Red Eye

Ett terrordåd i Sydney. En man sprang runt på ett köpcentrum och högg ihjäl folk. Det händer mycket skit i världen, och vad jag och andra kommenterar säger mycket om vilka vi är, men just sådant här mördande skaver lite extra i mig.
 
Sven Cronvall är död. En legend i Hallsberg, eller kanske främst inom handbollen i Hallsberg, men för oss gamla handbollsspelare definitivt en legend. 95 år gammal blev han. Jag har under rätt många år fascinerats av att han är typ den enda människa jag känt till som alltid har varit gammal i mina ögon. Nu är han borta, så nu finns det inte någon kvar i min värld som alltid har varit gammal. Det säger något jag inte riktigt gillar.
 
Filmerna "Scream" var något utöver det vanliga när jag växte upp, ialf de två första. De hade enormt genomslag, ialf bland oss som var tonåringar då. En blandning av skräck, snygg ungdom och humor. Det var Wes Craven som regisserade de filmerna. Det gjorde att just Wes Craven var en av de första regissörer jag kände till. Under 2009 kollade jag igenom alla "Terror på Elm Street-filmerna" bland annat. Jag minns det även som att jag då hade tänkt att se filmen "Red Eye", men att det inte blev av då. Sannolikt för att jag inte hittade den i den kvalitet jag önskade. Nu blev det istället igår kväll. Hygglig film, men inget överväldigande. Det mest spännande med filmen var att jag förstod att begreppet "Red eye" handlar om flygresor på nätterna som är lite för korta för att en ska kunna sova ordentligt. Kul att det finns ett begrepp för det. Jag lärde mig också begreppet "Bellhop", som är ett nordamerikanskt uttryck för piccolo. "Bellboy" osv har jag hört förut, men inte "Bellhop".
 
Liverpools förlust med 3-0 mot Atalanta i torsdags kväll var något utöver det vanliga. Jag var rätt nöjd med både startuppställningen och bytena, men det gick helt åt fanders. Eventuellt dumt att starta med Curtis Jones, men innan tyckte jag ändå att det var en intressant idé. Jag fick en känsla av underskattning.
 
Serien "Det var en gång ett Nordirland" var mycket intressant. Jag slogs av att det var rätt många väldigt brutala händelser under konflikten jag inte kände till. Det händer rätt ofta att jag förenklar något. Uttrycket åsikt utan insikt är bra där. Min uppfattning innan var väl att IRA främst inriktade sina attacker på soldater, poliser osv som var i tjänst, vilket så klart inte var fallet, och jag hade nog ingen koll alls på de protestantiska terrorgrupperna. Se den!
 
Jag har även under de senaste veckorna sett den senaste säsongen av "Svenska fall". Det mest sorgliga därifrån är hur vissa mord förefaller helt slumpmässiga, som mordet i Hjällbo, vilket satt sig lite mer i mitt minne eftersom jag var i Göteborg då.
 
Det var en liten sammanfattning av det senaste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0