IS-krigarnas fruar

Det var den dokumentär jag såg igår och som jag inte skrev om igår. Det är en i raden av bra dokumentärer med Stacey Dooley, och där hon i den här besöker ett par av lägren med fångar från IS. Först måste jag dock kommentera, och jag tror att jag gjort det flera gånger förut, Stacey Dooley. Hon är väldigt svår att få grepp om. Rent visuellt ser hon så malplacerad ut, men ändå är hon så bra. Hon är verkligen mer än vad som möter ögat.
 
I dokumentären intevjuar hon en rad kvinnor som levt under IS, och hon är verkligen hård mot dem, hon låter dem inte komma undan i sina svar gällande hur de kunde åka ned och leva under IS. Det framgår tydligt i dokumentären att det är svårt för dessa kvinnor att svara ärligt på frågorna eftersom det blir ett moment 22 för dem, vad de än säger så kan det inverka starkt negativt på dem, men det är ändå svårt att inte slås av att de i stor utsträckning inte verkar tvivla på deras tro eller egna handlingar. Det kanske beror på att de kan råka illa ut om de uppvisar tvivel mot islam och IS, men det är ändå svårt att inte reagera på det. Det blir lite samma känsla som när en rutinerad SD-politiker ska försöka förklara att denne inte har något emot invandrare från MENA. Känslan är att de verkligen står bakom mycket av det som oliktänkande uppfattar som vedervärdigt, men att de inte vågar stå för det utåt.
 
Se gärna dokumentären och bilda er en egen uppfattning. Ni kommer sannolikt ha en vilja att diskutera den efteråt med andra som har sett den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0