Sigtuna

Valle ville ut i naturen och hade av någon anledning fått för sig att hon ville besöka Sigtuna :-). Inte mig emot, jag har nämligen tänkt att åka dit i ungefär sex år utan att det blivit av. Vi har inte haft samma anledning till att besöka Sigtuna. Jag har främst önskat besöka samhället med anledning av dess historia medan Valle främst vill se några färgglada hus :-).
 
Annars har väl Sigtuna haft viss betydelse genom mitt liv med anledning av Varan-TV:s sieg tuna-sketch och en del bussresor genom samhället från och till Arlanda.
 
Hursomhelst, idag åkte vi dit. Buss till Solna, pendeltåg till Märsta och sedan buss till Sigtuna. Det tog sin tid, men var relativt enkelt. I de här fallen känner vi dock att vi borde ha en bil, för det hade gjort det hela mycket smidigare och snabbare.
 
Sigtuna är inte speciellt stort, så en behöver inte speciellt mycket tid för att se det som är intressant. Det finns flera kyrkoruiner, den vackra Mariakyrkan i tegel, mängder av runstenar, en strandpromenad och den mysiga Stora gatan med sina trähus i kulörta färger.
 
Vi traskade runt i samhället och såg nog allt av intresse. Vi käkade en ok lunch och köpte lite godis innan vi åkte tillbaka hem. Den lilla utflykten tog 5-6 timmar, men det berodde främst på restid.
Mariakyrkan.
S:t Pers kyrkoruin.
Stora gatan.
 
Vädret var inte underbart, men det regnade inte och den värsta kylan höll sig borta. Vi hade därmed en trevlig dag även om det blev mycket restid och en del väntande på olika färdmedel.
 
Väl hemma fick jag sedan se Liverpool slå Brighton :-). En trevlig påskdag så långt med andra ord. Nu såg jag även att det blev kryss mellan Arsenal och City, vilket inte gjorde saken sämre :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0