Licence to Kill

Nu var det någon dryg vecka sedan jag såg min senaste Bond-film, så det kändes som att det var dags igen. Jag råkade dock ta fel film i ordningen genom att se "Licence to Kill" istället för "The Living Daylights". 
 
De här två filmerna är med Timothy Dalton som James Bond och jag har nog alltid tänkt att de därför är två av de sämsta Bond-filmerna i serien.
 
Jag blev därmed rätt förvånad, och positivt överraskad, över att "Licence to Kill" var så bra. Den är radikalt annorlunda från Bond-filmerna med Roger Moore. Här är det inte fars utan riktig action. Det är på det stora hela en seriös film. Timothy Daltons Bond är är bra och framstår mycket mer som en agent än Roger Moores Åsa-Nisse liknande James Bond. Paradoxalt gör det kanske att många inte anser att det är så James Bond ska vara? 
 
Dalton saknar Sean Connerys charm, och efter att endast ha sett den här filmen, blir intrycket att Dalton gör en bra agent, men att det saknas något för att det ska vara James Bond.
 
Det var kul att se en mycket ung Benicio Del Toro som en av skurkarna i filmen. Huvudskurken är dessutom bra.
 
Som sagt är "Licence to Kill" mer seriös än Bond-filmerna med Roger Moore. Det gör den också lite mindre spekatakulär än andra Bond-filmer.
 
Den största kvinnorollen är hygglig, men generellt är James Bond som vanligt lite väl oemotståndlig i filmen.
 
Jag kan inte minnas att jag sett "Licence to Kill" förut. Ja vad tycker jag då egentligen? Klart bättre än förväntat, men jag blev nog också lite förvånad över att Daltons Bond var så pass annorlunda mot Moores att jag känner att något saknades :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0