Back in town

Igår bestämde vi oss för att åka tillbaka till Örebro idag. Vädret skulle inte bli fantastiskt i Varberg och vi tjänade därmed in en natts logi om vi ändå bara hade åkt hem imorgon förmiddag.
 
Vi hann dock göra en del på dagen idag.
 
Vi började med att besöka världsarvet "Radiostationen i Grimeton". Jag tror att jag har hört talas om det i någon podd tidigare, men det var inget jag tidigare hade någon direkt kunskap om. Vi såg dock skyltar dit på vägen mellan Varberg och Ullared, så det passade därmed bra att stanna till där på vägen till Varberg idag.
 
Att radiostationen har blivit ett världsarv beror på att det är ett exceptionellt välbevarat exempel på ett telekommunikationscentrum som representerar de tekniska landvinningarna vid början av 1920-talet. Det sista i meningen tog jag från Wikipedia, men det kändes rimligare än att jag skulle försöka förklara :-).
 
Det var värt ett besök även för en som mig som inte kan så mycket om telekommunikation. Alltid mäktigt med världsarv och höga antenner :-). Heter det antenner förresten...?
Utsikt över radiostationen i Grimeton.
 
Väl tillbaka i Varberg tänkte vi paddla lite SUP, men det var kallt både i luften och i vattnet, så vi hoppade över det. Surfa bräda gick inte att göra med anledning av att det inte fanns några vågor.
 
Vi tog sedan en lite lurig hemväg från Varberg till Borås och sedan vidare mot Mariestad. Rätt trevlig natur under vägen får en säga och många små orter som passerades. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0