Terminator 2

Av bara farten passade jag på att i fredags kväll se "Terminator 2". Filmen släpptes 1991, och min känsla är därmed att filmen alltid har funnits i mitt medvetande. Jag kan dock inte minnas att jag såg den i samband med att den kom, jag var antagligen för ung, men den har alltså alltid funnits i minnet tillsammans med uttryck som "Hasta la vista, baby".
 
Jag har inget minne alls av när jag såg "Terminator 2" senast, ingenting. Jag kom dock ihåg det mesta av det spektakulära i filmen, och återupplevde att jag blev skrämd senast jag såg filmen när T-1000 tvingar en helikopterpilot att hoppa ut ur sin helikopter. Det enda i filmen jag inte riktigt kunde känna igen var scenerna när Sarah Connor försöker ha ihjäl vetenskapsmannen.
 
Eftersom jag inte kommer ihåg något gällande när jag sett filmen förut antar jag att jag sett filmen på TV och säket delar av den flera gånger. Jag lär även ha sett klipp från filmen då och då under livet. Men om jag sett hela "Terminator 2" förut, det vet jag inte.
 
Hursomhelst, en helt fantastisk film. Action och humor i en härlig blandning. Det är klart att vissa scener framstår som märkliga. Exempelvis att T-1000 gömmer sig i golvet i en scen, men även att äldre normalbyggda knuttar i början av filmen börjar bråka med en naken koloss till man, vilket blir väldigt stereotypiskt och overkligt på ett dumt sätt.
 
I övrigt höll specialeffekterna rätt bra i "Terminator 2" till skillnad från dess föregångare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0