Att försöka lära sig mer om filosofi

För några år sedan köpte jag ett par böcker om filosofi. Anledningen var som jag minns det att försöka lära mig mer om filosofi generellt, men även att försöka få en uppfattning gällande vad som skiljer olika filosofer åt.
 
Den ena boken var "Filosofin genom tiderna - 1800-talet". Jag gissar att det är en lärobok. Boken innehåller texter skrivna av filosofer som levde på 1800-talet, typ; Marx, Spencer, Nietzsche, Hegel osv. 
 
Jag började läsa boken i samband med att jag köpte den, men jag gav upp för att jag antar att jag upplevde den som tråkig och att jag inte fattade så mycket. Nu när jag i ett par år haft som projekt att läsa alla böcker som jag äger kände jag mig dock tvungen att försöka komma igenom boken, vilket jag nu gjort.
 
Saken är dock den att det är som att jag bara läst ord och inte förstått någonting. Det har varit en kamp att läsa och jag tror inte jag har tagit med mig någonting från läsningen. Det är så många begrepp som jag inte kan, och som jag inte orkar sätta mig in i, att det blev väldigt svårt att hänga med.
 
Jag har efter att jag läst boken försökt läsa på lite om filosoferna vars texter finns i boken på Wikipedia, men det har inte gett mig mycket det heller. Jag tror att jag hade behövt en lärare för att uppskatta och förstå alla dessa filosofers tankar och teorier.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0