Film och bok

Men först har det firats lite förjulafton i Hässleberg idag. Vi kommer inte fira jul med storaysters familj i år, så då fick det bli så här. Secret Santa, god mat och trevligt sällskap. 
 
Förra helgen såg jag och Valle filmen "Marriage Story". En film om ett par som ska skiljas. De råkar blanda in advokater under skilsmässan och därav blir allt onödigt rörigt för dem. Inte den mest spännande eller underhållande film jag sett, men skådespeleriet av Scarlett Johansson, Adam Driver och Laura Dern är helt magiskt. Bland det bästa jag sett av alla tre.
 
Nu idag har jag eventuellt för andra gången läst boken "Så tar du ut din lön i choklad". En samling av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bästa texter ur Café. Boken har stått i min bokhylla under lång tid, och jag tror inte att jag har läst den tidigare, men det är inte omöjligt. Det är rätt intressant att läsa böcker om en svunnen tid. Jag slogs av hur mycket kul dekadens deras texter skildrar och hur lite politik och miljö. Det är svårt att veta, men jag tror att texterna hade sett annorlunda ut om de skrevs nu. ...överkomplicera inte det, ni fattar vad jag menar. Jag känner igen mig i deras texter, det var ungefär så jag såg på livet då. Jag kanske har blivit gammal, men sanningen är väl att verkligheten, förvisso kanske inte konstigt, blivit radikalt annorlunda på typ 20 år. Mörkare och mindre lev här och nu. En helt annan sak som slog mig var att jag varken har nu, och heller aldrig har haft, någon större längtan efter mer, coolare och större...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0