Lördagsnotiser

Jag har läst ut Anna Gavaldas "Tillsammans är man mindre ensam". Jag tror jag såg filmen för några år sedan, och tyckte nog den var ok. Boken var dock inte mycket att hänga i julgranen. Jag tror förvisso det främst beror på att jag inte är i målgruppen för boken. Boken handlar om något missanpassade människor som lite slumpartat hamnar tillsammans och därav får ett bra liv. Det är säkert väldigt intressant för sökande 19-åringar (även om karaktärerna i boken är äldre), men för mig väldigt ointressant. Det hela framstår som rätt fånigt. Nee det var ingen bok jag behövde ha läst.
 
Dokumentären "Mosul efter IS" var dock väl värd den timme den tog i anspråk. Riktigt intressant att se hur det ser ut i Mosul nu och hur det fungerar nu. Även skrämmande gällande vilket hat det finns mellan de som stödjer IS och de som inte gör det.
 
Jag och Valle såg även Janne Josefssons "Tunneln" idag. Inte ett reportage som får en att känna något större framtidshopp. På bara 25 år har det gått från dåligt till katastrof. Går det att lösa? Hur ser det ut om ytterligare 25 år? Skrämmande.
 
Vi har även sett dokumentären "The Creative Brain", vilken hade sina poänger. Vi såg även filmen "The Meyerowitz Stories" med fantastiskt skådespeleri och ett något annorlunda berättande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0