Hinner inte skriva så mycket...

Det får bara bli lite uppdatering så att jag själv vet vad jag gjorde om jag tittar tillbaka någon gång i framtiden.
 
Under helgen var jag åter i Örebro och flyttade. Mycket grejer kördes till Juliana, men även en del hit till Sumpan. Nu är dock lägenheten i Örebro nästan tom på mindre saker. Det finns förvisso en del möbler kvar som vi inte vet vad vi ska göra med, men det går framåt.
 
Vi har sett serien "De utvalda barnen" om Waldorf-skolan i Järna. Det verkar ha varit lite si och så med lärandet där. Kanske mer extremt än vad jag trodde tidigare. Just den delen tycker jag dock inte var det mest intressanta med serien. Det som jag mest reagerade på, vilket jag nästan alltid gör, är hur människor kan bli så besatta av något, i det här fallet en pedagogik. Det blir religiöst. Jag har så svårt att förstå det.

Monster

Igår kikade vi på den nya filmen "Monster" på Netflix. Helt ok gällande hur tokigt det kan bli när man ställer upp på något som man inte riktigt vet vad det handlar om. Något tänkvärd och välspelad i sin relativa enkelhet.
 
Jag har även sett "De långa knivarnas natt" på SVT Play.
 
Så himla mycket annat har jag inte att rapportera om. Mycket regn förvisso!

Typ färdigflyttat

Nu har vi en helg försenat typ gjort klart hela flytten till Sumpan. Det finns lite grejer kvar i Örebro, men sannolikt inte så mycket av det som ska hit. Tackar mina föräldrar, Amir och Linus för hjälpen med flytten.
 
Liverpool klarade en Champions League-plats till slut. Gott!
 
Annars har jag kikat klart "Jakten på Lasermannen". Inget direkt nytt som kom fram i den serien. Hade blivit mycket mer spännande om de hade lyckats intervjua John Ausonius själv, men icke. Hur en fiskare lyckades hitta revolvern i vattnet är ju dock fantastiskt.
 
Ja då ska vi väl försöka få lite ordning här i veckan!

Lite reklam

Nu tänkte jag göra lite reklam för LekOutlet.se igen. Det med anledning av att massor av nytt LEGO har kommit. Glöm inte heller bort att det för någon månad sedan även kom in mängder av äldre LEGO, så nu är LEGO-utbudet mycket stort.
 
Tryck på LEGO här för att komma till legosidan på LekOutlet.se.
 
I övrigt har det väl inte hänt så mycket speciellt idag. Förvisso verkar det som att "Vetlanda-mannen" är född 1988. Det finns mycket att säga om det, men jag nämner det främst för någon form av eftertanke.

Ditt och datt

Jag lyssnade på Petra Marklund i Värvet idag. Det är sällan jag blir imponerad av gästerna i Värvet, men jag tycker att intervjuerna är behagliga, och gästerna är ofta personer som jag annars aldrig skulle stöta på i något annat sammanhang. Petra började gråta under intervjun med anledning av klimatkrisen. Det var väl fint, men jag blir bara provocerad av att någon först vaknar upp nu. Jag har svårt att ta in den naiviteten samtidigt som jag stör mig på mig själv att jag blir provocerad. Senare är väl bättre än aldrig så att säga?
 
Jag såg även "Pojkarna och skotten i Rödeby" som är en väldigt fin dokumentär kring en mycket komplicerad situation. Det är lätt att förstå att människor tycker olika om följderna av det som hände. 
 
Jag har även sett en dokumentär om Frida Kahlo. Tidigare har jag lyssnat på en del poddar om henne, men inte riktigt förstått storheten, men nu när jag såg hennes konst förstod jag bättre. Jag blev imponerad, fräck konst!
 
Igår kväll såg jag dessutom "Kampen om Britney Spears", och här blev jag lite förbluffad. Att hon står under förmyndare var inte något nytt för mig, men att det finns en stor diskussion kring huruvida det är rimligt visste jag inte, och efter att ha sett dokumentären blev jag fundersam kring vad som egentligen sker kring Britney. Överraskande intressant dokumentär.
 
Till sist har jag även sett "Iraks förlorade generation" om alla barn som blivit "över" efter Islamiska Statens fall. Riktigt tragisk!

Engångsupplevelse

Igår var jag med om något jag aldrig tror att jag kommer få vara med om igen. Alisson avgjorde på nick i 95 minuten. Det är ju ointressant för de flesta, men det känns nästan religiöst för mig. En helt overklig händelse och märklig känsla.

Lugn lördag

Med anledning av förkylningssymptomen, som förvisso typ har gått över, har det ändå blivit en väldigt lugn lördag, mest hemmasittande.
 
Det har blivit ett par dokumentärer om Mayariket och Hitlers attacker på väst. Intressanta, speciellt den om Mayariket som jag inte är så bekant med. Inka och aztekerna tycker jag nog att jag brukar stöta på oftare i historiedokumentärerna.
 
Jag såg lite på "Jönssonligan på Mallorca" igår. Rätt kul, väckte gamla minnen, men kanske främst en massa uttryck som folk slänger sig med fortfarande :-). Att Vanheden kommenterade att han skulle ta fram haklappen när han såg en vacker kvinna hade kanske inte gått idag, eller hade det det?
 
Det var väl det.

Nu skriven i Sumpan

Nu har jag registrerat min adress i Sundbybergs kommun. Det borde vara första gången jag är folkbokförd utanför Närke, stort :-).
 
Fint väder har det varit några dagar, men nu regnar det.
 
Tanken var att vi skulle fortsätta med flytten idag, men jag känner av lite förkylningssymptom, så det får vänta.
 
Härlig och rättvis seger för Liverpool igår mot Utd. Nu finns det hopp om CL igen :-).

En flytt...

Nu har vi börjat med flytten till Sumpan. Två lass i bilen har körts under helgen, men det är fortfarande en del som vi inte fått med än. Jag har kanske nämnt det förut, men det är lite knöligt att flytta till ett ställe där mycket finns redan gällande möbler och husgeråd. Vad ska vi göra med våra egna möbler och husgeråd så att säga? En del har sålts, en del har slängts och en del har skänkts bort. Det har blivit lite av en utrensning av "onödiga" saker. När en ska göra sig av med saker upptstår även problemet om en ska sälja eller skänka. Det känns ju dumt att skänka bort saker som är värdefulla så att säga. Jaja, vi får nog ordning på det så småningom :-).
 
Annars kan jag inte komma på så mycket mer till mitt framtida jag... Jo jag har två rejäla aftesår i munnen. Det är svårt att äta, skratta osv.

Sista dagen med pendling

Idag var nog sista dagen jag pendlade mellan Örebro och Stockholm för den här gången. Skönt, för jag är riktigt seg när jag kommer hem, och orkar typ inte träna osv.
 
Vi firade Valles 35-årsdag i måndags kväll i Sthlm. Vi var på TAK och käkade, riktigt bra, överraskande bra. Även hotellet, HOBO, var bra.
 
Jag bet mig dock i munnen under restaurangbesöket, och nu har jag i vanlig ordning fått svidande aftesår, vilket är ett jävla skit.
 
Idag var första gången mitt namn nämndes i Primetime när jag lyckades vinna, stort :-).
 
Pisa-fusket har träffat fläkten också, men var det verkligen någon som inte redan visste att det var fusk?

Äntligen!

Idag fick jag äntligen träffa den lilla utan namn :-). ...och hon var främst sovande och väldigt söt. Storebror hade dock mycket energi som vanligt, men trots energin behandlade han sin lillasyster väl med pussar och kramar :-).
 
Annars har dagen handlat mycket om att rensa grejer. Det är lite knöligt att flytta till en bostad där allt redan finns från en bostad fullt utrustad med egna grejer...
 
Imorgon ska jag hjälpa till att inventera i Tibro, vilket jag faktiskt ser fram emot, även om det i sak är rätt trist :-).

RSS 2.0