Rocketman

Igår såg vi "Rocketman" på bio. En film om Elton Johns liv. Bra film! Jag kände innan inte till att det är Bernie Taupin som skrivit texterna till majoriteteten av Elton Johns låtar. Åter ett litet exempel på att världen är lite mer komplex än jag med flera ser den.
 
Min personliga relation till Elton John har varit rätt svag genom mitt liv. Antagligen är min första egentliga kontakt med honom genom "Circle of Life" och senare genom "Candle in the Wind" med anledning av Lady Dianas död. Antar att jag då fördomsfullt antog att Elton John endast spelade in balladliknande låtar. Jag har för mig att jag började omvärdera detta när jag och Svensson många år senare i Liverpool hörde "Crocodile Rock" på ett uteställe. Då började jag förstå att Elton John är något annat, något bra. Sedan när jag satt och gick igenom Rolling Stone's top 100 album var "Goodbye Yellow Brick Road" med, och då hade väl min uppfattning ändrats helt om i jämförelse med min första uppfattning. Hursomhelst har jag inte lyssnat mycket på Elton John genom livet, men ialf hört de flesta av hans hits.
 
Är ni ungefär lika bekanta med Elton John som jag, vilket jag gissar att många är, kommer ni sannolikt uppskatta filmen "Rocketman".
 
Midsommaraftonen blev lugn och härlig. Johanna och Peter hade fixat en alldeles utmärkt kväll. Tack för det! Kul att leka med Levi halva kvällen också :-).
 
I övrigt hann vi igår med att se "Cannabusiness" och en dokumentär om att brist på sömn eventuellt kan förvärra cancer och Alzheimers med mera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0