The Two Popes och Us

Skilda världar mellan dessa filmer.
 
Valle ville se "The Two Popes" i fredags, vilket inte var mig emot. Det är en film som handlar om de två påvarna Benedictus XVI och Franciskus och deras relation i samband med att den senare tog över efter den förre. Jag skulle tro att det mesta är hittepå, men filmen var rätt bra.
 
Jonathan Pryce var fantastisk och Anthony Hopkins helt ok i sina roller.
 
Det som jag dock mest uppskattade med filmen var att stora delar av filmen utspelas i Castel Gandolfo där påven har sin sommarbostad och där jag och Valle var i vintras. Väldigt fint ställe, och alltid kul att känna igen sig :-).
 
Igår kväll medan Valle sov i soffan passade jag på att se rysaren "Us". Det är samma regissör som gjorde "Get Out". "Us" var något mer skruvad än "Get Out" och mer av en riktig skräckfilm. Väldigt bra film, som precis som "Get Out", gav lite nytt blod till genren. Den hade dock problemet, också det som med "Get Out", att manuset är lite för komplicerat och inte riktigt lyckas förklara allt som händer. Det blir lite, aha spännande idé, men hur gick det där till, och det där? Det är väl förvisso inget ovanligt gällande skräckfilmer, men de här filmerna försöker vara lite smartare än vanliga skräckfilmer, och då vill ialf jag förstå hur manuset är tänkt att uppfattas, vilket jag inte tycker riktigt går fram i någon av de här filmerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0