Vad betyder en ursäkt?

UIA-planet sköts ned. Iran kunde inte gärna dementera det längre. Nu har de tagit på sig ansvaret och funderar på att kompensera famijerna.
 
Vad händer nu? Känslan är väl att världen nöjer sig med ursäkten för att inte spä på den infekterade situationen med Iran. Även om det finns undantag på Twitter, så tror jag inte att särskilt många i politiskt framstående positioner kommer uttala sig särskilt kritiskt mot Iran, de nöjer sig sannolikt med ursäkten. Jag gissar att det varit annorlunda om det varit ett annat land som skjutit ned planet. Det är förvisso inget jag direkt vänder mig emot. Andras ursäkter kommer dock sannolikt inte godtas på samma sätt.
 
Nu ska jag försöka lämna det här, men det kommer, säkert med rätta, ältas länge på sina håll. Det kommer inte heller lämna mina tankar, det är en del saker som fortfarande intresserar mig.
 
Ett bra samtal igår med vänner, men jag vill att jag ska vara ännu något mer ifrågasättande. Det är dock svårt när det handlar om att vårda bra relationer. Jag gillar samtalsextrimism, men jag känner inte att jag är tillräckligt bra på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0