En lång fredag

Sannolikt en rubrik jag använt förut, men jag tycker sällan dagarna är långa nuförtiden. Det finns så otroligt mycket att förkovra sig i numera. Dokumentärer, filmer, serier finns lättillgängligt. Nu när jag är lite äldre roas jag även mycket av att gå ut och äta, se nya saker osv. Det är snarare prioriteringen i huvudet gällande allt som kan kännas uttråkande.
 
Dagen som gått då. Städ, tvätt, monterade upp gitarren på väggen, hjälpte Amir med en soffa. Lite träning och skärmtid på det också. En av mina strumpor av merino-ull försvann i tvätten. Den kan eventuellt komma fram senare, men irriterande. Det var dyra strumpor.
 
Jag såg en serie i tre delar från världens historia om Julius Ceasar igår. Jag tror inte jag sett en sådan längre serie om honom förut. Det var ingenting om hans romans med Kleopatra här, snarare handlade serien om hur han raserade demokratin i Rom. Först blev han överstepräst, sedan konsul och till sist krigsherre och demokratins förstörare. Det drogs en del liknelser med Trump, och det kändes som att det var själva temat för serien. Det kan säkert vara så att demokratin i USA kan raseras lika snabbt som den i Rom, men lite fler underbyggda jämförelser hade varit på sin plats. Det förtog inte att det var intressant att se något längre om Julius Caesar. Däremot blev jag mer intresserad av Cato den yngre, det verkar ha varit en intressant karaktär med fasta principer.
 
Ska jag ta mig till Armémuseum imorgon kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0