I Bilbao igen

Jag har nyss landat i Bilbao efter ett något försenat flyg från Rom. Sitter nu och väntar på Nisse och Bias, och det för att vi ska spendera några dagar på festival här i staden.
 
Det har varit ett par lugna och varma dagar i Rom. Lugna av den anledningen att vi inte orkat göra så mycket. Vi har badat i Fregene igen, firat Valles pappa på födelsedagen (fyller samma år som Saga) och gått runt lite i det hippa Monti. Vi har även besökt kyrkan San Silvestre in Capite i Rom. Kyrkan besökte vi främst för att ta oss en titt på något som anses vara Johannes Döparens skalle. Rätt märkligt att skallen finns i en liten oansenlig kyrka. Ännu märkligare att det inte heller var några där förutom oss för att titta på skallen. Gratis att kika på dessutom. Det jag menar med att det är märkligt är för att Johannes Döparen enligt många är en förelöpare till Jesus. En kan tänka sig att Jesus tog över sin rörelse efter honom :-). Med tanke på det tycker jag att Johannes Döparens skalle borde vara världens grej, vilket inte verkade vara fallet. Till det negativa såg en inte skallen så bra eftersom den var bakom galler osv.
 
Ett par tankar om Rom. De har problem med soporna. Exakt vad det beror på har jag inte förstått, men det verkar inte tömmas som det ska där romarna slänger sitt skräp. Utöver det är det skräp lite överallt, vilket är lite tråkigt. Det finns även en tunnelbanelinje som jag inte hade åkt med förut som kändes lite som att vara från New York under åttiotalet eller något. Härligt risig med graffiti överallt :-).
 
En helt annan grej nu. Jag flög med Vueling från Rom till Bilbao. Kanske den enda svensken på flyget med tanke på mellan vilka städer flygresan gick. Låt säga att flyget störtat och alla dog, vad skulle folk då tänka om mig? Hade tanken varit att jag var en turist som dött, eller hade de tänkt att jag inte kunde vara någon med så stor anknytning till Sverige? Jag hade nog tänkt det senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0