The Man with the Golden Gun

Jag fortsätter mitt James Bond-projekt. Nu finns även filmerna på Viasat så att jag kan se dem i bättre kvalitet. Tack för tipset Peter :-).
 
Nu senast såg jag då "The Man with the Golden Gun" och jag upplevde filmen som något annorlunda än de tidigare filmerna i serien. Inte för att "The Man with the Golden Gun" är genomgående dålig, den är rätt underhållande, men mycket gav ett väldigt pajigt intryck. Britt Eklands karaktär Goodnight var i mitt tycke exempelvis den solklart sämsta Bond-bruden hittills. Allt är bara fel med henne. Om jag varit lite positivt förvånad tidigare av kvinnoporträtten i serien är Goodnight helt tvärtom. Hon framstår som en korkad bimbo. Hon är bara vacker, men tillför ingenting annat. I övrigt är scenerna med den amerikanske polisen ren fars och scenerna vid skolan för kampsport förvisso rätt humoristiska, men främst fåniga.
 
Till det positiva är skurken Scaramanga och hans betjänt Nick Nack. Som sagt upplevde jag även "The Man with the Golden Gun" som rätt underhållande, men den är verkligen i mitt tycke för fånig och farsartad för att vara en James Bond-film. Det är för mycket komedi.
 
Jag kan inte minnas att jag sett filmen tidigare. Det var ingenting som gav en "ja just" uppelvelse. Jag har mer eller mindre alltid känt till att Britt Ekland och Maud Adams är Bond-brudar, men jag har inte kunnat koppla dem till någon speciell film, vilket jag kan nu. Skönt att få lite struktur på det :-). Det var väl det mest positiva efter att ha sett filmen :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0