I övrigt då?

Jag har nu även läst ut Micael Dahléns "Kaosologi". Precis som "Nextopia" en trevlig och underhållande bok. Vad tar jag med mig från boken? Främst att det kan krävas några sekunder för hjärnan att tänka rationellt vid ett känslosvall och det roliga att tänka i parallella verkligheter.
 
Jag har i veckan sett ett par dokumentärer om de romerska gudarna Mars och Venus och deras grekiska motsvarigheter Ares och Afrodite. Förhoppningsvis kan jag särskilja dessa gudar från varandra i framtiden, för fram tills nu har det varit en enda röra i huvudet.
 
Jag har även sett dokumentären "Hur skapas en psykopat". Svårt att definiera vem som är psykopat, men många märkliga människor intervjuas i dokumentären.
 
Annars har det väl främst varit poddar jag roat mig med, och apropå det ovan så fångade verkligen "Cyanidkvinnan" mitt intresse. Det är läskigt hur människor kan vara. Även P3 Dystopias podd om "Ekonomisk ojämlikhet" var intressant, även om känslan är att det missas vissa variabler i deras analys gällande att ojämlikhet i sig skapar brottslighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0