältat tillräckligt här i bloggen så det kommer jag inte ta upp så mycket nu. Det fortgick mer eller mindre till början av september när jag bytte arbetsuppgifter. Efter det har livet kommit tillbaka och hösten, trots ganska mycket arbete, tycker jag har varit bra. 
 
Ett par höjdpunkter, förutom Valentina, under 2017:s "mörka" halva var resan till Israel och festivalen Way Out West. Helt fantastiska upplevelser. Det var även eventuellt bra att jag fick ha mitt arbete kvar också.
 
Ur ett större perspektiv så har IS slagits tillbaka under året vilket är bra, men terrorattackerna i västvärlden har väl knappast minskat? Det är dessvärre något vi kommer få leva med även om jag tror att de kommer att minska nästa år. Trump har väl varit en frisk fläkt inom världspolitiken, men det är svårt att utvärdera honom något djupare i dagsläget. Att han såg till att USA lämnade Paris-avtalet har jag svårt att leva med, men generellt är jag för dåligt insatt i det avtalet för att egentligen uttala mig. Aggressionerna mellan USA och Nordkorea är väl knappast Trumps fel och gällande flyttandet av den amerikanska ambassaden till Jerusalem var det väl nästan dags att göra slag i saken, eller skita i det. Det var inte Trumps påhitt från början. Nu är det högkonjuktur så det är till Trumps fördel, men vi får inte glömma bort att det ändå ser ut som att den amerikanska ekonomin går bra under Trump.
 
Vad får vi hoppas på under 2018? Att det inte blir kaos i Iran, att Libyen stabiliseras och att det fortsätter åt "rätt" håll i Syrien och Irak vore ju trevligt. Personligen ser jag dock gärna att folk i världen slutar föda så många barn. 80 miljoner nya människor under 2017, inte bra. En annan sak... Även om jag gillar deras grundtanke så vore det ju för allas bästa vara lämpligt att Miljöpartiet åker ur riksdagen i september.
 
Jag har lärt mig väldigt mycket under 2017, speciellt om religion. Jag har läst flera böcker om islam och kristendomen och blivit mycket mer intresserad av både religion och historia. Jag har generellt börjat läsa mer, vilket är kul.
 
Jag vet inte om 2017 egentligen var bättre än 2016, stundtals sämre skulle jag säga, men även klart bättre på sina håll. Nu ser jag fram emot ett 2018 där det "sätter" sig lite mer på jobbet och där jag kommer tillbaka till ett resande liv igen, vilket har legat lite på is under hösten 2017.
 
Jag vill dock främst tacka Valentina, familj och och vänner för att ni finns och har funnits till hands under 2017.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0