Söndagstankar och notiser

Middag igår på Ummy med Valle. Jag var inte imponerad förra gången jag var på Ummy, och blev inte mer imponerad den här gången. Ok mat, men orutinerad personal. Som exempel ville jag beställa en kyckling-rätt. När jag beställde fick jag information om att den rätten kanske inte finns. Jag sa då att om den rätten inte finns kan jag ta en annan rätt. Jag fick sedan aldrig veta om kyckling-rätten fanns, men antagligen inte, för jag fick reserv-rätten. Det är inte hela världen, men det ska väl inte vara så svårt att ialf informera om vilken mat den som beställer ska få?
 
Jag lyssnade på Kvartals "Veckopanelen" igår. Lars Ohly var med, och han gav inte något bra intryck. Generellt hade han en översittar-attityd, vilket blev ännu sämre när han blev rättad av Staffan Dopping när han hade fel. Han gav mig också en känsla av att vara misogyn. Som ni märker blev jag lite besviken på honom :-(.
 
Liverpool fick stryk av Watford med 3-0 igår. Ingen fara på taket, och förvisso lätt så här i efterhand, men det har väl hängt lite i luften?
 
Idag såg jag dokumentären "Coronaviruset". Dokumentärens tes är främst att Kina försökt mörka viruset till en början. Det verkar inte orimligt, men var väl inte heller något nytt under solen för mig. Det som dokumentären däremot upplyste mig om är hur kinesiska myndigheter typ kidnappar folk som är sjuka eller barrikaderar dem i sina hem. Det hade jag missat tidigare.
 
Vad är det för migranter som Erdogan sänt till EU:s gräns? Är det verkligen främst syrier, och varför kallas de flyktingar? Om vi bortser från den rent juridiska klassningen så behöver det väl inte nödvändigtvis vara så att någon flytt sitt hemland för att vilja ta sig in i Europa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0