Rovdjuret

Jag har känt mig lite seg de senaste dagarna. Många sjuka på jobbet, men jag kan inte påstå att jag känner mig sjuk, bara lite seg.
 
Jag har även fått en skjorta jag har beställt, så nu är det nog slut med inköp av skjortor på ett tag :-). I helgen blir det Närke, och därför har jag även tagit ledigt på måndag :-).
 
Det har inte hänt något särskilt de senaste dagarna, men jag tror det var i slutet av förra veckan som jag och Christian pratade om filmerna om rovdjuret. Jag har tidigare sett de två första filmerna i serien, men det var länge sedan, och under de senaste dagarna har jag sett om dem.
 
Jag såg delar av "Rovdjuret 2" när jag var barn, sannolikt när jag var 9-10 år. Det var som jag minns det hos Gabbe. Att någon av hans brorsor hade på filmen i deras vardagsrum och jag såg lite av en slump. Det jag såg tyckte jag var jätteotäckt, och jag minns några av scenerna från den tiden fortfarande. Snubben med svärden som dödas och det otäcka som händer i tunnelbanan. Jag såg inte hela filmen då, men det gjorde jag istället många år senare, när jag var vuxen, men det måste ändå vara över 20 år sedan. Därmed kul att se filmen igen, och det även på lite större TV och med bättre bild och ljud. Jag kan inte påstå att jag upplevde "Rovdjuret 2" som särskilt otäck när jag såg den igår igen, snarare som charmig. Danny Glover är mysig i sin roll och det är kul när en äldre dam står med en sopkvast när rovdjuret kommer :-). Det är underhållning, och filmen ger lite fler ledtrådar till hur rovdjuret fungerar än vad den första filmen i serien gjorde. Den är dock klart sämre än dess föregångare.
 
Föregångaren, "Rovdjuret", såg jag också för kanske 20 år sedan, men den har jag inga barndomsminnen ifrån. Det är även en riktigt bra film. Det finns förvisso mycket att kritisera, exempelvis att den är fullständigt overklig, även om en bortser från att rovdjuret i sig är overkligt :-). Men kreativa friheter måste ges i sådana här filmer. Jag fokuserar på det jag gillar. Det är mycket muskler i filmen och väldigt macho, men det på det här fina moraliska hjältesättet. Det är tydligt vilka som är onda och goda. Det är ingen som försöker krångla till den biten. Folk ser ut på olika sätt utan att det behöver göras en sak av det osv. Jag kände mig lite som jag gjorde när jag var barn när jag såg actionfilmer, lite upplyft efteråt. En känsla av att det goda vinner till slut. Humorn är även den fantastistk i filmen. Det är befriande pojkaktig humor :-).
 
Jag har haft det riktigt fint när jag sett om de här filmerna. Nu får jag se om jag ska se några av uppföljarna, men vissa verkar så dåliga att jag nog kommer skippa dem. De som förefaller bra ska jag nog försöka se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0