Stasi och noggrann läsning?

Jag har precis läst ut Jens Giesekes bok "Stasi". En bok jag tror att jag köpte för några år sedan genom Saga och Lisas jultidningsförsäljning. Jag började även läsa boken för typ ett par år sedan, men läste då inte klart den. Varför minns jag inte, men jag antar att det berodde på att boken är så mastig, och det är det jag tänkte provskriva lite om nu.
 
Det har tagit mig ungefär en månad att läsa ut "Stasi", trots att boken är på typ 300 sidor om en räknar bort noter, och rekommendationer till fördjupad läsning. Boken är så späckad med torr, men förvisso intressant, fakta att det är svårt att läsa fort. Det gör även att det känns som att jag inte kommer att komma ihåg någonting av innehållet eftersom jag ändå försökt läsa normalfort. Det är det som är grejen, är det värt att börja läsa en sådan här bok om en inte har alldeles för mycket tid och intresse? Det blir liksom för tungt för en normalintresserad. ...och har jag främst kastat bort tid genom att ändå försöka tvinga mig igenom boken? Ja, jag vet inte, något kanske har fastnat, men summa summarum är att Jens GIesekes "Stasi" inte är någon bladvändare :-).
 
Jag får ta och leta på någon mer underhållande dokumentär eller något om Stasi istället. Apropå underhållande dokumentärer var: Berlinmuren: rymningarna och Förräderi - just det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0