Dokumentär

Eftersom jag är, och har varit, lite risig spenderades helgen främst framför TV:n, och det innebar några dokumentärer.
 
"Amerikas bortgifta barn", en dokumentär om barn som gifter sig i USA. Det visar sig dock i dokumentären, som verkligen verkar driva en tes, att det inte riktigt är på det sättet som titeln anspelar på. Dokumentären väcker dock tankar och är bra som diskussionsunderlag.
 
"Hustruskolan", en dokumentär om kvinnor och kärlek i Ryssland. Rätt underhållande, men jag vet inte om den gav så mycket? Det är svårt att förstå vad dokumentärmakarna ville visa med dokumentären.
 
"Att stjäla ett land", en dokumentär om korruption på högsta nivå i Sydafrika. Jag blev bara irriterad. Hur kan människor vara så jävla korkade och egoistiska? Jag undrar också om egoismen blir större om du kommer ifrån en bakgrund där du fick kämpa för din överlevnad? Att det sedan gör att du gör allt för att roffa åt dig åt dig själv?
 
"USA:s dyra rättvisa", en dokumentär med Stacey Dooley om bountyhunters i USA. Om du är misstänkt för ett brott i USA kan du slippa att sitta inlåst innan rättegång och tills du ska avtjäna det eventuella straffet genom att betala borgen. Det har inte alla råd med, så de lånar pengar av olika företag som är specialiserade på detta. Pengarna som betalats för borgen betalas sedan tillbaka om personen dyker upp på rättegången, vilket dock inte alla gör. Då blir företagen som lånat ut pengarna sura och anlitar folk som ska leta på de som ska till rättegång. Egentligen inte så märkligt, men jag blev förvånad av att dessa bountyhunters hade rätt mycket frihet att bara trampa in hemma hos folk osv. Rätt intressant dokumentär men inte någon av Stacey Dooleys mest spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0