En svag analys

Jag är trött och omotiverad idag. Det är varmt ute och det går inte att sova på nätterna. Antar att det är det som gör att jag är helt off idag.
 
När jag skrev det sista inlägget om senaste Italien-resan utlovade jag någon form av analys, och det är det jag lite kort tänkte skriva om idag.
 
Det är alltid vanskligt med analyser, för de är subjektiva och anekdotiska samt är bara gällande där och då, men de visar ändå hur en upplevde något just då.
 
Santa Marinella med omgivning är sannolikt inte heller representativt för Italien, men vad vet jag om det? Av det lilla jag såg upplevde jag dock en härlig värld, förutom den aggressiva bilkörningen. Det var människor ute sent på kvällarna, och det i alla olika storlekar, barn som vuxna. Det var även stora lugna ungdomsgäng på "torgen" som drack bira eller bara hängde, och det utan att det kändes som att det fanns en oro i luften. Det fick mig att tänka tillbaka på mina senare tonår i Sverige. Att det fanns en mer skön och avslappnad stämning här förr.
 
Det beror säkert på min ålder, vad jag gör, och vad jag vill se, men upplevelsen var att "så här var det ju även i Sverige". Det gav en känsla av nostalgi och trygghet. Samtidigt är det allitd lätt att lyfta upp det som har varit. Det dåliga bleknar bort och det positiva är kvar.
 
Att komma tillbaka till Örebro kändes verkligen inte som att komma tillbaka till något bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0