Orup

En småorolig natt har det varit på grund av nyheterna igår kväll om Iran och dess allierades attack på Israel. Oron består, eller bestod, inte av oro för själva attacken, utan snarare över vad som blir responsen, om det blir en upptrappning. Vi får se var det tar vägen.
 
Gårdagens eftermiddag och kväll var dock på det stora hela utmärkt. Jag var iväg, tyvärr själv, och såg Orup på Rival. Han har en företällning där som han har kört ett tag nu "Orup Bara". Det är alltså bara Orup på scen, och han varierar mellan olika instrument.
 
Jag hade köpt en biljett på tredje raden, så jag satt rätt nära, och det var riktigt bra. Publiken var förvisso rätt gammal och kanske inte jätteengagerad, men Orup var kanon. Han spelade upp hela sin låtskatt och pratade en hel del mellan låtarna. Han förklarade exempelvis bakgrunden till låten "Indiedrottning" som jag skrivit ett inlägg om här 2007. I övrigt visade han även prov på en charmig humor. Fin lokal också på Rival.
 
Orup är en av de första artisterna jag minns att jag minns från när jag var barn :-). Bland annat låten "Mercedez-Benz" som jag hörde på något toppliste-program på TV. Jag hade även ett kassett-band där jag tror att Orups andra album var med på ena sidan och låtar med Sven-Ingvars på den andra sidan. Minnet säger att jag lyssnade på kassetten när jag var på en skolresa i lågstadiet och att det var lite pinsamt att lyssna på Sven-Ingvars, men att Orup ändå var ok. Jag minns det dock som att det var låtarna med Sven-Ingvars som var mitt huvudintresse då. Hursomhelst blev det en del lyssnande på Orup då också, och speciellt på låtarna "Då står pojkarna på rad" och "Regn hos mej". Jag minns även att jag hade svårt att förstå hur det endast kunde regna hos Orup i den låten, trots att vädret var bra annars :-). "Då står pojkarna på rad" är även en av de bästa svenska poplåtarna genom tiderna :-). I övrigt tror jag att det är Juliana som fått in mig på Orup-spåret som barn, vilket bara är att tacka för :-).
 
Uppskattande av glad popmusik och ett lätt förakt för indiepop, jag och Orup har mycket gemensamt :-).
En utmärkt Orup på Rivals teaterscen.
 
En öl senare mötte jag upp Valle för lite middag. Vi hade tänkt att gå till ett ställe, men det var fullt, så det blev lite slumpmässigt Ramblas Mariatorget istället. Trevligt ställe, som inte stack ut på något särskilt sätt, förutom snubben som tog emot gäster osv. Han var supertrevlig, och bara det gör att jag skulle kunna komma tillbaka.
 
Sedan tog vi en promenad till Mosebacke och avslutadade med att gå över Gondolen för att sedan ta Katarinahissen ned till Slussen. Jag tror inte att jag hade åkt Katarinahissen förut. Inte för att det är något särskilt, men hela byggnaden var ändå något som jag symboliserade starkt med Sthlm när jag var yngre.
Det är vackert i sin fulhet. Vore ju trevligt om det blev klart någon gång.
 
Jag tror att det kommer ett till inlägg lite senare idag, men jag nöjer mig nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0