Ciro Ferrara

När jag hörde att vi skulle till en stad vid namn Ferrara dök den gamla fotbollsspelaren Ciro Ferrara upp i huvudet, detta trots att jag har mer eller mindre ingen kunskap om honom, men alltid intressant vad minnet associerar till.
 
Vi tog tåget till Ferrara från Bologna. Först blev det dock ett kort besök vid minnesplatsen för terrorattentatet i Bologna 1980. Det var ledsamt.
 
Förutom terrorattentatet är Bolognas järnvägsstation även intressant på det viset att det är som två stationer i en. En "vanlig" station ovan jord och en för snabbtåg under jord. Det är svårt att förstå att det ligger mer räls under den "vanliga" rälsen när en är utanför stationen.
 
Ferrara visade sig vara en vacker stad. Inte så oväntat kanske eftersom delar av staden är med på Unescos världsarvslista. Vi knallade runt lite i staden, käkade en ok lunch och avslutade besöket genom ett besök inne i slottet Castello Estense. Vi hastade dock igenom slottet, så jag kan inte påstå att jag fick någon direkt kunskap om slottet, men alltid trevligt att knalla runt i gamla slott, ellerhur?
Kallt, dimmigt och spöklikt - Castello Estense.
 
I övrigt var det väldigt kallt i Ferrara. Förvisso säkert bara runt nollan, men det kändes kallare. Fotbollslaget SPAL kommer även från Ferrara. Vi gick förbi arenan, och den var stor, vilket förvånade mig först, men nu är jag mindre förvånad :-).
 
Idag har vi knallat runt lite i Bologna igen. Jag tänkte klättra upp i Asinelli-tornet, men det var slutsålt för dagen, så det blev inget med det. Mycket folk i Bologna idag också. Kanske alltid är så, men det känns som det är mer nu än vad det var i söndags. En spännande grej som hände var att det i folkvimlet helt plötsligt steg fram en mörkhyad man och undrade om jag visste vad klockan var? Kändes mycket suspekt mitt i myllret av folk. Ingen person jag sett innan heller. Jag sade därför nej och gick vidare.
 
Till det mer positiva är att hotellet bjudit oss på en flaska bubbel idag och att vi i söndags faktiskt fick rabatt på en taxiresa eftersom taxichauffören inte hade växel. Jag tror det var därför ialf.
 
Ikväll är det middag och fest som sig bör på nyår. Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0