Arkitektur

När jag var barn närde jag en liten dröm om att bli arkitekt. Jag tror inte det är något ovanligt bland barn. Jag upptäckte dock rätt snart att jag varken var superbra på att rita (om en helt ok på att måla av saker) och hade lite för dålig fantasi för att hitta på några spännande ritningar. Jag gav det inte heller chansen, men jag har svårt att se att det hade blivit succé om jag gjort det.
 
Jag tror däremot att jag hade kunnat blivit en helt ok stadsplanerare, om det nu är en sådan person som mer planerar hur en stad ska hänga ihop på olika sätt. Vad som bör finnas var osv. Antar att en arkitekt kan vara stadsplanerare också, men jag tänker ialf att jag är bättre på att planera än att rita :-). Tänk att få utveckla en stad, det låter helt magiskt intressant, men det får bli i nästa liv antar jag.
 
Jag tror att det här är anledningen till att jag tycker att det är intressant att titta på program som handlar om byggnader och hur städer förändrats. Det är dit jag vill komma med hela inlägget, att jag för ett tag sedan såg serien "Byggnaderna som förändrade staden". Kan tänkas vara en serie som inte intresserar så många, men jag fann den väldigt intressant, sannolikt med anledning av det jag tidigare skrivit i detta inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0