Första advent

Idag är det den första advent och vi har varit inne i stan och köpt lite julsaker. Mängder av människor, förstår inte att de orkar. Först blev det även en lunch på "Miss Clara". Tror de själva kallade det brunch, men den öppnade inte förrän efter 12, så lunch är väl mer lämpligt? Bra var det, men förhållandevis dyrt.
 
Igår försökte vi komma i julstämning med mängder av julfilm. Vi såg tre stycken av blandad kvalitet.
 
Den första vi såg var "Scrooged", en julfilm jag inte hade hört talas om tidigare men som var minst sagt intressant. Det är en modern tappning av Dickens "En julsaga". Vill ni se en julfilm som skiljer sig lite åt är "Scrooged" ett utmärkt val.
 
Den andra filmen vi såg var en TV-film vid namn "Christmas Around the Corner". En rätt konventionell julfilm med en bokaffär på landet i handlingen. Inte på något sätt överraskande, men fin. Väl värd att se om en vill se en hygglig julfilm.
 
Den sista filmen var dock katastrof. Det är också en TV-film som heter "Another Christmas Coincidence". Bra betyg på IMDB har den, men den är helt värdelös. Den är som en riktigt dålig såpopera.
 
Jag tycker dock jag har märkt det någon gång förut att en del TV-filmer får bra betyg på IMDB. Antar att det är för att det inte är så många som ser dem. Att vi valde de här filmerna var för att de finns på Viaplay. Då brukar jag sortera på betyg från IMDB. Hade inte de två sista då kommit upp med höga IMDB-betyg hade vi aldrig sett dem eftersom de var helt okända sedan tidigare.

Stötesten

Jag har inte börjat träna än. Jag har vaknat en gång de tre senaste nätterna med hostanfall, men jag hostar typ inget på dagen längre. I måndags hade jag några anfall på dagen, men de sista dagarna har varit bra. Det är dock fortfarande slem och harklande. Det vill inte ge sig helt.
 
Har jag tidigare förstått vad en stötesten är? Jag tror inte det. Fredrik sa det på Rapport igår i något sammanhang. Jag tänkte att det är väl något man håller sig till, typ en käpphäst, men det är mer eller mindre tvärtom, något en har problem med. Det här med gamla bibliska uttryck är väl inte min starka sida :-).

Nog är jag bättre?

Även om det hostades en del inatt så är jag väl rätt mycket bättre? Det är fortfarande en del slem, men det är bättre, så är det bara.
 
Jag såg precis "Misha och vargarna" som handlar om en person med tuff uppväxt som hittade på att hon var judinna och levt med vargar. En historia som låter helt galen, men som jag tror många tog på allvar när det begav sig. En bok om det hela verkar ha sålt i miljoner bland annat. Allt avslöjades dock så småningom, och det är det dokumentären handlar om. Uppenbart att vissa kan gå rätt långt i sina lögner.
 
Sådant här får mig att tänka på mitt jobb. Jag ser så många bluffar där att det på riktigt är svårt att ta arbetet på allvar.
 
Jag har vidare sett "Libyen - Kadaffis blodiga arv" om hur det blev efter Kadaffi i Libyen. Så där är väl svaret. Var det så lyckat av väst att gå in i Libyen?

Brunch

Hälsan är status quo, alltså mycket slem och hostande. Inatt fick jag till och med flytta ut till soffan på grund av hostandet, dock fortfarande ingen feber, och ett helt ok allmäntillstånd. Jag kommer därmed gå till jobbet imorgon, men jag antar att jag får boka en läkartid under veckan.
 
Pitcher's och fotboll med Linus igår kväll, med seger, och brunch med kärleken på "Café Pascal" under förmiddagen. En bra helg trots sjukdomen.
 
Vi såg precis "Blottad: Skandalen som fällde Janet Jackson". Det är en intressant händelse, men alla tvärsäkra analyser till vad som hände efteråt och varför är rätt tröttsama.
 
Jag har även sett "Fallet Silje" under helgen. En serie om ett fall i Norge där några barn bedömdes ha varit vållande till ett barns död. Det är lite som fallet med Kevin i Sverige. Tanken med den här serien är att visa att polisen även den här gången var kass och att de här barnen kanske inte hade något med dödsfallet att göra. Att polisen gjorde en dålig utredning står klart, men samtidigt, hur långt ska man dra alternativa hypoteser när erkännanden finns? Även som i Kevin-fallet har de som gjort serien ingen bättre lösning att presentera än den undermåliga polisen. Ja polisen hade kunnat gjort det här bättre, men hade det gjort någon skillnad?
 
Till sist har jag sett "Vikingarnas arv" om vikingarna och deras härjningar och imperiebyggande i Storbritannien och Frankrike.
 
Mmm, nu luktar det mat, Valle är igång :-).

TV-spel

Jag har ju inte använt mitt PS4 i någon större utrsäckning sedan jag köpte det för många år sedan. Nu på senare tid har jag dock börjat spela lite. Det är smidigt att bara kunna ladda ner de spel jag vill spela för en mindre penning. De spel jag har spelat nu på slutet är spel som vi förr kallade "äventyrsspel". Ett mer nutida ord är väl "puzzle games", alltså spel som handlar mer om att lösa problem än att vara flink i fingrarna.
 
Det första spelet jag spelade igenom var "Inside", vilket jag har skrivit en del om tidigare. Det var som ett gammalt platformsspel och inte speciellt svårt. Förvisso fanns det en del gömda grejer som var svåra att hitta, men att bara spela igenom spelet var inte så komplicerat. Nu senast spelade jag "Return of the Obra Dinn". Det handlar om att ta reda på hur en mängd människor dog på en båt, rätt kul spel, och lite svårare än "Inside". "Return of the Obra Dinn" är också lite mer som de gamla klassiska äventyrsspelen som jag spelade som barn.
 
Nu är frågan om jag borde tanka ner ytterligare ett liknande spel, eller lägga tid på annat :-)?

Den osannolika mördaren

Nej, jag blir inte bättre, inte direkt sämre heller. Nu har jag även tagit tempen lite på test några gånger, och någon feber har jag inte. Det känns oroväckande likt det jag hade 2008, och då jag efterhand fick Doxyferm vilket gjorde att det blev bra. Då vet jag att jag var rätt besviken på att jag gått runt och varit småsjuk i ett par månader för att sedan bli frisk direkt med Doxyferm. Vi får se det kanske blir bättre, men sannolikt får jag ta kontakt med sjukvården på måndag.
 
Vi har sett, den i min mening, överraskande bra serien på Netflix om Stig Engström (Den osannolika mördaren). Serien kan mäta sig med det mesta andra på Netflix och liknande sidor. Robert Gustafsson ser lite märklig ut som Stig Engström, men gör sin gubbe bra, även om jag inte känner att det är så väldigt nära den riktiga Stig Engström. Roberts Stig framstår som mycket mesigare. Det är generellt bra skådespelarinsatser i serien. Efter att ha läst boken som serien är baserad på var det faktiskt spännande att få "bild" på innehållet i boken. Serien "Den osannolika mördaren" kan jag sammantaget rekommendera.

Kanske något bättre...

Nu håller jag tummarna, är det lite bättre nu på eftermiddagen? Det känns inte som att det är lika mycket slem som förut som ska upp från lungorna. Kändes dock inte så bra imorse. Hoppas, hoppas!
 
Annars ytterligare en dag med hemmajobb, vilket var ungefär lika "roligt" som igår.
 
Så såg jag klart sista säsongen av "Svenska fall" tidigare i veckan. Alla mord är väl onödiga, men det finns ett par i den säsongen som är lite extra onödiga.

Omvända världen med bronkit

Jag har jobbat hemma de senaste två dagarna, rätt segt måste jag säga. Svårt att få något gjort och bli motiverad till att arbeta. Att jag är hemma är beroende på att jag hostar och grejar.
 
Jag ringde därmed vårdcentralen idag. Pratade med en sjuksköterska genom videosamtal. Rätt bra vid ett sådant här tillfälle då jag bara ville rådgöra och inte visa upp något. Hon tyckte inte jag skulle gå till jobbet med anledning av smittorisk, och inte skulle jag träna heller. Antagligen är det akut bronkit jag har, vilket jag haft förut, och det är bara att vila och hoppas på det bästa. Det är alltså en virusinfektion i bronkerna. Så jag kommer hålla mig hemma hela veckan, eller jobba hemma alltså.
 
Så första veckan på länge som Valle jobbar borta så jobbar jag hemma. På sätt och vis ett bra sammanträffande kanske :-). 
 
Nee nu önskar jag mig själv ett snabbt tillfrisknande.

Nu resten...

Jag är fortfarande inte helt bra, och det har varit en seg dag, även om det känns något bättre nu.
 
Trist att Sverige inte vann igår, även om det inte var direkt oväntat. Märkliga byten kan tyckas, och borde inte debatten om Zlatan, eller inte Zlatan, bli ännu starkare nu? Det såg ju faktiskt rätt bra ut utan honom.
 
Jag såg dokumentären "Imads barndom" igår. Den handlar om ett barn som påstås, säkert sant, ha varit kidnappat av IS och efter att ha kommit tillbaka till mamma och släktingar är starkt traumatiserad. Han är typ 4-5 år och helt galen. Han slår, spottar och hugger huvudet av dockor till höger och vänster. Han är som dockor brukar porträtteras i skräckfilmer. Riktigt vidrig unge. Det sägs att han fått sett mord osv under sin tid hos IS och att han därför blivit som han har blivit. Det är ju svårt att veta vad som är sant och vad som lett till vad, exempelvis verkar inga andra barn som varit i liknande situation som honom blivit likadana, men är det som filmen vill få det att framstå är det verkligen intressant. Går det forma alla barn till små psykopater? Mycket sevärd dokumentär.
 
Jag såg även "Talibanernas återkomst". En del spännande foto, men annars var det inte så mycket nytt egentligen.
 
Den sista dokun jag hann med under helgen var "Pedofilskandalden på drottningens ö" om en, eller kanske flera, skandaler på Jersey. Den ledde nog till fler frågor än svar om händelserna som skett. Tragiskt hursomhelst.

U 137 osv...

Eftersom det är 40 år sedan U 137 gick på grund har jag lyssnat på en dokumentär och sett "Ubåt 137 på grund", eventuellt för andra gången. Det är en mycket tragikomisk händelse, och som jag förstår det är det ingen stom riktigt vet varför ubåten hamnade där den hamnade. Spioneri eller felnavigering, det är frågan?
 
Jag såg även serien "Den svenska hiphopens pionjärer". Intressant serie på många sätt, men kanske främst vad gäller samhällsutveckling. Vi på landsbygden hade rätt lite gemensamt med någon hip-hop-kultur, vad den nu innebär? Det var nog rätt få i Sveriges storstäder som hade det heller förrän det började slå igenom. Jag har ju svårt att sätta mig in i det, men känslan efter att ha sett serien är en rätt stor offermentalitet. Må hända rimligt, men det är svåra frågor. Tacksamhet, skuld och vad en kan förvänta sig av människor.
 
Ja det får nog räcka med skrivande för idag...

När jag missar en samhällsförändring?

De senaste dagarna har vi sett serien om Spice Girls på SVT Play. Serien är lika delar en historisk dokumentär om gruppen som en snyfthistoria gällande hur världen såg ut och ser ut. En hel del handlar även om "girl power".
 
År 1996 när "Wannabe" släpptes var jag i min värld alldeles för ung för att ha någon större förståelse för hur världen "såg ut". Jämställdhet var inget jag reflekterade över vad jag kan minnas, sannolikt beroende på att det inte var något "synligt" problem i den värld jag levde i. Grupper med bara kvinnliga medlemmar var inte heller något som kändes speciellt unikt, vilket det säkert dock delvis var, men för mig var det nog mer naturligt med kvinnor som sjöng än män. Fenomenet Spice Girls var även del av en musik-genre som snarare appelerade till de som var yngre än mig, och som redan då främst kändes som en kommersiell skitprodukt. Det var helt enkelt inte intressant för pojkar som jag minns det. Det är även gällande det här jag blir som mest fundersam efter att ha sett serien. Den handlar mycket om sexism, kroppsideal osv, och det framstår som att det är män som är roten till det onda, ialf vad gäller Spice Girls. Det är väl förvisso män som står bakom gruppen, men är det män som sedan driver de kroppsideal som Spice Girls visar upp? Jag är inte lika övertygad om det. Känslan är att det är män som haft för avsikt att tjäna pengar på ett kvinnligt pojkband, men hur det sedan utvecklat sig, det är nog mer komplicerat än så, speciellt med tanke på att män generellt sannolikt var, och är, rätt ointresserade av grupper som Spice Girls.
 
Jag vill inte heller försvara män mer än nödvändigt, vi står för det mesta av porblemen i världen, men ibland upplever jag att manshatet får stå lite väl oemotsagt.

Sphenoid sinus

Nu gissar jag friskt efter lite googling, men jag har haft lite tryck bakom näsan, det är ett inte helt ovanligt teckan på att jag kan ha någon infektion i kroppen. Jag känner mig även lite däven, men så mycket till andra sjukdomssymtom har jag inte. Det jag känner av skulle eventuellt kunna vara bihålan "sphenoid sinus". Jag kände samma sak i våras och hade då feber under en dag. Jag tror dock inte jag har haft, eller har, någon feber nu.
 
Det här har ialf gjort att våra planer för helgen blev inställda. Istället har det blivit en del TV i brist på annat.
 
Jag såg filmen "Taken" igår. Något av en modern klassiker med Liam Neeson. Oväntat smutsig plot med människohandel som var vriden på ett sätt som sannolikt kan ha fått en och annan att ha fått fel uppfattning av verkligheten. På många sätt en rätt dålig film, men underhållningen är ju på topp. Det är inte en död sekund för att citera Varan-TV. Vad kan jag säga, en kanske ibland mer underhållande, men "sämre" kopia av Bond och Bourne?
 
Vi såg även en otroligt "rörig" film i "Locked Down". Det är en komedi, drama, heist-film i ett. Det är svårt att förstå vad mansuförfattaren vill med filmen. Stundtals väldigt bra skådespeleri. Känslan är dock att tanken har varit att snabbt göra en film med pandemin i bakgrunden och att bra skådisar har känt att de tagit roller i filmen i brist på bättre. Den något fåniga grejen om Edgar Allan Poe var dock ändå rätt kul, det måste jag medge.
 
Jag har även sett en hel del annat, men det får bli i framtida inlägg.

Möss och människor

Ja det är en läsvärd liten bok, "Möss och människor", av Steinbeck. Ungefär 100 sidor lång. Linus tyckte att jag skulle läsa den, och nu är det gjort. Det är väl inte en direkt omvälvande bok, men det gör den ändå inte läsvärd. Handlar den om ensamhet, misslyckanden och önskan om en bättre framtid? Sannolikt, men det handlar väl hela livet om? Det är väl dock det omhändertagande och vänskapen som är det fina i boken?
 
Visst måste jag ha sett filmen för några år sedan? Jag är inte helt säker, men mycket i boken kändes bekant, så jag antar det, men jag minns inte mycket. Minnet säger mig dock att det var en bra film. Jag vill se den igen, men den fanns inte på några av de streamingtjänster vi har.
 
I övrigt en mycket bättre mage idag. Tog till och med rött kött till lunch, det stabiliserar min mage, men är inte det jag vill äta. Det är dock en skön känsla att känna sig stabil i magen.

Riktig skitdag

När jag vaknade imorse kände jag mig lite knepig. Det visade sig efterhand att det var magen som krånglade. Efter att ha fått ut det värsta blev det motsatsen till som det brukar sägas "är magen glad är människan glad". När min mage är orolig blir hela jag svag. Jag blir neurotisk och allt känns jobbigt. Sedan svettas jag också, börjar typ lukta illa. Så dagen på jobbet var inget vidare.
 
Väl hemma blev det att kika på Georgien - Sverige, och där förlorade Sverige. Jag vill på något sätt hävda att det beror på Zlatan. Att Isak och de andra inte spelar som de vill, och att de istället spelar långa bollar på Zlatan. Det är säkert sant, men oavsett Zlatans inflytande på laget borde Sverige ha haft ledningen i första halvlek med ett par mål. Hade det varit så och Sverige vunnit hade jag säkert inte tänkt som jag gör nu.
 
Det är svårt att ibland inte tro på att en olycka eller "lycka" sällan kommer ensam :-).

Dune

Jag har under några veckor gått och tänkt att jag borde se filmen "Dune" på bio. Nu bor vi dock rätt långt ifrån någon biograf och filmen är även så lång att det är svårt att hinna med under en veckodag.
 
Efter att jag fixat med mitt konto på det nya "HBO Max" såg jag till min milda förvåning att filmen fanns där, så jag började se den i söndags och såg klart den idag.
 
Mäktig film måste jag säga. Vacker! Den hade verkligen passat att se på bio, men så blev det inte. Annars då? Den är lite seg dessvärre. Det känns som att filmskaparna försökt göra väldigt mycket film på lite för lite material. Det är väl lätt gjort. På det stora hela är det dock en sevärd film.
 
Som många gånger förr blir jag sugen på att läsa boken, och kanske även att se om den gamla "Dune" som jag såg för typ tio år sedan, men inte kommer ihåg någonting av.

Brott och straff

Det har nog alltid diskuterats när någon bör få ett straff. Under helgen såg jag filmen "Lönnmördarna" om de två kvinnorna som sannolikt lurades att döda Kim Jong-Nam på KLIA. De blev sedan typ frikända efter att ha suttit häktade rätt länge eftersom de blivit lurade. Men frågan är, hur dum får man vara? ...och även om man är korkad, eller inte förstår, bör man inte straffas ändå? Jag antar att man kan bli dömd till vållande till annans död, men jag undrar hur vanligt det är i liknande fall? Jag har lite svårt att förlika mig med att en person inte ska bli rätt hårt straffad för att ha dödat en annan människa, oavsett om personen blev lurad eller inte. Tåls att diskuteras länge.

Tills alla dör

Under helgen spenderade jag en del tid med att läsa ut Salihus "Tills alla dör". Det är en bok som handlar om morden på Järvafältet bland främst somaliska ungdomar. På sätt och vis kan en se boken som en fördjupning av en del av Wierups "Gangsterparadiset" som jag läste tidigare under året. "Tills alla dör" är något rörig, men mycket lättläst. Salihu verkar inte ha några pretentioner gällande att lägga ut texten i onödan eller framhäva någon form av värdering. Han beskriver det han känner till kring konflikterna och morden i området. Det gör att det är svårt att lägga undan boken.
 
Vad tänker jag om själva innehållet i boken? Jag har svårt att jämföra den här konflikten med andra lokala konflikter, jag vet inte om den är avsevärt mycket värre än andra, även om det framstår som så. Känslan är dock att den är värre än på många andra håll. Det är även svårt att säga vilka orsaker som gett vilken verkan, men jag tycker ändå att det finns rätt tydliga faktorer som gör att det kan bli så här. I boken är det uppenbart att många av de som mördats, och mördarna, kommer från stora familjer med brist på fäder. De flesta, om inte alla, verkar ha misslyckats i skolan, trots att de är födda i Sverige, och inte kan skylla på att de kom sent till Sverige. Det framstår även som att familjerna de kommer ifrån i många fall drar nytta av de pengar som den kriminelle drar in, och att klanstrukturerna är starka, vilket gör att de inte heller vill vittna mot egen familj och släkt. Det förefaller inte bara handla om rädsla för att själva bli utsatta för våld alltså. Många verkar även ha olika diagnoser, vilket jag inte tror är den främsta anledningen till att det blivit som det blivit, men allt detta i kombination gör knappast att en diagnos gör saken bättre. Det förefaller också som många av de här individerna började strula som mycket unga och fått "hjälp" från flera håll genom åren, men utan framgång. Sist men inte minst gör många individer på liten yta att de "dåliga" individerna lättare hittar varandra.
 
Det jag vill komma fram till med detta är att jag har svårt att se hur det skulle kunna bli bättre utan drastiska åtgärder. Det här med att satsa mer på skolan, hur tänker en då? Jag har svårt att se att de här individerna som främst är födda i Sverige, och gått på skolor med extra resurser, inte hade blivit som de blivit om de fått lite mer resurser. Jag vet inte heller vilka andra åtgärder på individuell nivå som skulle kunna hjälpa på det stora hela. Känslan är att det som skulle kunna hjälpa är färre unga män på liten yta och starkare polismakt. Jag hoppas att jag har fel, men utan dessa åtgärder tror jag, om det inte blir värre, att det ialf knappast kommer att bli bättre.

Regnigt

Idag har jag inte varit utomhus för att det regnat hela dagen.
 
Jag har varit hemma och läst, spelat och kikat på TV. Återkommer till det senare, för sent nu.
 
God och trevlig middag på Pat's Place igår, och sedan en drink på Lykke.
 
Slarvigt av Liverpool att förlora mot West Ham också, kändes onödigt.
 
På det stora hela en lugn och härlig helg.

Fiskarnas rike

Vilken otroligt härlig och lärorik serie det är. Fotot är magiskt, att få se alla dessa fiskar under vattnet, det är fantastiskt i brist på bättre ord. Även mycket lärorikt gällande hur kraftverk, våtmarker med mera påverkar fiskarna. Allt presenteras på ett tydligt sätt och utan propaganda-vibbar som i exempelvis den dryga "Seaspiracy". Jag har kanske lite bias till förmån för svenska dokumentärer på SVT, men det är som i "Fiskarnas rike" jag vill ha det. Presentera vackert foto, fakta och beskrivningar, men värdera inte för mycket. Jag trodde inte jag skulle bli så tagen av den här serien.

Golems och UFO:s

Fick sluta några timmar tidigare igår med anledning av helgdag. Enda dagen vi får göra det på hela hösten :-).
 
Att jag kom hem lite tidigare frigjorde tid för att se serien "Konspiration UFO", vilken visade sig vara lite rörig. Serien handlar som titeln antyder om konspirationer kring UFO:s. Typ att regeringen i USA döljer kontakter med utomjordningar, men även att de sprider rykten om utomjordingar för att dölja andra projekt. Förutom det visas även en hel del av de filmer som släppts under senare tid från amerikansk militär gällande UFO:s, och som faktiskt är rätt intressanta.
 
Det som jag fann mest "intressant" i serien är dock alla övertygade människor som är helt säkra på sin sak. De får för mycket utrymme i serien, och det blir för lite diskussion kring möjliga förklaringar. Nu ska väl serien förvisso framhäva konpirationsteorierna, men ändå. Att religiösa amerikaner får för sig att de ser det ena och det andra förvånar nog få. 
 
Även det att "regeringen" vill mörka känns märkligt. Det är som att människor inte förstår hur mycket skit många vill att "regeringen" ska utreda. Sedan när det ofta handlar om gryniga filmer eller anekdotiska berättelser blir det svårt att faktiskt komma fram till något bra. Jag kan inte tala för USA, men min uppfattning är att det generellt brukar sägas att - det skulle kunna vara ett sådant här fenomen, men vi är inte helt säkra.
 
Det är som att den generelle människan inte förstår hur mycket det ljugs och missuppfattas i verkligheten.
 
Jaja, vi såg även filmen "The Limehouse Golem" igår kväll. Valle somnade, vilket förvisso inte säger så mycket om filmen, men det var inte den bästa filmen jag sett, även om den var helt ok. Teateraktigt berättad och snygg, men alldeles för förutsägbar.

Plast

Kul att Liverpool redan är kvalificerade för slutspel i CL. Orkade dock inte se klart hela matchen igår mot Atletico Madrid med anledning av ledning med 2-0 i halvtid och ett tveksamt rött kort på en Atletico-spelare. Tycker Liverpool har haft mycket tur med röda kort för motståndarna den här säsongen.
 
Rubriken handlar om plast, och det med anledning av att vi sett de två dokumentärererna "Läskjättens brutna plastlöften" och "Återvinningsbluffen". Båda handlar om plast. Jag vet inte om det egentligen var så mycket nytt gällande plast för en person som är normalintresserad av miljö, men en kommer ändå att tänka på att det går att göra så mycket för att minska plasten som inte görs. Plastpåseskatten har jag principiellt inget emot, men den känns konstig om en faktiskt vill göra något större mot plastkonsumptionen. Behöver läsk och kolsyrat vatten säljas i plastförpackningar överhuvudtaget? Klart att det är smidigt, men är det nödvändigt? Öl säljs ju generellt inte i plastförpackningar. Många förpacknignar känns också som att de skulle kunna vara tillverkade av andra material, om det nu är bättre, osv. Nu ska väl plastbestick osv förbjudas, men varför har det inte gjorts tidigare? Det känns som vi pratat om plast sedan jag föddes, men inte mycket har gjorts för att minska den under min livstid.
 
En rätt galen grej på jobbet på det här ämnet är att vi har kaffeautomater lite överallt, men på vissa ställen finns det inga koppar och diskmaskiner i närheten, och då har vi istället plastindränkta kaffemuggar. Varför inte bara ta bort de muggarna och säga till alla att de får ta med en riktig kopp om de ska använda automaterna. Sådan här idioti finns överallt utan att vi tänker på det. Det är som bekvämligheten ofta gör att vi inte vill se hur dumma vi är.

Bra filmserie också

Efter att ha läst boken kände jag mig tvungen att se SVT:s filmproduktion av "Kejsarn av Portugallien". Även den var riktigt charmig. Kanske första gången jag ser något av Lars Molin. Förra vintern såg jag en del av dessa TV-produktioner av svenska klassiker, och jag var väl generellt inte så imponerad, men "Kejsarn av Portugallien" var bra. Det är inte riktigt som dagens snabba TV, men den här filmatiseringen håller :-). Skiljer sig en del från boken, men inte på något irriterande sätt.
 
Annars har det börjat bli en hel del mer på jobbet. Var rätt lugnt i början, men nu är det mer drag.
 
Det får räcka för idag.

RSS 2.0