Alien

Märkligt att jag inte skrivit något tidigare här gällande Alien-filmerna. Jag har ju sett dem förut. Jag har för mig att jag såg de tre första under den senare studietiden. Jag har till och med tankat ned dem och skrivit ut fina fodral, så att de nästan ser ut som äkta DVD-filmer. Inte så fräckt då, men verkligen inte fräckt nu :-).
 
Ja, ja... Förra helgen tittade jag lite slött på dokumentären "Sanningen om Alien-filmerna". Det var lite olika människor som pratade om filmerna osv. Det framstod främst som ett hopklipp av gamla intervjuer osv, men jag reagerade på att de pratade om att "Alien" tar upp temat manlig våldtäkt, för det var inget jag kunde komma ihåg att jag reagerade på senste gången jag såg "Alien".
 
Bland annat därför tog jag min fint paketerade DVD med filmen "Alien" och stoppade in i min DVD-spelare igår. Två något hackiga timmar senare hade jag sett om "Alien". Det var förvisso lite väl ljust i rummet för att göra filmen fullständig rättvisa, men den håller riktigt bra.
 
Den här grejen med manlig våldtäkt då? Njae, jag förstår ju vad de menar, men en måste se våldtäkt i mycket för att tydligt se det som ett tema i filmen. Förvisso får en man en utomjording i ansiktet, och senare visar det sig att utomjordingen använt mannen som någon form av inkubator för en organism som sedermera tar sig ut ur mannens mage. Sist jag såg "Alien" tolkade jag detta som någon form av parasitering, och det var det jag främst kunde se nu med, typ som Guinemasksinfektion. En ser väl vad en vill se, men var det tänkt att ge tankar om manlig våldtäkt misslyckades filmmakarna.
 
I övrigt en fantastiskt jävla bra film!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0