Första hjälpen till näthatare

First Aid Kit var ungefär så bra som förväntat. Lite mer drag dock än vad jag trodde innan. Tänkte mig en lugn spelning med två skönsjungande tjejer på varsin stol med varsin gitarr, men så var det inte riktigt. De två systrarna studsade runt, och slängde stundtals på huvudena som de tuffaste hårdrockarna, vilket gav ett roande men till viss del infantilt uttryck. Den äldre systerns sång är så bra att det är alldeles otroligt, nästan så att den yngre systern borde vara lita avundsjuk i och med att hon inte är lika bra i mina öron. NA gav konserten fem plus av fem möjliga, vilket jag tycker var lite i överkant, men fyra plus kan jag absolut sträcka mig till. Ska det bli fem plus måste det vara lite roligare låtar, och att de tar bort det ibland infantila uttrycksättet som får det hela att osa studentspex stundtals. Men sången oj oj oj!!!
Kanske inte den bästa bilden och inte heller den bästa platsen, men det var mycket bra ändå :-).
 
Nu har jag inte hunnit se Uppdrag Gransknings senaste program, men efter vad jag förstått så uttalade sig en mängd kvinnor och berättade om allt hat och alla hot de stöter på på grund av sitt arbete m.m. Igår debatterades det hela på Debatt, och där tycker jag "taleskvinnan" för Piratpartiet och någon före detta näthatare fick fram problematiken klockrent, vilket inte jag fick lika bra på jobbet när vi diskuterade ämnet, men då började ju argumentationen med typ "det är ju för bedrövligt bla bla...", vilket på en gång gör att ialf jag inte orkar diskutera. Som sagt, jag har inte sett Uppdrag Granskning än, och känner således inte riktigt till alla som uttalade sig, men om man tar några exempel på de som jag hört varit med; Åsa Lindeborg, Anna Hedenmo och Maria Sveland, så har de alla en inställning till andras uppfattningar som är rätt bristfällig. Åsa skriver om att "Granska skiten" och gör med detsamma 10% av Sveriges befolkning till skit, Anna Hedenmo är helt klart Aktuellts minst objektiva nyhetsankare och Maria Sveland har skrivit ett och annat om män som inte är så skoj, så att det bildas hat är i mina ögon inte ett dugg konstigt. Det jag även antar inte framgår i Uppdrag Gransknings program är att människor med "rasistiska" åsikter råkar ännu mer ut än de som skriver om dessa "rasister". Bara i veckan var det ett mordförsök på en dansk islamkritiker. ...och glöm inte bort Lars Vilks.
 
...och jag har inte heller något större intresse av att förbjuda kommentarsfält osv, i det fallet är det nog snart dags att lämna detta landet. Däremot så borde det vara lättare att hitta näthatarna så att de kan ställas inför rätta. Fast att hitta linjen mellan yttrandefrihet och vad som är brottsligt måste vara himla svårt?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0