Cohen och Banksy

Har jag någon relation till Leonard Cohen? Jag sökte i bloggen, men kunde inte hitta att jag skrivit något särskilt om Leonard Cohen. Jag har under en rätt lång tid gillat "First We Take Manhattan", men jag tror inte jag utforskat hans musik något djupare, förutom de mest kända som typ "Hallelujah".
 
Att jag tänker på det nu beror på att jag i helgen har sett "Marianne & Leonard: Words of Love". Jag blev rekommenderad att se den av en kollega, och jag tror även att en annan kollega pratat om den tidigare. Det är en dokumentär som handlar om Leonard Cohens relation med en norsk kvinna, främst på ön Hydra i Grekland. På Hydra träffades Marianne och Leonard och levde där till och från tillsammans med Mariannes son. Det hade ett avslappnat liv med droger, sex och konst tillsammans med många andra konstnärssjälar. Nog att jag inte har något emot fri kärlek, men fri kärlek i kombination med äktenskap och andra seriösa relationer tror jag inte på. Dokumentären gick inte heller emot mina tankar i frågan. Det verkar som många som levde med seriösa relationer och fri kärlek på Hydra hade stora problem med det, och barnen som levde med sina föräldrar på det sättet verkar ha farit väldigt illa. Mariannes son hamnade exempelvis på mentalsjukhus efteråt.
 
Filmen/dokumentären var väl värd att se, och det finns mycket att diskutera efteråt.
 
Jag har även sett "Mysteriet med Banksy", en dokumentär som går igenom lite olika teorier kring vem Banksy är. Det framstår som mycket rimligt att Banksys konst inte bara styrs av en person. Det kan förvisso vara en person som är den kreativa hjärnan, men jag skulle tro att det är flera som rent praktiskt sprayar dit den konst som sägs vara Banksys. En rätt intressant dokumentär det också, speciellt för mig som inte hade någon direkt tidigare kunskap om Banksy. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0