The Jesus and Mary Chain, igen!

Idag vaknade jag 09.30, och det var länge sedan. Förvisso inte första gången jag vaknade under morgonen, men jag somnade om flera gånger och kom först upp vid den tiden.
 
Inte för att jag kom hem jättesent igår, men jag lade mig efter 00.00 med tre stora kvällsöl i kroppen, så det spelade säkert in :-).
 
Att det blev lite senare än vanligt igår kväll berodde på att jag och Linus var och såg The Jesus and Mary Chain på Münchenbryggeriet. Innan käkade vi och tog ett par öl på "A Bowl & Plates". En restaurang där jag nu varit tre gånger tror jag. Ingen större sak med det, men minnet är väl roligt på det sättet att en gärna kommer ihåg typ 3-5 tillfällen innan allt bara flyter ihop :-).
 
Nåväl, på Münchenbryggeriet prövade vi deras pilsner, och den var rätt intressant. Jag kan inte säga att den var god, men den smakade annorlunda. Jag brukar nog blanda ihop malt och humle, men jag tror den var väldigt maltig i smaken :-).
 
Det är kanske tur att jag inte alltid gör som jag säger och skriver. Efter att jag sett The Jesus and Mary Chain senast skrev jag här 2021-12-01 att jag sannolikt inte kommer se dem igen eftersom konserten då var rätt tradig. Det är ju dock lite av grejen med bandet, att det är shoegaze, där det inte händer jättemycket på scen. Det gjorde det inte den här gången heller, men jag var bättre inlyssnad på låtmaterialet den här gången, vilket så klart gjorde konserten mer intressant nu än sist. Då var jag endast inlyssnad på skivan "Darklands" medan jag nu lyssnat in mig på de låtar som sannolikt skulle framföras under konserten. Sist spelades inte heller min favorit "Head on", vilken de spelade nu. Den enda låt jag saknade den här gången var "April skies".
 
Volymen var hög precis som sist, och bröderna Reid bjöd inte på mycket utöver musik, men nog var det värt att se dem igen, även om jag kanske inte går igång på alla låtar. Några av de nya var dock överraskande intressanta med lite andra ljud osv.
Inga superbra bilder i den rätt mörka lokalen :-).
 
Vi får se, om The Jesus and Mary Chain kommer tillbaka till Sthlm snart igen, då kanske jag hoppar över det trots allt :-). Två gånger på några år får kanske räcka, men den som lever får se :-).
 
En annan grej, förbandet Deathcrash imponerade inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0