Ingen luftballong

Idag har jag varit ledig.
 
Under resan från Hallsberg till Sumpan passade jag på att läsa ut "Jorden runt på 80 dagar" av Jules Verne som jag införskaffat under årets bokresa. Det är en bok, som tillsammans med många andra böcker, är en bok jag tänkt att jag måste läsa länge, men som inte blivit av tidigare. Det där blev en knepig mening, men den får vara :-).
 
Boken var lite mindre "vetenskaplig" än jag hade förväntat mig, men bra mycket mer underhållande. Verne fick med en kriminalhistoria, indiska änkebränningar, mormoner och lite annat som livade upp själva resan. Namnen Phileas Fogg, Fix och Passepartout får nu också lite mer av ett sammanhang i min hjärna, ialf ett tag :-).
 
Något som verkligen förvånade mig med boken var att det inte är med någon luftballong någonstans. Jag hade nästan kunnat ta gift på innan jag läste boken att det flögs luftballong under resan, men icke. Det är båt, tåg, elefant och någon form av glidare som transporterar de inblandade runt jorden. Tydligen flygs det luftballong i en eller flera av filmerna som är baserade på boken, men inte i själva boken.
 
Det får räcka så idag :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0