Octopussy

Medan Valle låg med hörlurar och kikade på "Grace & Frankie" på datorn i soffan, halvlåg jag i samma soffa och kikade på "Octopussy" på TV:n med ljudet på. Jag behöver nog egentligen inte kommentera att Valle inte är väldigt förtjust i James Bond :-).
 
Bond-filmerna blir inte bättre under Roger Moore-eran, även om det finns undantag. Filmerna går från någon form av humoristisk spion-thriller till fars, eller ialf väldigt barnanpassad humor. "Octopussy" är inget undantag från det senare, den är Indiana Jones-liknande. Jag vet inte om det var meningen, men det blir inte bra, ialf inte för oss vuxna. Roger Moore är även på tok för gammal för rollen som James Bond, vilket ger filmen en förstärkt farsartad ton.
 
Till det positiva var en del av action-scenerna. Den med flygplanet i början är riktigt läcker. Även Maud Adams roll är bra. Det är även en annan svenska med i filmen i en rätt stor roll, Kristina Wayborn, men det var ny kunskap för mig. Det brukar vara Ekland, Adams och Scorupco som nämns som svenska Bond-brudar, men inte Wayborn vad jag kan minnas?
 
Jag tror att jag sett "Octopussy" som barn, och då uppskattade jag den, men nu som vuxen är den absolut en av de sämre filmerna i serien hittills.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0