Film

Det blev ingen Sergeo Leone-utställning. Valle ville ta det lugnt, så vi sov ett par timmar och kikade på en film istället. Är en ledig så ska en väl slöa, oavsett om en befinner sig i Rom eller inte :-).
 
Apropå film så har jag även sett ett par till filmer under tiden här i Rom.
 
Det hela började med att det under middagen med Valles kompisar i förrgår diskuterades filmen "Midsommar". Ricardo hade sett den och tyckte att den var bra. Det är en film jag har tänkt att se länge, men skjutit upp eftersom "Hereditary", av samma regissör, var så där. Med "Midsommar" lyckades dock regissören, Ari Aster, bättre. I "Hereditary" var regin bra, men manuset höll inte genom hela filmen. I "Midsommar" tycker jag att både regin och manuset var bra. Även kul att det pratas en hel del svenska i filmen. Det känns dock som filmen inte är inspelad i Sverige eftersom naturen ser annorlunda ut. "Midsommar" är väl en skräckfilm, men den är mer obehaglig än skräckinjagande, vilket bara är positivt. Apropå regissören, Ari Aster, så har jag tidigare trott att han är från Finland från början, men det var tydligen fel :-).
 
Valle köpte en Chrome-cast till sin mamma i julklapp. Med anledning av att vi testade den igår kväll kikade vi på den italienska filmen "Välkommen, herr President!". En smårolig film om en person som blir president av misstag i Italien. Filmen är dock väldigt ojämn, och pendlar mellan att vara rätt rolig och alldeles för fånig.
 
Innan jul förra året hade jag tänkt att jag och Valle skulle se filmen "Tomten är far till alla barnen", men jag lyckades inte få tag i den då. Nu finns den på Netflix, så istället för att kolla på Sergeo Leone-utställningen kikade vi på den filmen. Jag tror att jag endast sett "Tomten är far till alla barnen" en gång tidigare, och det var i samband med att den kom ut 1999. Antagligen såg jag den några månader senare när den inte längre gick på bio. Som jag minns det ansåg jag då att den var ok, men något sämre än vad jag trodde, men efter att nu ha sett den igen, är det snarare tvärtom. Min upplevelse var att filmen var något bättre än jag förväntade mig. Delvis riktigt bra skådespeleri och ett rätt kul manus. Lite för många plumpa skämt må hända, och kanske några skämt som åldrats dåligt, men generellt håller manuset bra. Om en bortser från "Fanny och Alexander" måste väl "Tomten är far till alla barnen" vara den bästa svenska julfilmen?
 
Jaja, snart middag och imorgon Bologna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0