Bolgheri

Igår öppnade vi en flaska egenimporterat rött vin från Bolgheri. Ett vindistrikt i Toscana som jag inte kände till innan vi köpte flaskan i julas. Det är vad jag förstår blandningar av druvor som Merlot, Cabernet sauvignon osv. Smakade bra.
 
Regnig dag idag. Lite träning och handling har det blivit. Jag läste även ut "Sleeping Murder", eller "Miss Marples sista fall" på svenska. Det ska vara den sista publicerade boken av Agatha Christie, men den skrevs långt tidigare. Den är alltså inte den sista Miss Marple-boken kronologiskt. Det är lite konstigt varför det blev så, men det var en rätt bra bok. Intressant intrig om ett barn som sett ett mord och sedan glömt bort det, men som får minnen tillbaka vid en, förvisso högst osannolik, återflytt till det hus där mordet skedde. Den vuxna kvinna som flyttar tillbaka vet alltså inte först att hon bott i huset som liten, men kan en leva med det är det en av de bättre Miss Marple-böckerna.
 
Det betyder även att jag nu läst alla romaner med Miss Marple. Det finns berättelser i andra böcker som blandas med Poirot osv, men alla romaner är nu lästa :-).
 
Lite stökigt på jobbet igår också. Stort pådrag med anledning av ett pulver, men det visade sig ofarligt, och jag skulle inte tro att det fanns något uppsåt heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0