Verona

Terrorn fortsätter i Europa efter ett par lugnare år, och med den mängder av relativiseringar och haltande jämförelser. Den delen lämnar jag dock där.
 
Igår kom jag hem från Italien efter ca 12 timmars resa. Tåg från Brescia till Milano, tåg från Milano till Malpensa, flyg från Malpensa till Schiphol, flyg från Schiphol till Arlanda, buss från Arlanda till Örebro. Då tar det sin tid. Fullt och trångt flyg mellan Holland och Sverige också.
 
I övrigt fortsätter även coronan med mera restriktioner som följd.
 
Whatever... Jag hade det ialf väldigt bra i Italien, och i söndags tog vi tåget till Verona. Staden Verona visade sig vara lika vacker som dess rykte. Trånga gränder, mysiga torg, och fina broar. Förvisso folk i mängder, trots coronan. Spontant undrar jag hur det är en vanlig sommardag i Verona? Det måste vara smockat.
 
Vi vandrade runt rätt länge i Verona och besökte den stora amfiteatern (Arena di Verona) mitt i staden, husen där Romeo och Julia bodde, Ponte Scaligero och San Zeno med mera.
Arena di Verona.
Ponte Scaligero eller Ponte di Castel Vecchio som den också kallas.
Julias balkong, och jag kan ingenting om Romeo & Julia, så jag måste nog se den där gamla filmen från 90-talet nu :-).
 
Jag kan inte säga det nog många gånger, men Verona är bra grejer :-). Innan vi åkte köpte även Valle en flaska vin från området Valpolicella som ligger i krokarna av Verona och Gardasjön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0