Villa Doria Pamphili

Nu har jag dragit igång stegräknaren på den nya telefonen. Hade varit intressant att veta hur långt jag gick igår. Idag lär det dock inte bli så många steg...
 
Det blev en riktigt lång promenad igår kväll igen. Kyrkan "San Luigi dei Francesi" var dock stängd igen när vi gick förbi, så det blev två misslyckade försök på samma dag.
 
Själva grejen med kvällspromenaden var att äta i Trastevere som är ett vackert område med mycket restauranger. Nu är det dock nästan för mycket folk, vilket gör att dess charm har tappat lite.
Här på "Trattoria de Gli Amici" åt vi. Rätt billigt, men vi blev ständigt störda av rosförsäljare och diverse musikanter. Det är lite det som är problemet med Trastevere, även om omgivningarna är vackra så har det blivit för mycket av ett turistställe med allt som följer med det.
 
Idag har vi inte gjort mycket. Vi hämtade min kostym nyss, som var inlämnad på kemtvätt. Sedan tog vi en kort promenad i det stora "Villa Doria Pamphili". Det är som en jättestor park, men är inte uppfört som en park av vad jag förstår, utan det var snarare en stor privat gård som efter hand blev en park för folket.
Vid "Fontana del Giglio" i parken. Hittills hade det gått rätt bra trots att det blivit något varmare nu, men sedan när vi gick tillbaka och hamnade i solen och i en uppförsbacke blev jag som vanligt väldigt svettig. Det är rätt störigt :-).
 
Så vi har fått lite gjort idag trots allt, men jag tror inte det blir så mycket mer av intresse :-).

En kyrkans dag

Idag är det något varmare, men fortfarande under 30 grader, så det är helt ok. Jag är också mer rädd för solen än värmen, alltså att bränna mig än att jag kanske lider av att det är varmt. Det gick ialf att vandra runt i Rom idag utan att bli allt för svettig :-).
 
Vi började dagen med ett besök till Aura, köpcentrumet här, för att köpa en slips till mig och lite kläder till Valle, sedan for jag iväg själv på min kyrkoturné :-).
 
Jag började med Lateranbasilikan som är Roms domkyrka. Där finns även påvens biskkopsstol, som jag inte vet om jag såg, och givetvis en himla massa utsmyckning. Jag blev som vanligt både imponerad och förfärad av byggnaden. Imponerande rent byggnadsmässigt, men det känns ändå som att mycket av dessa pengar kunde gått till något bättre. Det framstår som att mycket med religion handlar om att visa att en ger mest till sin gud och därför ska få mest tillbaka. Det är en konstig egoism som jag har svårt för, och varför skulle en gud bry sig om byggnader osv tillägnade denna?
Inuti Lateranbasilikan. Många med mig känner väl också att en har väl typ sett det här förut? Paret till höger blev även stoppade av polisen på väg upp mot kyrkan. Jag förstod inte varför, men de föreföll bli id-kontrollerade osv. Jag klarade mig :-).
 
Jag var även inne i något kloster i anslutning till basilikan.
 
Sedan blev det dock lite intressantare, när jag inne i basilikan läste på om den samma upptäckte jag att det fanns något som kallas Scala Santa på andra sidan gatan. Av någon märklig anledning ska det vara samma trappa som Jesus knallade upp för när han mötte Pontius Pilatus i Jerusalem. Där går folk upp på knä medan de ber. En minst sagt märklig upplevelse att se.
Av respekt gjorde jag inte denna vandring själv.
Sancta Sanctorum - Den som kan sin latin vet att "Det finns ingen plats i hela världen heligare än denna". 
 
Även om jag har svårt att förstå allt det här, var det som sagt en märklig och intressant upplevelse.
 
Sedan vandrade jag vidare till basilikan San Clemente. Där hade jag främst tänkt att se de utgrävningar som finns i anslutning till basilikan, men jag kom en konstig tid så det blev inget av med det även om jag var inne en sväng i själva basilikan. Det mest spännande som hände var att när jag knallade runt där utanför kom det en snubbe i en bil och försökte lura mig, tror jag ialf. Han önskade hjälp med vägen. Det var snabbt avhjälpt, men sedan började han bubbla om att han ville ge mig en klocka osv eftersom jag hade varit så hjälpsam, men att han ändå behövde hjälp med lite pengar till bensin. Han menade att han jobbade för Ferrari osv, och klockan var någon Ferrari-klocka. När jag sa att jag inte hade några pengar gav han upp och åkte iväg. Jag har så här efteråt lite svårt att greppa vad han hade tänkt att få ut av det hela. Klart jag hade kunnat ge honom 5-10 euro, men jag antar att han försökte få mer, men att vi inte kom så långt, och att jag kanske inte riktigt förstod vad han var ute efter :-). Lite roligt ialf.
 
Sedan blev det pizza på Miscellanea innan jag gick iväg till kyrkan San Luigi dei Francesi för att kolla på Caravaggio-målningar, men jag kom fram under en tid när det var stängt och orkade inte vänta, så den delen blev lite fiasko :-).
 
Nee nu rycker Valle i mig att vi ska ut igen...

Rom

Nu spenderar vi några dagar i Rom.
 
Situationen på Arlanda var inte riktigt så jävlig som befarat, och det mesta flöt på hyggligt.
 
Det var riktigt jävlig turbulens under en kort tid på flyget hit. Det värsta, eller ialf bland det värre, jag varit med om. Lite spännande.
 
Flyget var något försenat.
 
Jag lyckades inte hitta något bra sätt att se CL-finalen igår när vi kom ned, så jag missade den. Trist, men värre saker har hänt. Tråkigt med förlust, men sådant händer. Ingen idé att gråta över spilld mjölk. Tråkigt att se bilderna från inför matchen när människor sabbar och ställer till så att matchen var tvungen att skjutas upp. Trist för alla som blev av med sina tillhörigheter också. Jag är kanske inte jätteförvånad, men trist ändå.
 
Idag blev det lunch i Testaccio och sedan en tur till Villa Torlonia där bland annat Mussolini bodde mellan 1925 och 1943. Utöver själva huset där Mussolini bodde finns en stor park, konstutställningar osv. Trevligt ställe. Vädret är även perfekt idag. Typ 26 grader, alltså inte för varmt, men det verkar som att det kommer att bli olidligt varmt om några dagar...
Det vacka Villa Torlonia, endast jag som stör skönheten :-).
 
Just det, trist att ÖSK förlorade.

Weeping Willows

Vi är nyss hemkomna från en utmärkt konsert med Weeping Willows på Gröna Lund. Vi har ju köpt Grönan Live-passet, så då är det lika bra att passa på att utnyttja det, vilket vi nu gjorde för första gången. Vi var förvisso lite sega och hungriga när vi skulle dra iväg, och vädret var så där, men vi drog iväg ialf :-).
 
Valle kände inte till Weeping Willows överhuvudtaget sedan tidigare, förutom det jag spelat här hemma. Personligen har jag väl genom åren inte haft någon större relation till bandet. Jag upptäckte dem för 20 år sedan, som många andra, genom låten "Touch me", men den har jag ärligt talat inte spelat i mängder. Sedan har det dykt upp hyggliga låtar med bandet genom åren, men ingen låt jag direkt tjatat ut här hemma. Magnus Carlson har också varit en återkommande figur i TV osv, men på det stora hela har jag nog varit rätt ointresserad av Weeping Willows. Jag tror inte heller jag sett dem förut, isf bara något kort på något festival någonstans.
 
Men som sagt, trots det något kalla vädret med regn i luften, levererade Weeping Willows en mysig och härlig konsert. Bästa låt får bli "Stairs". Det var således värt att vi tog oss iväg trots allt :-).
Nu kan jag även leverera lite bättre bilder :-). Jag blev även förvånad över att det var så många på scen. Det var stråkar, trumpeter, stundtals flera gitarrer osv. Vet inte om det alltid är så, men det var knappast negativt :-).
 
Ett bra slut på en bra dag!

Codex Gigas aka Djävulsbibeln

Ledig dag idag igen, och även den här dagen är inte egentlig semester, utan en klämdag där vi, förutom några som måste jobba ändå, är lediga. Valle jobbar hemma idag, så därför har jag passat på att hålla mig borta.
 
Därmed passade jag på att uppfylla en gammal "dröm" genom att kika på Codex Gigas i Kungliga biblioteket. Codex Gigas, eller Djävulsbibeln, är en bok som innehåller en bibel och en del annan text. Att den kallas Djävulsbibeln beror på att porträtt på Djävulen i boken.
 
I övrigt är boken skriven på 1200-talet, och 1648 stal svenskarna boken från Prag. Sedan 1878 har boken funnits på Kungliga biblioteket, där men nu kan se den i en monter helt gratis.
 
En fascinerande bok!
Själva boken, stor som bara den och väger 75 kg.
Djävulsporträttet i digital utformning.
 
Att jag passade på att besöka Codex Gigas berodde främst på att jag skulle se "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" på Bio Sergel, så jag åkte in lite tidigare till stan för att hinna med båda. Filmen var helt ok, men lite rörig. Det blev lite mycket av allting kan man säga. En rätt tydlig 3a på en 5-gradig skala.

Semester

Nu har jag lite mer än två veckors semester framför mig, och det mesta är tänkt att spenderas i Italien.
 
Första lediga dagen idag, och den hade varit ledig även utan semester :-).
 
Jag passade på att besöka Historiska Museet, ett museum jag har haft uppskrivet några veckor här hemma att jag ska besöka. Jag hade aldrig varit där förut, men jag minns inte riktigt vad det var som gjorde att jag vill gå dit, men men, jag var där idag ialf :-).
 
Mycket gamla saker att kika på. Gratis att gå in och välanpassat för barn. Jag kunde dock inte hitta några föremål som jag kände igen sedan tidigare osv, men det var ändå rätt trevligt att kila runt där. Rätt lugnt med folk förutom lite jobbiga ungar :-).
 
Efteråt tog jag mig en tur till Klara kyrkogård för en bild på Bellmans grav där, och den kan jag väl bjuda på en bild på tillsammans med mig själv :-).
:-). En grej med hela den här utflykten var att testa kameran på nya mobilen :-).
 
Jag tror även att jag aldrig kommer vänja mig med tunnelbanan. Det tar sådan jävla tid varje gång jag ska vänta in den blåa linjen. Det är slöseri av tid som stör mig enormt.

Toscana

Eftersom tanken är att vi ska åka till Toscana snart såg vi filmen "Toscana" på Netflix igår, och vilket haveri till film. Det provocerar mig att det är ok att producera sådan skit. Plotten är typ att tjock dansk restauranggubbe åker ned till Toscana för att sälja sin fars nedgångna restaurang, och där nere träffar han en snygg italienska. Under filmens gång lyckas han även gå från en grinig typ till en mer levnadsglad typ. Filmen har förvisso en del vackert foto, men det går ju inte att misslyckas med i de omgivningarna. Hade den här filmen gjorts i USA med vita och svarta i rollerna hade den ansetts vara grovt rasistisk. Alla italienare förefaller korkade, men den feta dansken ordnar upp det. Yack!

Det var nära

Det blev ingen ligaseger, men det var nära. Jag hade inte räknat med att Liverpool skulle stå som segrare av Premier League nu, men att det blev så spännande som det blev var ändå, ja spännande :-).
 
Trist med Thiago, har svårt att se att han kan vara med i Champions League-finalen. Dagens mittfält utan både honom och Fabinho är rätt svagt, och jag trodde nästan att det skulle bli förlust när vi spelade med Milner, Henderson och Firmino samtidigt. Det kan inte bli mycket långsammare, men det löste sig ju.
 
I övrigt har vi sett om en del av Anders Wahlgrens dokumentärer om Sthlm senaste veckan, ialf jag, för Valle är det nog första gången. De blir så klart inte mindre intressant nu när vi bor här.
 
...å satan vad skönt det är med en ny telefon.
 
Middag på Maiz igår med några jobbarkompisar. God mat och tafflig service, men på det stora hela riktigt trevligt. Nu kort vecka och snart Italien, skönt.

Västtyska ambassaden

Nu har jag även sett Pops och Lampers serie om ockupationen av den västtyska ambassaden. Riktigt bra den också. Spännande att få både ockupationen och kidnappningsförsöket av Anna-Greta Leijon i bild och i samma serie. Det sätter sig bättre i minnet då och blir ett mer lättförståeligt sammanhang. Det är en minst sagt speciell händelse. Även nu som vid förra serien att jag finner det än mer intressant när jag bättre vet var alla händelser utspelade sig.
 
Jag har även sett om första avsnittet och sett de två avsnitten från Världens Historia om Mussolini. Det är nog samma där att jag främst hört poddar om Mussolini och inslag om honom, men att det nu var första gången jag såg en serie som följde hela hans liv. En spännande och intressant individ måste jag säga.
 
I övrigt har jag köpt en ny mobiltelefon, det var på tiden, den gamla var jag tvungen att ladda flera gånger om dagen :-). Nu kommer jag dock ha viss ängslan över att tappa bort den nya telefonen. Den gamla hade jag nästan blivit lite glad över att ha tappat bort, och därmed blivit tvungen att köpa en ny :-).

Norrmalmstorg

Tiderna och kunskapen förändras. Jag har precis sett klart "Kriminalarkivet: Norrmalmstorgsdramat". Det är Pops och Lampers som i hela 10 avsnitt visar bilder och pratar om Norrmalmstorgsdramat. Ett enkelt och trevlig sätt att prata om en historisk händelse.
 
Själva dramat och "Stockholmssyndromet" har jag haft med mig sedan jag minns inte när, men mycket annat tog det längre tid innan jag kände till. Jag minns en händelse från 2013 när jag och Bias var i Sthlm på konsert, och någon dag innan gick på Berns för att klubba lite. När vi väl klubbat klart och skulle gå hem stod vi i närheten av Norrmalmstorg. Bias menade då att det var Norrmalmstorg vi var i närheten av, varvid jag svarade att det kunde det väl inte vara eftersom jag ansåg att vi var på Östermalm, men jag blev snart rättad. Jag hade som inte helt sällan fel, och fadäsen har etsat sig fast :-).
 
I söndags var jag och Valle ute och käkade med en bekant till hennes familj och en arbetskamrat till honom. När vi sedan promenerade hemåt gick vi förbi Norrmalmstorg och jag berättade om att det var här "Stockholmssyndromet" föddes osv. De kände till det hela och tyckte det var kul att ta bilder osv på platsen. Jag kunde eftesrom jag hade börjat se den här serien peka ut vilken byggnad allt utspelade sig i osv.
 
En liten sak, men som sagt kunskaperna förändras. Något jag vill komma till också med detta är att jag, kanske lite sorgligt, uppskattar att vara i Sthlm och bättre lära känna de platser i Sverige där mycket av Sveriges kända historia har skett.
 
Nu borde ju även jag ha tagit en bild på Norrmalmstorg och lagt upp här, men jag tog ingen bild, och det spelar nog mindre roll, Kreditbanken finns ju ändå inte kvar :-).

Sexköp i Allahs namn

Det diskuterades en hel del om det här reportaget från Uppdrag Granskning förra veckan. Jag såg det först igår. Med anledning av att jag såg dokumentären "Den hemliga sexhandeln i Irak" för något år sedan, som det här reportaget verkar ha inspirerats av, var det inte så mycket som förvånade mig. Utan att lägga någon värdering i hur utsatta personer är eller inte som säljer sex är det ändå komiskt att det kan vara religiöst sanktionerat, och att det därför är ok. Det är sådant som blir så dumt med religion, och speciellt islam. Diskussionen är inte huruvida något är rimligt, det är snarare huruvida det kan uttolkas vara tillåtet. Det är så jävla dumt.

Moon Knight

Nu är jag klar med marvelprojektet. Det går förvisso en Dr Strange-film på bio nu, så jag får väl gå och se den, men allt som kommit därinnan har jag sett igenom. En upplevelse som nog varit mer dålig än bra, och där det känns som det blivit sämre och sämre, med undantag för Spider-Man.
 
"Moon Knight" var ok. Oscar Isaac var bra och konceptet med dubbla personligheter, är uttjatat, men ändå rätt skoj. Serien var dock rätt rörig och barnslig. Det senare är sannolikt meningen, men det är störigt.
 
Nu har jag mycket dokumentär att ta igen, och det ser jag fram emot!!!

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Nu har jag bara en bok kvar i Harry Potter-serien. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" var inte så tokig och inte lika utdragen som dess föregångare. Med den här boken blev jag lite fast i serien igen. Även om sista boken knappast kommer överraska mig ska det bli spännande och intressant att läsa den.

FA-cup seger

Det var länge sedan Liverpool vann FA-cupen, 2006 var året. Det var alltså så dags att vinna igen. Matchen såg jag på Pitcher's på Mariatorget med Linus och ett par jobbarkompisar till honom. 
 
Matchen i sig var underhållande där Liverpool började bäst, men där Chelsea tog över. I chanser var det rätt jämnt. Diaz var bäst i Liverpool. En oroande skada på Salah också. Får hoppas att det inte är något allvarligt med tanke på CL-finalen. Till skillnad från Ligacup-finalen, där Chelsea var det bättre laget, tycker jag inte att det var orättvist att Liverpool vann den här gången. Kul att Tsimikas fick avgöra i straffläggningen också.
 
I övrigt bestämde jag mig till slut för att köpa biljett till Kiss, och så köpte vi biljetter till konserterna på Gröna Lund i sommar. Det här kommer nog bli en riktigt rolig sommar :-).

Nyans

Partiet Nyans har fått mycket uppmärksamhet sista åren trots att de inte sitter i riksdagen osv. Det är lite som Feministiskt Initiaitiv förr om åren. Skillnaden är väl att det senare partiet behandlades som något positivt, vilket inte riktigt är fallet med Partiet Nyans.
 
Idag lyssnade jag på en intervju med Pariet Nyans partiledare Mikail Yüksel. Det var en något märklig upplevelse. På sätt och vis jämförbart med intervjuer med Åkesson och andra på ytterkanten. Alltså att de verkligen försöker dölja sina verkliga tankar och intentioner. Jag tycker sällan Åkesson är bra när han blir ifrågasatt, men Yüksel var nog ännu sämre. Riktigt otäck känsla efteråt. Han hade svårt att ge bra exempel på när omhändertagna barn blivit det felaktigt och blandade ihop bedömningar gällande olika saker från olika domstolar. Han hade även svårt att förklara vad han egentligen önskade för förändring gällande processen. Känslan är att han helst inte vill att svenska staten ska ha något med muslimska familjer som han företräder att göra. Han hade även ett märkligt uttalande om Paludan, där han jämförde en film där Paludan joggar efter en tjej och skriker några nedsättande ord med filmen från Uppsala när Paludan i sin bil överfölls av personer som hoppade och slog på hans bil. Han menar även att första filmen på Paludan är från Landskrona när det inte ens förefaller vara i Sverige. Utan andra jämförelser, så säger det rätt mycket om Yüksel. Han verkar inte heller ha koll på svensk lagstiftning gällande rätt att demonstrera osv, och blandar ihop vilka det är som är väldsamma, de som demonstrerar eller motdemonstranterna. Det är sällan jag hör intervjuer med personer som framstår som väligt artiga och pålästa, men där allt är väldigt vinklat till deras fördel.
 
Jag hoppas jag har fel, men jag tror att det kan finnas anledning att se upp med Partiet Nyans.

Suede

Idag är jag lite trött, för igår var det konsert med Suede på Annexet. När jag sedan skulle åka hem gick det ingen tvärbana, så det blev en omväg med lite längre restid osv. Så mindre sömn än normalt och två öl gör sitt till.
 
Gårdagen var på det stora hela utmärkt. Lunch med Amir innan jag efter jobbet mötte upp Nisse för att se konserten. Även lite middag med Nisse innan konserten på den rätt tråkiga Grekiska Kolgrillsbaren vid Globen, men sällskapet vägde ju upp :-).
 
Suede och Brett Anderson gjorde det bra. Brett var charmig och studsade runt på scenen som en ungdom. Konserten innebar att Suede spelade hela albumet "Coming Up" innan de efteråt körde lite andra låtar. "Coming Up" antar jag är deras mest kända album och innehåller de flesta av de låtar med bandet som jag känner till och gillar. Det är ett rätt kul koncept att göra så. De låtar som spelades efter albumet körts igenom var av blandad kompott. Nisse menade att det var en del B-sidor osv, så jag kände inte igen majoriteten av de låtarna, men "Animal Nitrate" spelades, och den känner jag ju igen :-).
 
Det var lätt att se bra och publiken var som förväntat i vår ålder och uppåt. Det kändes som att det var en väldigt trevlig stämning i lokalen.
Suede under öppningslåten "Trash". "Trash" var också den låt som gjorde att jag upptäckte Suede en gång i tiden. Som jag minns det fanns låten med på en Most Wanted Music-skiva som jag spelade rätt mycket i de unga tonåren :-).

Hawkeye

Som sagt en dag ledigt. Den har jag främst spenderat med att se klart serien "Hawkeye", och den var inte bra... Jag har väl inte varit något större fan av Marvel, men tycker ändå många av filmerna varit okej underhållning. "Eternals" var dessvärre skit, och tyvärr var inte "Hawkeye" mycket bättre. Serien är gjort för 10-åringar, och jag antar att det är meningen. Det är väl barn som köper diverse saker som har med Marvel att göra, så jag antar att det är därför de försöker göra allt mer barnvänligt.
 
Serien är inte provocerande dålig, men nästan. Allt är väldigt fånigt. Det är lite som "Ensam Hemma". Det enda som sticker ut åt det positiva hållet är Florence Pugh som Yelena. Då tänker jag på hennes skådespeleri, inte fighting osv.
 
Är inte "Hawkeye" också tydligt rasistisk mot öststatare? De framstår som otroligt korkade i serien, men jag antar att det är ok för Disney och Marvel.
 
Jaja, nu är det bara "Moon Knight" kvar :-).

Ett år i Sumpan

Valle säger att vi nu har bott ett år i Sundbyberg. Det låter rimligt och passar in när jag kikar vad jag skrev förra året här i bloggen. Vi ska tydligen fira med glass :-).
 
Tiden rullar alltså på. Jag trivs bättre än jag trodde att jag skulle göra här, även om det är ungefär som jag trodde att det skulle bli. Det är kul att få lite bättre allmän koll på Sthlm. Sverige är ju väldigt centrerat till Sthlm och det är kul att på riktigt förstå var allt händer och sker. Det är även på många sätt som att förflytta sig tillbaka 10-20 år i tiden, som jag skrivit förut.
 
Liverpool slarvade nog bort en eventuell ligatitel igår. Tottenham gjorde det bra, men hade vi bytt in Origi stället för en meningslös Jota hade det nog kunnat bli annorlunda. Eftersom vi spelar så mycket med inlägg behöver vi ibland en stor centertank som kan vinna lite nickdueller. Det hade behövts igår, och då hade nog resultatet kunnat bli annorlunda. Det är inte över, men det ska mycket till att vinna ligan.
 
Städ och träning har jag ägnat dagen åt. Ledig är jag imorgon också, inte dumt.
 
Något helt annat... Jag såg för en tid sedan den senaste säsongen av "Svenska fall". Ett par mord stack verkligen ut, det ena var ett mord i Umeå där en person helt slumpmässigt sköts ihjäl på stationen, och det andra en australiensare som slumpmässigt höggs ihjäl i Göteborg. Jag hade hört talas om båda fallen tidigare, men det är otäckt gällande vilken jävla otur vissa har. Verkligen fel plats vid fel tillfälle, om en nu kan säga så. Det är aldrig offrets fel, men det hade liksom inte hjälpt vad de än hade gjort.

Lite film

Precis hemkommen från Hallsberg och Örebro efter lite födelsedagsfirande av Juliana och Peter. Mycket trevligt med familj, hamburgare och fint väder. Lo hade ingen större lust att krama några andra än mamma och pappa och Levi lackade lite på motorcykeln :-).
 
Jaja, lite från veckan istället.
 
I söndags kväll såg jag "28 Months Later". En film jag inte hade sett tidigare, men vilken jag kände mig tvungen att se efter att ha sett dess föregångare för någon dryg vecka sedan. Jag tror förvisso jag hade sett någon skymt av filmen i korridoren när några andra hade hyrt den typ 2008. Inte riktigt lika bra som föregångaren, ett lite sämre manus och mer gore, men ändå en sevärd film. Det är något när det finns foto över ett övergivet London. Otäckt och vackert på något sätt.
 
I måndags såg jag och Valle äntligen "Spider-Man: No Way Home", och den var precis så bra som alla har sagt. Riktigt kul med gamla skurkar och Spider-Mans i samma film. Överlägset mycket bättre än de andra marvelfilmer som kommit på slutet.

Födelsedag och The Wombats

Det har varit intensva två dagar.
 
I förrgår fyllde Valle år och det firade vi genom en cykel och middag på utmärkta Pat's Place. Vi hade varit där en gång tidigare, och det var lika bra den här gången, så det är en restaurang jag kan rekommendera.
Ett glatt födelsedagsbarn på favorit-restaurang :-).
 
Igår var det istället jag och Linus som drog iväg och såg The Wombats i Slaktkyrkan vid Globen. En konsertlokal som jag inte hade besökt förut, men som var rätt bra, förutom en något seg garderob.
 
The Wombats är ett band som jag lyssnat på till och från under många år, och den 21 maj 2009 skrev jag som nedan om dem.
 
"The Wombats, dansrock så det förslår :-). Vill man dansa till rock är detta musiken och är lite som Kaiser Chiefs. Det kan jag varmt rekommendera. Att de är från Liverpool gör ju inte heller saken sämre :-)."
 
Den recensionen står jag fast vid, men jag minns inte hur jag hörde dem första gången. Det kanske var genom Linus eller Nisse eventuellt. Sak samma, kul att äntligen få se dem live.
 
De är endast tre stycken i bandet och de spelar olika instrument vid olika tillfällen, vilket är lite udda. Konserten i sig var bra utan att vara helt fantastisk. "Techno Fan" och "Let's Dance to Joy Division" var så klart några av favoriterna, men även många nyare låtar med bandet är riktigt bra.
 
En rätt stor del av publiken var överraskande ung, men antar att det beror på "Greek Tragedy" som blivit Tiktok-viral :-). Jag hade dock förväntat mig att de flesta skulle vara i min ålder.
Ett The Wombats som förutom att de levererade en bra konsert gjorde "haröron" tecken när de sa att de skulle spela sista låten. Kanske fånigt, men det är ändå sådant jag uppskattar :-). 

Usch för att genomlida sådant skräp

Valborg var som alltid numera lugn. Vi gick och käkade med en kompis på ett libanesiskt ställe på söder - Elie's - som visade sig vara en utmärkt restaurang. Någon brasa blev det dock inte.
 
Nyss såg jag klart filmen "Eternals" och det betyder att jag äntligen är framme vid "Spider-Man: No Way Home" som var den film som gjorde att jag började kika igenom alla marvelfilmerna och tidigare Spider-Man-filmer. Det var i januari i år, så det har tagit sin tid.
 
Även om jag kanske inte varit överförtjust i alla marvelfilmer så är "Eternals" i särklass sämst. Satan vilket haveri. Skådisarna verkar inte speciellt intresserade, det är svårt att fatta vilka de här eternals är och friheterna som tagits med grundmaterialet gällande dem för att passa så många som möjligt på den här planeten är nästan lite äckligt. Problemet när det är så tydligt är att alla de grupper som inte blev representerade känner sig ännu mer utanför.
 
Något annat som stör mig är typ hur mycket pengar exempelvis Angelina Jolie fick för att göra en fullständigt meningslös roll? Sannolikt provocerande mycket. ...och att lägga ned så mycket pengar på något som är så jävla dåligt ger känslan av att det bör vara straffbart (vilket jag givetvis inte tycker, men ändå).
 
Ja det finns mycket att säga, och "Eternals" var över dålighetsgränsen.

RSS 2.0