Män är från Mars kvinnor är från Venus

I många många år har boken "Män är från Mars kvinnor är från Venus" stått i min bokhylla. Jag tror att jag fick den av Sanjin någon gång under 2003, men jag är dessvärre inte helt säker. Som jag vill minnas det fick jag den av honom eftersom vi var unga och kanske inte extremt framgångsrika hos det motsatta könet. Denna bok skulle väl då kunna underlätta det problemet? Det hade den kanske gjort, men jag läste aldrig ut boken, trots att jag vid något tillfälle började läsa den. Något som levt med mig sedan jag började läsa boken för alla dessa år sedan är att boken hävdar att män söker lösningar och kvinnor tenderar att prata om problem utan att vilja ha lösningar. Just det är ett tema som är genomgående i hela boken, vilket jag nu märkt när jag läst ut den. Det hävdas även en del annat i boken, som att en kan skriva ned sina problem, och gärna visa det en skrivit för den en skrivit om, för att undvika konflikter. Även uttryck som "gå in i grottan" och "ned i brunnen" antar jag har sitt ursprung i boken. Exempelvis att män går in i sin grotta och funderar när de är stressade.
 
Även om "Män är från Mars och kvinnor är från Venus" känns något daterad i relation till dagens sätt att se på världen är det ändå befriande att läsa en bok som ogenerat hävdar att det finns skillnader mellan kvinnor och män. ...och bokens huvudtema med lösningsfokuserade män och kvinnor som vill bli lyssnade på är något en absolut kan ta i beaktande.
 
Sanjin är fortfarande en av de mest positiva och underbara människor jag känt och saknaden finns där fortfarande, men även ett dåligt samvete av att jag inte gav tillräckligt under den sista tiden. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0