Slott och Björnhammaren

Eftersom jag var hemma i Hallsberg och hade några timmar över på eftermiddagen frågade jag mina kära föräldrar om de ville följa med på lite sightseeing. Det hade de som så ofta förut, inget emot :-). Jag hade lite olika tankar, men vi bestämde oss för att åka söderut, till Boo slott och Björnhammaren. Två platser jag inte minns att jag besökt förut, även om jag eventuellt kan ha varit i krokarna av slottet när jag var barn.
 
Vädret var inte fantastiskt, men det var trevligt att se något nytt. Boo slott är privat och går därför inte besöka inuti osv, men en kommer rätt nära ändå. Inte det största slott jag sett, och inte heller det fräckaste, men absolut vackert. 
Boo slott från framsidan. Det är lite mer spektakulärt från andra sidan, men dit tror jag inte en fick gå.
Boo kyrka i närheten av slottet var överraskande vacker i sin relativa enkelhet.
 
Sedan for vi vidare till det halvt övergivna Björnhammaren. Det är ett samhälle som under de 20 senaste åren eller dylikt blivit populärt att besöka eftersom det varit mer eller mindre övergivet. Typ en spökstad. Det finns kvar en del övergivna hus, men bara för några år sedan fanns det en hel gata med övergivna hus som var väldigt populär att besöka. Det stod då rätt mycket om gatan, Lyckliga gatan, i olika tidningar osv, och jag var då sugen på att besöka Björnhammaren med anledning av det, men det blev aldrig av då. Idag är det inte riktigt lika spännande som då eftersom de flesta övergivna husen är rivna och andra är renoverade, men oavsett är det ett märkligt samhälle. Det ligger mitt ute i skogen i slutet av en väg, och det finns fortfarande mycket som förefaller övergivet. Lite som byn vid världens ände. Annars fin natur med mycket vatten, så samhället borde kunna vara populärt för sommargäster.
 
Vi besökte det som finns kvar av Lyckliga gatan och kikade lite på de andra byggnader som finns kvar i samhället.
Husen är borta på Lyckliga gatan, men asfalten, några vägglampor och lite bråte efter rivningarna finns kvar.
På andra gator i samhället finns det dock kvar hus som var mer eller mindre övergivna.
 
Det var ett tag sedan, men kul med lite sightseeing igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0