I Italien igen!

Nu är jag i Italien igen!
 
Resan hit blev lite annorlunda än tidigare med anledning av pandemin. På Arlanda var det något lugnare än vanligt och många stängda butiker och restauranger. Det var dock rätt mycket folk i rörelse, och det kändes inte som att det var så stor påverkan på folk i själva vimlet, men det fanns ju klart färre ställen att vistas på, vilket kan vara förklaringen till att det inte kändes så tomt.
 
I övrigt rekommenderades att ha munskydd på Arlanda, vilket många följde, men långt ifrån alla.
 
Vid incheckningen kom det först information om att inget handbagade fick ligga i bagagehyllorna, så jag fick checka in min väska, men så kom det ny information från kabinpersonalen och jag fick tillbaka min väska. Det var tydligen endast jackor med mera som inte fick ligga i bagagehyllorna.
 
Vid ombordstigning och under flygresan var alla tvungna att ha munskydd. Det blev tjafs vid något tillfälle när en av passagerarna inte ville ha munskydd, men jag tror att det löste sig. Vi var även tvungna att fylla i ett intyg om att vi inte var sjuka som sedan skulle lämnas till italienska myndigheter.
Jag har sett blanketter som ger ett mer seriöst intryck :-).
 
På flygplatsen sades det att de skulle ta temperaturen, men jag tror inte att de gjorde det. Förvisso blev jag tvungen att ta av mig min hatt vid ett par tillfällen, vilket kanske hade något med temperaturen att göra. Hursomhelst var det aldrig tydligt att någon tog min temperatur.
 
Annars var det inga konstigheter, inga extra kontroller.
 
Framme på Fiumucino mötte Valle upp mig, och efter lite letande hittade vi vår biluthyrare. De skulle hämta oss, men var sena. Sedan lackade jag ur på dem när de ville sälja ytterligare en försäkring till oss. Vi hade redan köpt en extra försäkring vid bokningen, och bokningsföretaget menade att vi inte skulle köpa någon mer försäkring. Biluthyraren verkade dock inte bry sig så mycket om det och ville sälja ytterligare en försäkring till oss. Jag fick en känsla av att de ville lura av oss pengar. Sedan fick vi en mycket större bil än vad vi hade hyrt. I många fall är det väl bra, men att köra runt i Rom med en stor bil är inte något vi vill göra.
 
Ja, ja, vi får väl se hur det blir... Men jag var rätt lack igår kväll!
 
Idag är dock allt bra och om ett par timmar åker vi ut till havet :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0