Tillbaka till framtiden

Det är regn och rusk ute, till skillnad från igår, då det var rätt bra väder. Förvisso lite blåsigt, men ändå bättre än idag.
 
Det är härligt med sol och lagom värme, men i en samtid där det inte premieras att umgås med människor är det på något sätt rätt skönt när det är dåligt väder.
 
När jag hade kikat igenom alla James Bond-filmer bestämde jag mig för att se om de tre "Tillbaka till framtiden-filmerna". Det tog några veckor, men nu är jag klar efter att ha sett den tredje och sista idag på förmiddagen.
 
När jag var i typ 10-årsåldern och det inte fanns något kommersiellt internet och inte heller några streaming-tjänster var det hyra VHS-filmer som gällde. I Hallsberg fanns det bland annat något som hette Master Video dit vi ibland gick för att hyra film. Några filmer jag hyrde var just "Tillbaka till framtiden-filmerna". Förresten, när jag tänker efter, innan Master Video tror jag att vi även hyrde film på Servus på Nytorget. Jag tror även att det innan Master Video fanns något som hette typ "Annikas Video" eller något liknande.
 
Det var en liten utvikning. Att hyra film i mataäffären, eller att hyra film fysiskt, är ialf något som hör dåtiden till.
 
"Tillbaka till framtiden-filmerna" var ialf några filmer jag hyrde rätt ofta, speciellt den första av de tre. Jag kan inte minnas varför, men antagligen för att de är lite äventyrliga men ändå passar bra för något äldre barn. Jag hade dock inte sett om någon av dem som vuxen, vilket då gjorde att det passade bra att se om dem nu :-).
 
Jag äger dem alla genom piratnedladdade kopior som jag laddade ned för många år sedan och som jag även ordnade fina omslag till. Det känns också som en svunnen tid även om det inte är så hiskeligt länge sedan jag gjorde det :-).
 
Filmerna då? Jo de håller riktigt bra, och kanske allra mest den sista och tredje i serien. Den mindes jag som den sämsta, men den är nog bäst. Det är även kul hur de i tvåan, under 2015, försöker visa framtiden med flygande bilar och dylikt. Mycket annat stämmer hyggligt, men det här med flygande bilar har vi lite kvar till ännu så vitt jag förstår.
 
Nu vet jag inte riktigt vilket film-projekt jag ska ta tag i, jag funderar lite på alla Barman-filmerna, men vi får se :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0